Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Prasarana Disember 2023 yang Menawarkan 6 Kerja

JAWATAN KOSONG PRASARANA DISEMBER 2023

Sukacita diumumkan berkenaan berita jawatan kosong Prasarana disember 2023 dibuka untuk semua warga negara Malaysia. Kerja ini terdapat 6 jenis jawatan kosong yang dibuka oleh pihak Prasarana. Selaku syarikat yang menyediakan perkhidmatan pengankutan, adalah tanggungjawab untuk memberi peluang dan ruang untuk rakyat Malaysia bekerja.

Sehubungan itu, anda boleh mengambil peluang dan juga inisiatif yang disediakan oleh Prasarana. Mohonlah jawatan kosong Prasarana disember 2023 untuk bersama-sama menyertai syarikat membangunkan dan memperhebatkan perkhidmatan pengankutan negara.

Peluang Kerjaya Prasarana Dibuka Untuk Semua

Jawatan Kosong Prasarana Disember 2023

Jawatan Kosong Prasarana Disember 2023

Prasarana Malaysia Berhad adalah merupakan sebuah syarikat yang memberi perkhidmatan dalam pengangkutan awam Malaysia. Pengalaman syarikat ini mengendalikan perkhidmatan rel bandar negara yang merangkumi tiga rangkaian aktif serta menarik KL dan juga mengendalikan laluan MRT memainkan peranan yang sangat besar dalam memastikan pengangkutan Malaysia berjalan lancar.

Terdapat beberapa jawatan kosong prasarana Disember 2003 yang telah dibuka untuk dimohon oleh mereka yang berminat. Berikut adalah senarai kerja berserta penerangan tugasan kerja:

Jawatan KosongSkop Kerja
Polis BantuanBertindak dalam membuat pengawasan keadaan tempat Dan semasa serta memastikan keselamatan semasa perkhidmatan pengangkutan rel dijalankan.
Pegawai StesenMelaksanakan tugas stesen termasuk penyelesaian platfom dan pemulihan perkhidmatan kereta api kawalan dan pemeriksaan orang ramai.
Juruteknik RelMembuat pemantauan dan mengenalpasti masalah dalam kenderaan peralatan dan jenis jentera yang berbeza serta melaksanakan fungsi penyelesaian masalah.
Kapten Bas (Pemandu Bas)perlu mengendalikan bas atau koc, mengambil tambang dan juga menjaga penumpang
Pegawai TransitBertugas sebagai antenden kereta api dalam menyediakan perkhidmatan kepada penumpang sepertimu alu-alukan penumpang menjawab soalan mereka dan juga menghidangkan makanan
Juruteknik BasMelakukan kerja selenggara membaiki serta memeriksa tayar dan rim bas. Selain itu, perlu menggantikan dan melaraskan break tali pinggang dan hos serta beberapa pekerjaan yang melibatkan penyelenggaraan.
Maklumat rasmi ini diperolehi daripada laman kerjaya Myfuturejob.

Syarat Permohonan Kerja Prasarana

Bagi kelayakan dalam membuat permohonan kerja, terdapat beberapa perkara yang perlu dipatuhi oleh para calon seperti syarat-syarat kelayakan mohon jawatan kosong Prasarana Disember 2023. Berikut adalah dikongsikan syarat kelayakan mohon kerja Prasarana:

  • Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia yang sah.
  • Calon juga hendaklah berumur 18 tahun dan keatas.
  • Mempunyai kelayakan akademik yang sah dan diiktiraf sesuai dengan kehendakan Prasarana.
  • Mempunyai daya tahan kerja yang kuat serta dapat memberi komitmen dengan baik.

Tempoh Permohonan Kerja di Prasarana

Maklumat penting kepada para calon bahawa perlu diketahui mengenai tawaran kerja kosong atau jawatan kosong prasarana Disember 2023 adalah dibuka sehingga 29 Disember 2023 berdasarkan senarai kerja yang telah disenaraikan.

Untuk makluman kepada semua tarikh tutup permohonan adalah berbeza mengikut jawatan kosong yang disenaraikan. Oleh itu para calon perlu meneliti iklan rasmi jawatan kosong prasarana Disember 2023 terlebih dahulu.

Panduan Permohonan Kerja di Prasarana Untuk Para Calon

Cara Mohon Jawatan Kosong Prasarana Disember 2023

JAWATAN KOSONG PRASARANA DISEMBER 2023

Untuk membuat permohonan jawatan kosong ini adalah perlu melalui laman Kerjaya di bawah kerajaan Malaysia iaitu Myfuturejob. Pengambilan jawatan kosong prasarana Disember 2003 ini ditetapkan untuk membuat permohonan secara atas talian sahaja. Oleh itu, perlu dimaklumkan kepada para calon agar membuat permohonan mengikut piawaian yang telah ditetapkan.

Berikut adalah langkah-langkah membuat permohonan jawatan kosong prasarana Disember 2023;

  • Calon perlu meneliti iklan yang telah diwar-warkan di Myfuturejob.
  • Setelah calon berpuas hati dengan maklumat yang telah diberikan, calon boleh membuat penetapan untuk memohon jawatan kosong yang anda minati.
  • Seandainya calon telah membuat keputusan untuk membuat permohonan calon hanya perlu klik butang ‘mohon’.
  • Calon perlu untuk memasuki laman web tunjuk melalui log masuk yang tersedia dan seandainya masih tiada akaun perlu untuk daftar akaun baru terlebih dahulu.
  • Selepas sahaja calon berjaya memasuki atau log masuk di laman kerjaya calon boleh membuat pengesahan beberapa kemaskini maklumat butiran diri dan juga beberapa dokumen yang berkait.
  • Sekiranya calon berpuas hati dengan pengemaskinian butiran calon-calon boleh meneruskan membuat permohonan dan mengesahkan permohonan calon adalah benar.

Permohonan ini adalah secara atas talian dan sekiranya permohonan anda tidak dipanggil atau tidak di maklum balas oleh pihak majikan dalam masa 3 bulan selepas permohonan dibuat adalah mesti dianggap oleh para calon bawah permohonan calon adalah tidak layak.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati