Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong PERKESO Bagi Gred 14 Ambilan Segera September 2023

Jawatan Kosong PERKESO Bagi Gred 14
Jawatan Kosong PERKESO Bagi Gred 14 Ambilan Segera September 2023 4

Dimaklumatkan bahawasanya pihak PERKESO telah mengiklankan satu makluman kekosongan jawatan dan memerlukan tenaga pekerja bagi urusan tadbir disana. Iaitu Jawatan Kosong PERKESO Bagi Gred 14 Ambilan Segera September 2023, diharapkan dengan permohonan dan maklumat ini dapat membantu anda mendapat pekerjaan

Oleh yang demikian, para graduan yang baru habis belajar dan sahabat kita yang belum ada pekerjaan anda semestinya perlu memohon kekosongan jawatan yang telah dibuka oleh PERKESO.

Sertai telegram kami yang menyalurkan info kerja kosong Malaysia kerajaan dan swasta. Untuk itu anda boleh tekan pautan dibawah:

Maklumat Jawatan Kosong PERKESO Bagi Gred 14 Ambilan Segera September 2023

Maklumat Lengkap Jawatan

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang dibuka oleh PERKESO beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONGGREDLOKASI
Pegawai Kerani SambilanGred 14Kuala Terengganu

Pegawai Kerani Sambilan

Untuk permohoan jawatan kali ini, mestilah para calon mengikut kepada kriteria kelayakan yang telah ditetapkan. Perlu untuk pemohon cakna akan syarat permohonan seperti dibawah:

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

 • Lulus sijil Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
 • Kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 • Bagi calon-calon yang menduduki dan memiliki Sijil SPM mengikut sistem terbuka (tahun 1999 hingga sekarang) syarat ‘Lulus SPM” ialah :-
  a) Lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia, dengan dua daripada mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya peringkat lulus dalam satu peperiksaan; atau
  b) Lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia, dengan dua mata pelajaran adalah di peringkat kepujian dan selebihnya peringkat Lulus yang dikumpulkan dalam dua peperiksaan dalam tempoh tiga tahun berturut-turut; dan
  c) Memenuhi syarat Kepujian Bahasa Melayu
 • *Keutamaan diberikan kepada calon yang mempunyai pengalaman dalam Bidang Pengurusan Pejabat dan mempunyai kemahiran dalam mengunakan perisian (Adobe Photoshop, Illustrator, After Effect Rekaan Grafik).
download 3
Jawatan Kosong PERKESO

Tarikh Tutup Permohonan

Untuk makluman kepada semua calon yang berminat untuk memohon, tarikh permohonan iklan kerjaya ini ditutup pada 30 September 2023 pada hari Ahad 11:59 malam.

Cara Permohonan Jawatan PERKESO September 2023

Iklan Penuh Jawatan

Sebelum memulakan urusan permohonan kerja adalah lebih baik untuk anda melihat terlebih dahulu siaran iklan yang dikeluarkan secara rasminya oleh pihak majikan. Penting untuk anda ketahui iklan yang dibuka dan akan ditutup untuk mengelakkan anda terlepas pandang. Berikut adalah iklan yang disiarkan:

photo 2023 09 30 12 53 12
Jawatan Kosong PERKESO

Jika anda telah selesai membuat semakan iklan, maka anda hendaklah membuat permohonan terus agar anda tidak terlepas untuk mendapat pengalaman bekerja dibawah PERKESO.

Langkah Cepat Permohonan untuk Para Calon

Bagi para pemohon yang bersedia dan berminat membuat permohonan anda boleh ikuti langkah dan tatacara yang kami sediakan.

Langkah 1

Makluman untuk pemohon bagi langkah pertama cara untuk memohon, kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi MyfutureJobs iaitu seperti dibawah:

Langkah 2

Permohonan hendaklah dikemukakan secara ATAS TALIAN (ONLINE) SAHAJA dengan menggunakan link diatas.

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Catatan

 • Pihak memerlukan dua orang posisi dan diminta untuk yang berminat untuk segera membuat permohonan terus ke myfuture jobs.
 • Status kerja adalah kontrak bagi kemasukan kali ini
 • Tarikh tutup permohonan mestilah pada tarikh yang ditetapkan seperti dalam iklan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati