Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP Bagi Kemasukan Bulan 9

Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran Di KWAP Bagi Kemasukan Bulan 9
Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP ! Dimaklumakan bahawasanya Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran Di KWAP Bagi Kemasukan Bulan 9 telah diwar-warkan oleh pihak KWAP sendiri di portal rasmi mereka. Diingatkan kepada semua pembaca atau pemohon yang berminat untuk memohon peluang kerjaya ini untuk baca keseluruhan artikel agar anda tidak terlepas pandang maklumat penting yang anda perlu sediakan semasa permohonan nanti.

Jom sahabat semua, peluang keemasan ini tidak datang berulang kali jadi cepat-cepatlah apply.Mohon ambil perhatian juga,pastikan anda mengikuti syarat kelayakan yang telah dinyatakan dalam iklan dan lengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang tepat agar permohonan anda diterima lalu lulus diterima.

Sertai telegram rasmi bagi saluran kerja kosong Malaysia kerajaan dan swasta. Untuk itu anda boleh tekan pautan dibawah:

Info Penuh Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Maklumat Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

job 4131482 640 5
Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang telah diiklankan oleh majikan beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONG BUTIRAN TUGAS PEKERJAAN
Associate, Private Markets ResearchMenganalisis arah aliran industri, dinamik pasaran dan penunjuk makro/mikroekonomi lain yang berkaitan dengan pelaburan pasaran swasta.
Vice President, Credit ResearchPimpin pasukan dalam penghasilan analisis penyelidikan yang tepat pada masanya, bebas dan objektif serta membantu menyemak dan membimbing tugas dan laporan pekerja bawahan untuk keputusan perniagaan
Associate, Portfolio Management (Private Equity)Membangunkan strategi portfolio pelaburan Ekuiti Persendirian (PE) berdasarkan prestasi portfolio PE semasa dan masa lalu.
Associate, Business Development Unit – KWESTMembantu dalam merumuskan hala tuju pelaburan dengan mengenal pasti lokasi yang betul, kelas aset, masa pelancaran dan profil risiko serta pulangan untuk pembangunan hartanah.
Senior Associate, Architecture & Planning – KWESTBantu Pelan Perniagaan 5 tahun KWEST untuk mengejar sektor dan lokasi pelaburan baharu untuk mengembangkan portfolio KWEST dan menyumbang kepada Aset Di Bawah Pengurusan KWAP.
Assistant Vice President, Economics Research & Strategy UnitMemimpin, memulakan dan menjalankan penyelidikan yang memberi impak tentang makro, kelas aset, geografi dan tema.
Associate, InvestmentMembangunkan strategi portfolio pelaburan Ekuiti Persendirian (PE) berdasarkan prospek pasaran PE.
Associate, Portfolio ManagementMembangunkan strategi portfolio pelaburan Infrastruktur (infra) berdasarkan prestasi portfolio Infra semasa dan masa lalu.
Software Engineer1. Semak dan sahkan seni bina reka bentuk aplikasi dan aliran kerja.
2. Semak dan sahkan dokumen teknikal untuk diselaraskan dengan pelan hala tuju digital dan seni bina perusahaan KWAP.
Associate, Business System Support (Pension & Contribution Support)Membantu dalam mengenal pasti dan mengurus pihak berkepentingan termasuk pengguna sistem perniagaan.
ETL Developer – Integration & SupportMembantu dalam mengenal pasti dan mengurus pihak berkepentingan termasuk pengguna sistem perniagaan dan membantu dalam menyelaraskan pelan penglibatan untuk menyokong komunikasi antara pihak berkepentingan dan sokongan sistem untuk memastikan semua pihak berkepentingan yang berkaitan terlibat dengan sewajarnya.
Associate, Visualisation & ReportingPantau alatan sedia ada dan cadangkan mana-mana versi baharu atau dinaik taraf apabila berkenaan.
Assistant Vice President, Cyber Security and Threat Management1. Mampu menelan data daripada mana-mana sumber, berstruktur atau tidak berstruktur, pada sebarang skala dan menyusun data untuk menjadikannya boleh diambil tindakan.
2. Pantau makluman Pengurusan Maklumat dan Acara Keselamatan (SIEM), mengurus dan mengkonfigurasi alat pemantauan keselamatan.
Associate, Events & CSRMembantu Penolong Naib Presiden, Acara & CSR untuk merancang, membangun dan melaksanakan acara korporat (Dalam dan Luaran) serta rangka kerja dan strategi CSR KWAP.
Assistant Vice President, Thought LeaderMelaksanakan inisiatif strategik yang berkaitan dengan Pemimpin Pemikiran (TL) termasuk penglibatan korporat, kerjasama, atau sebarang mekanisme atau pendekatan lain untuk meningkatkan keterlihatan KWAP sebagai suara pakar.
Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Tarikh Tutup Permohonan Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Untuk makluman kepada semua calon, tarikh permohonan kerjaya ini ditutup pada 22 September 2023 pada hari Jumaat 11;59 malam.

Syarat Utama Lantikan Jawatan Di KWAP

Untuk permohoan jawatan kali ini, mestilah para calon mengikut kepada kriteria kelayakan yang telah ditetapkan. Perlu untuk pemohon cakna akan syarat permohonan seperti dibawah:

Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAPKRITERIA CALON
Associate, Private Markets Research– Ijazah dalam mana-mana bidang atau kelayakan profesional berkaitan pelaburan/kewangan/perakaunan (CFA, ACCA, dll.).
– Pengalaman minimum 2 tahun dalam peranan penganalisis
Vice President, Credit Research– Ijazah dalam mana-mana bidang atau kelayakan profesional berkaitan pelaburan/kewangan/perakaunan (CFA, ACCA, dll.).
– Pengalaman minimum 7 tahun dalam fungsi berkaitan pasaran modal dan sekurang-kurangnya 3 tahun dalam peranan penyeliaan.
Associate, Portfolio Management (Private Equity)– Ijazah dalam Aktuari, Perakaunan atau mana-mana bidang berkaitan.
– Minimum 4 tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
– Pengetahuan dan kapasiti untuk membangunkan kemahiran mengenai kewangan korporat dan sifat perniagaan PE.
– Mampu membangunkan pemahaman tentang aliran proses pelaburan dan penambahbaikan operasi untuk persediaan PE.
Associate, Business Development Unit – KWEST– Ijazah dalam Hartanah, Kejuruteraan, Kewangan atau bidang berkaitan.
– Minimum 5 tahun pengalaman dalam Pembangunan Hartanah.
Senior Associate, Architecture & Planning – KWEST– Ijazah dalam Seni Bina, Perancangan Bandar, Pengurusan Projek atau setaraf.
– Pengalaman minimum 5 tahun dalam Pembangunan Hartanah.
Assistant Vice President, Economics Research & Strategy Unit– Ijazah dalam bidang ekonomi, kewangan/pelaburan, perniagaan, matematik, statistik atau politik.
– Lebih daripada 7 tahun pengalaman dalam pekerjaan yang serupa atau berkaitan.
Associate, Investment– Ijazah dalam Pelaburan, Perakaunan atau mana-mana bidang berkaitan.
– Minimum 4 tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
Associate, Portfolio Management– Ijazah dalam Aktuari, Perakaunan atau mana-mana bidang berkaitan.
– Minimum 4 tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
– Pengetahuan dan keupayaan untuk membangunkan kemahiran mengenai kewangan korporat dan sifat perniagaan Infra.
Software Engineer– Ijazah dalam pembangunan aplikasi / sistem maklumat / kejuruteraan IT / Sains Komputer atau mana-mana bidang lain yang berkaitan.
– Memiliki ijazah Sarjana atau sebarang pensijilan pasca ijazah adalah berfaedah.
– Minimum 3 tahun pengalaman dalam sokongan dan pembangunan aplikasi.
Associate, Business System Support (Pension & Contribution Support)– Ijazah dalam Sains Komputer/Statistik/Matematik/Kejuruteraan/IT atau setaraf.
– Lebih daripada 2 tahun pengalaman dalam pengaturcaraan Perisian, pembangunan dan sokongan sistem IT.
ETL Developer – Integration & Support– Ijazah dalam Sains Komputer/Statistik/Matematik/Kejuruteraan/Sains Data atau setaraf.
– Lebih daripada 2 tahun pengalaman dalam pembangunan menggunakan mana-mana alat Extract Transform and Load (ETL)
Associate, Visualisation & Reporting– Ijazah dalam Sains Komputer/Statistik/Matematik/Kejuruteraan/ Sains Data atau setaraf.
– Lebih baik pengalaman 5 tahun atau lebih dalam gabungan visualisasi data, kejuruteraan data, penganalisis data, penyepaduan data dan sokongan sistem IT.
– Mempunyai pengalaman praktikal dalam Kitaran Hayat Pembangunan Perisian (SDLC).
Assistant Vice President, Cyber Security and Threat Management– Minimum Ijazah Sarjana Muda dalam IT.
– Pengetahuan dan pemahaman yang mendalam tentang pelbagai cara serangan siber dijalankan terhadap sistem atau rangkaian dan cara mengenal pasti, melindungi, mengesan, bertindak balas dan memulihkan dengan berkesan.
– 8 tahun pengalaman kerja dengan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman menjalankan Operasi Keselamatan IT / Pengurusan / Respons dan Tadbir Urus IT.
Associate, Events & CSR– Ijazah Sarjana Muda dalam Perhubungan Awam, Pemasaran, Seni Grafik dan Reka Bentuk, Komunikasi, Pengurusan Acara atau setaraf.
– Kemahiran kreatif yang kuat dengan pengetahuan asas dalam reka bentuk grafik, gubahan visual, fotografi dan videografi.
Fresh graduate atau pengalaman kerja minimum 2 tahun.
– Pengalaman dalam pengurusan acara dan industri kreatif.
Assistant Vice President, Thought Leader– Ijazah sarjana muda dalam perakaunan, kewangan atau bidang berkaitan.
– Mempunyai kepintaran perniagaan yang cemerlang, kemahiran interpersonal dan komunikasi.
– Bijaksana, teliti dan mempunyai perhatian yang baik terhadap butiran.
Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Cara Mohon Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Iklan Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP

Sebelum memulakan urusan permohonan kerja adalah lebih baik untuk anda melihat terlebih dahulu siaran iklan yang dikeluarkan secara rasminya oleh pihak majikan. Penting untuk anda ketahui iklan yang dibuka dan akan ditutup untuk mengelakkan anda terlepas pandang. Berikut adalah iklan yang disiarkan:

Jika anda telah selesai membuat semakan iklan, maka anda hendaklah membuat permohonan terus agar anda tidak terlepas untuk mendapat pengalaman bekerja dibawah KWAP.

Permohonan Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran di KWAP Secara Online

Bagi para pemohon yang bersedia dan berminat membuat permohonan anda boleh ikuti langkah dan tatacara yang kami sediakan.

• Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja KWAP Mohon Disini

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Diharapkan segala perkongsian admin tentang Ambilan Pekerja Secara Besar-Besaran Di KWAP Bagi Kemasukan Bulan 9 sedikit sebanyak membantu sahabat-sahabat yang belum ada pekerjaan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati