Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Perkeso April Gaji RM5,600 sehingga RM25,500

Jawatan Kosong Perkeso April

Jawatan Kosong Perkeso April Gaji RM5,600 sehingga RM25,500. Terkini, Perkeso telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Perkeso ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Perkeso April Gaji RM5,600 sehingga RM25,500

Permohonan kerja kosong di PERKESO ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Perkeso April Gaji RM5,600 sehingga RM25,500

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Perkeso Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Perkeso
 • Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PEGAWAI PENYELIDIK RISIKO GRED 26
 • Gaji: Min.RM9,100.00-Mak.RM25,500.00
 • JURUTERA GRED 24 KONTRAK
 • Gaji: Min.RM5,600.00-Mak.RM19,000.00

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 4 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Perkeso:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Perkeso April Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Perkeso 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Perkeso. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 4 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

https://mycareer.perkeso.gov.my/Vacancy

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Perkeso, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Perkeso di Laman Web Perkeso
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Perkeso 

Perkeso (atau nama rasminya Pertubuhan Keselamatan Sosial) adalah badan berkanun di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 1971. Fungsi utama Perkeso adalah untuk melindungi pekerja dari risiko keselamatan dan kesihatan di tempat kerja serta memberikan perlindungan kewangan kepada pekerja yang mengalami kecederaan atau maut akibat kemalangan kerja atau penyakit yang berkaitan dengan pekerjaan.

Pekerja dan majikan di Malaysia diwajibkan oleh undang-undang untuk membuat caruman bulanan ke dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang dikelola oleh Perkeso. Caruman ini kemudian digunakan untuk membayar manfaat kewangan kepada pekerja yang tercedera atau mangkat di tempat kerja.

Manfaat kewangan yang disediakan oleh Perkeso termasuklah elaun sementara kecacatan, elaun rawatan perubatan, elaun kematian, elaun funeral dan elaun pendidikan. Pekerja juga berhak mendapat ganti rugi bagi kehilangan upah akibat cedera atau penyakit yang berkaitan dengan pekerjaan.

Selain daripada itu, Perkeso juga menjalankan program-program latihan dan kesedaran keselamatan dan kesihatan pekerjaan untuk membantu meningkatkan kesedaran dan kefahaman pekerja dan majikan mengenai pentingnya keselamatan dan kesihatan di tempat kerja.

Perkeso memainkan peranan yang penting dalam melindungi hak pekerja di Malaysia, dan ia terus mengembangkan perkhidmatannya untuk memenuhi keperluan pekerja dan majikan yang semakin kompleks dan berubah-ubah.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Perkeso April Gaji RM5,600 sehingga RM25,500 dapat membantu para calon yang memohon. Dan semoga Allah permudahkan segala urusan anda.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati