Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

 

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023.Kepada seluruh rakyat Malaysia yang sedang mencari peluang kerjaya, berita gembira untuk anda semua! Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023 telah membuka peluang jawatan kosong untuk tahun 2023 yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia yang berpotensi dan berkelayakan bagi kekosongan jawatan ini.

Universiti Malaya (UM) ialah sebuah universiti awam terkemuka di Malaysia. Berikut adalah beberapa maklumat berkaitan Universiti Malaya:

Sejarah: Universiti Malaya diasaskan pada 1949 hasil penggabungan antara Kolej Perubatan King Edward VII (ditubuhkan pada 1905) dan Kolej Raffles (ditubuhkan pada 1929). Pada mulanya, universiti hanya menawarkan program perubatan dan sains sosial, tetapi ia telah berkembang menjadi universiti yang lebih besar dengan pelbagai fakulti dan jabatan.

Kedudukan: Universiti Malaya adalah antara universiti paling berprestij di Malaysia dan turut diiktiraf di peringkat antarabangsa. Universiti ini sering berada di kedudukan tinggi dalam senarai universiti dunia seperti QS World University Rankings, Times Higher Education World University Rankings, dan Academic Ranking of World Universities (ARWU).

Fakulti dan Jabatan: Universiti Malaya menawarkan pelbagai program sarjana muda, pascasiswazah dan profesional melalui fakulti berikut: Fakulti Perubatan, Fakulti Pengajian Vokasional, Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran, Fakulti Persuratan dan Sains Sosial, Fakulti Sains, Fakulti Undang-undang, Fakulti Pendidikan , Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, Fakulti Pergigian, Fakulti Sastera dan Sains Komunikasi, dan Fakulti Seni Bina dan Reka Bentuk Persekitaran Binaan.

Penyelidikan dan Inovasi: Universiti Malaya terkenal dengan penyelidikan dan inovasi yang dijalankan oleh kakitangan dan pelajarnya. Universiti ini mempunyai pusat penyelidikan aktif dalam bidang seperti teknologi, sains sosial, sains hayat, sains bahan dan banyak lagi.

Jom ikuti info lanjut berkaitan dengan Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

Untuk maklumat dan info terkini mengenai jawatan kosong yang telah dibuka, sila sertai Telegram rasmi permohonan kerja :

telegram us

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Banyak jawatan kosong yang telah ditawarkan oleh pihak Tabung Haji  dalam pengambilan kali ini. Berikut dikongsikan adalah maklumat senarai jawatan kosong Yang dibuka kepada orang ramai:

 • PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

Diminta kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong yang telah dibuka di Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023. Para pemohon telah membuat permohonan sama dengan apa yang telah diiklankan oleh pihak majikan dan perlulah melalui saluran yang betul. Pastikan juga anda mendapat dan menerima informasi yang sahih sahaja mengenai tawaran jawatan kosong.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada semua, adalah iklan Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023 telah dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada tarikh iaitu 10 Jun 2023. Oleh itu diminta kepada para pemohon yang berminat dalam membuat urusan permohonan jawatan kosong, ada bolehlah ikuti syarat-syarat permohonan serta cara permohonan yang telah Kami sediakan di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan?

Dikongsikan bersama syarat kelayakan permohonan jawatan kosong di UM:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Lelaki / Perempuan
 3. Umur minimum 20 tahun & maksimum 35 tahun
 4. Mempunyai pengalaman menjalankan penyelidikan dan rekod pencapaian yang baik dalam bidang berkaitan serta berpengalaman dalam pengajaran.
 5. Pemohon hendaklah memiliki kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)
 6. Penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang baik.

Bagi anda yang membuat permohonan, anda boleh ikuti cara cara permohonan yang telah kami lampirkan dibawa bersama iklan rasmi Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

Mohon juga jawatan:

Maklumat Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023

Makluman Permohonan:

Untuk membuat permohonan jawatan kosong di Universiti Malaya, anda boleh ikuti iklan yang telah dibuka secara rasmi di laman dibawah.

Rujuk laman Iklan Rasmi Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023:

 

UM Career Portal Google Chrome 6 7 2023 9 56 15 AM

MOHON DISINI & MAKLUMAT LANJUT

Jika anda sedang mencari peluang kerjaya yang menarik di industri pendidikan di Malaysia, maka Universiti Malaya adalah salah satu tempat yang mungkin anda ingin pertimbangkan dan cuba untuk memohon.

Bagi anda yang berminat untuk menyertai Universiti Malaya, berikut adalah beberapa tips dan panduan dalam membuat permohonan jawatan kosong di syarikat ini.

 1. Teliti Maklumat Jawatan Kosong

Pertama sekali, pastikan anda telah meneliti maklumat terkini mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023. Anda boleh mencari maklumat tersebut dari laman web rasmi syarikat atau melalui pihak ketiga seperti laman web jobstreet.com dan jobsdb.com.

Pastikan anda memahami tugas dan tanggungjawab yang akan dijalankan dalam jawatan tersebut dan memastikan anda memenuhi syarat kelayakan yang ditetapkan oleh Pihak Universiti Malaya.

 1. Siapkan Resume Yang Berkualiti

Resume adalah satu dokumen penting dalam permohonan kerja anda. Pastikan resume anda menonjolkan kemahiran dan pengalaman yang sesuai dengan jawatan yang ditawarkan. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja dalam pendidikan, pastikan anda menonjolkan kemahiran-kemahiran yang berkaitan seperti kepimpinan, kecekapan teknikal, pengurusan projek, komunikasi dan sebagainya.

Pastikan resume anda jelas dan ringkas dengan maklumat-maklumat terkini serta tidak melebihi dua mukasurat. Pastikan maklumat peribadi anda seperti nama, alamat dan nombor telefon yang dihubungi terkini dan betul.

 1. Menulis Surat Permohonan Yang Baik

Surat permohonan adalah satu lagi elemen penting dalam permohonan jawatan kosong. Pastikan anda menulis surat permohonan yang jelas dan mudah difahami. Tuliskan mengenai tujuan permohonan anda serta mengapa anda berminat untuk memohon Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023.

Pastikan anda menyebutkan tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang ditawarkan serta menyebutkan kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja, jelaskan mengenai kemahiran-kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut dan bagaimana anda boleh memberikan sumbangan yang bermakna kepada syarikat.

 1. Bersedia Untuk Temuduga

Jika permohonan anda diterima, pastikan anda bersedia untuk temuduga yang akan dijalankan oleh Universiti Malaya. Pastikan anda membaca maklumat mengenai temuduga dan anda mestilah berpakaian kemas dan berkaliber semasa proses temuduga.

Buat yang terbaik, kami doakan anda dipermudahkan

Bagaimana Untuk Saya Buat Resume?

Untuk membuat resume yang berkualiti bagi permohonan jawatan kosong di Universiti Malaya, anda boleh mempertimbangkan beberapa tips berikut:

 1. Rujuk iklan jawatan kosong dan maklumat syarikat – Pastikan resume anda mengandungi butiran yang sesuai dengan keperluan dan kehendak yang dinyatakan dalam iklan Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023. Anda juga perlu memahami latar belakang syarikat untuk menunjukkan bahawa anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai Universiti Malaya dan keperluan jawatan tersebut.
 2. Format yang kemas dan mudah dibaca – Pastikan format resume anda kemas dan mudah dibaca. Penggunaan bahasa yang jelas, penekanan pada butiran penting, dan perkataan yang teratur boleh membantu memudahkan perekrut melihat kelayakan anda.
 3. Tunjukkan kebolehan dan kejayaan – Sebagai calon yang berpotensi, tunjukkan kepada pihak Universiti Malaya bahawa anda mempunyai kebolehan dan kejayaan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Bincangkan projek, tugasan, atau aktiviti yang telah anda lakukan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut.
 4. Gunakan kata kunci – Pastikan resume anda menggunakan kata kunci yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Ini membolehkan resume anda mudah dikenalpasti oleh pihak Universiti Malaya sebagai calon yang layak.
 5. Sertakan maklumat kontak yang lengkap – Pastikan maklumat kontak anda termasuk nombor telefon, alamat e-mel, dan alamat rumah. Ini memudahkan pihak Universiti Malaya untuk menghubungi anda untuk temuduga.
 6. Reka semula dan sunting semula – Pastikan resume anda bebas dari sebarang kesilapan tatabahasa atau ejaan. Reka semula dan sunting semula resume anda untuk memastikan ia mudah dibaca dan bersih.

Jangan lepaskan peluang keemasan Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaya Jun 2023 untuk mencapai impian anda dalam karier di dunia pekerjaan.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati