Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023

 

Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023

Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023. Terbaru, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023 ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Pengambilan Segera Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023

Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023 ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Malaysia Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 1. Nama Majikan: Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)
 2. Lokasi Kekosongan: Selangor
 3. Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43/UD47/UD51/UD53

Untuk makluman kepada semua, Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023 ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 6 Jun 2023.

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

SYARAT LANTIKAN UNTUK KELAYAKAN IJAZAH SARJANA MUDA:

 1.  Calon mesti mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam ilmu perubatan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 2.  Calon mesti berdaftar sementara atau penuh dengan Majlis Perubatan Malaysia.

ATAU

SYARAT LANTIKAN UNTUK KELAYAKAN BADAN PROFESIONAL: 

 1. Calon mesti dilantik di bawah seksyen 12(1)(a)(ii) Akta Perubatan 1971.
 2. Calon mesti memenuhi Peraturan-peraturan Perubatan seperti yang dinyatakan dalam perenggan 12(1)(aa).
 3. Calon mesti berdaftar sementara dengan Majlis Perubatan Malaysia.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023 terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain
photo 2023 06 05 12 00 13
Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023

Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) , Adalah Seperti Berikut 

Langkah-langkah untuk Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

MOHON DISINI Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) di laman seperti yang tertera di atas.
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

IKUTI MAKLUMAT JAWATAN KOSONG JUN:

Mengenai  Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)

Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) merupakan salah satu pusat perubatan terkemuka di Malaysia. Berikut adalah beberapa maklumat berkenaan dengan PPUM:

 1. Sejarah: PPUM bermula pada tahun 1962 sebagai Fakulti Perubatan Universiti Malaya (sekarang dikenali sebagai Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan). Ia kemudiannya berkembang menjadi sebuah pusat perubatan bertaraf universiti yang terkenal.

 2. Lokasi: PPUM terletak di Jalan Universiti, Kuala Lumpur, Malaysia. Ia berdekatan dengan kampus utama Universiti Malaya dan Mudah diakses melalui pelbagai jenis pengangkutan awam.

 3. Fasiliti dan Perkhidmatan: PPUM menawarkan pelbagai fasiliti perubatan dan perkhidmatan kepada pesakit dan masyarakat. Ia mempunyai lebih daripada 40 bahagian perubatan dan perkhidmatan, termasuk pembedahan, radiologi, pediatrik, kardiologi, onkologi, neurologi, dan banyak lagi.

 4. Pakar Perubatan: PPUM mempunyai pasukan pakar perubatan yang terdiri daripada doktor, pakar bedah, dan penyelidik yang terlatih dan berpengalaman dalam pelbagai bidang perubatan. Mereka menyediakan rawatan, diagnosis, dan penjagaan pesakit dengan menggunakan teknologi terkini.

 5. Pendidikan Perubatan: PPUM juga merupakan institusi pendidikan perubatan yang menyediakan program perubatan pra-klinikal dan klinikal kepada pelajar perubatan Universiti Malaya. Ia menyumbang kepada pembangunan profesionalisme dalam kalangan pelajar perubatan.

 6. Penyelidikan: PPUM aktif dalam penyelidikan perubatan dan klinikal. Ia terlibat dalam pelbagai penyelidikan bertaraf antarabangsa dan kegiatan penjanaan ilmu dalam bidang perubatan, sains kesihatan, dan penjagaan kesihatan.

 7. Program Sosial: Selain daripada perkhidmatan perubatan, PPUM juga terlibat dalam program sosial seperti kempen kesedaran kesihatan, program sumbangan darah, dan penyediaan perkhidmatan kesihatan ke kawasan yang terpencil.

 8. Kepentingan Nasional: PPUM memainkan peranan penting dalam menyediakan perkhidmatan perubatan berkualiti tinggi kepada rakyat Malaysia dan terlibat dalam usaha meningkatkan tahap penjagaan kesihatan di negara ini.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Kerja Di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Ambilan Jun 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati