Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya April 2023 Kini Dibuka

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya
Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya April 2023 Kini Dibuka. Terkini, Perbadanan Putrajaya telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Perbadanan Putrajaya ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya April 2023 Kini Dibuka

Permohonan kerja kosong di Perbadanan Putrajaya ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Maklumat Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya April 2023 Kini Dibuka

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Perbadanan Putrajaya Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya

 • Nama Majikan: Perbadanan Putrajaya
 • Lokasi Kekosongan: Putrajaya
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajayai yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Pengurusan Pentadbiran
 • Pentadbiran Perniagaan
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Gaji: RM1,900
 • Perkeranian dan Operasi
 • Kesetiausahaan
 • Khidmat Pelanggan
 • Gaji: RM1,700

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 20 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya April 2023 Kini Dibuka

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong Perbadanan Putrajaya

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Perbandanan Putrajaya. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 20 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Screenshot 2023 04 10 at 8.17.37 AM

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Perbadanan Putrajaya, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Perbadanan Putrajaya di laman yang tertera seperti yang diiklankan di atas.
 2. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 3. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 5. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Perbadanan Putrajaya 

Perbadanan Putrajaya adalah sebuah badan korporat yang didirikan pada tahun 1995 untuk menguruskan pembangunan, pengurusan, dan penyelenggaraan ibu negara Malaysia, Putrajaya. Perbadanan Putrajaya bertanggungjawab untuk memastikan bahawa Putrajaya menjadi pusat pentadbiran, perdagangan, dan pelancongan yang berkembang dengan baik.

Sebagai badan korporat, Perbadanan Putrajaya mempunyai tanggungjawab untuk melaksanakan pelbagai projek pembangunan seperti pembinaan bangunan kerajaan, pembangunan jalan, sistem pengangkutan awam, infrastruktur teknologi maklumat, taman-taman dan landskap, serta perumahan.

Selain itu, Perbadanan Putrajaya juga memainkan peranan penting dalam mempromosikan Putrajaya sebagai destinasi pelancongan yang menarik. Perbadanan ini menyediakan pelbagai aktiviti pelancongan seperti lawatan ke bangunan kerajaan, taman-taman dan landskap, pusat membeli-belah, acara-acara seni dan kebudayaan, dan banyak lagi.

Perbadanan Putrajaya juga mempunyai tanggungjawab untuk memastikan pembangunan di Putrajaya berjalan mengikut piawaian yang ditetapkan, dan memastikan kelestarian alam sekitar dan kepelbagaian budaya di kawasan tersebut dijaga dengan baik. Dalam menjalankan tugasnya, Perbadanan Putrajaya bekerjasama dengan agensi kerajaan dan sektor swasta untuk memastikan pembangunan Putrajaya berjalan dengan lancar dan berjaya mencapai matlamat yang ditetapkan.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati