Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Mac 2023

Jawatan Kosong Telekom Malaysia
Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Mac 2023. Terkini, Telekom Malaysia (TM) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Telekom Malaysia (TM) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Mac 2023

Permohonan kerja kosong di TM ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Maklumat Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Mac 2023

Jawatan Kosong Telekom Malaysia
Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh TM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Telekom Malaysia (TM)
 • Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 •  ICT NETWORK TECHNICIAN

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 22 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

iphone 1281456 640 4
Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi TM:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM)

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong TM

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada TM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 22 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong TM

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan TM, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online Mohon Jawatan Kosong Telekom Malaysia

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Telekom Malaysia (TM) di Laman Web MyFuture Jobs 
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Telekom Malaysia (TM)

Telekom Malaysia (TM) adalah perusahaan penyedia layanan telekomunikasi terkemuka di Malaysia. TM menyediakan berbagai layanan, termasuk telepon, internet, televisi kabel, dan jaringan komunikasi data. Perusahaan ini didirikan pada tahun 1984 dan menjadi operator telekomunikasi utama di Malaysia.

TM memiliki jaringan telekomunikasi yang luas, termasuk jaringan serat optik sepanjang ribuan kilometer yang menghubungkan seluruh negeri Malaysia. Selain itu, TM juga memiliki infrastruktur satelit dan kabel bawah laut yang menghubungkan Malaysia dengan negara-negara di Asia dan dunia.

Layanan yang disediakan oleh TM meliputi telepon rumah dan seluler, layanan internet broadband, layanan televisi kabel, dan layanan data center untuk perusahaan. TM juga menawarkan solusi teknologi informasi dan komunikasi untuk bisnis, termasuk solusi cloud dan kolaborasi, keamanan siber, dan analitik data.

Sebagai perusahaan penyedia layanan telekomunikasi terbesar di Malaysia, TM terus berinovasi dan meningkatkan jaringannya untuk memenuhi kebutuhan pelanggan di era digital saat ini. TM juga berkomitmen untuk memberikan layanan yang berkualitas tinggi dan inovatif kepada pelanggannya serta berkontribusi dalam membangun infrastruktur telekomunikasi negara.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Mac 2023 dapat membantu para calon yang memohon

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati