Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Bekas Jurulatih Liga Super Kahwini Artis

Bekas Jurulatih Liga Super Kahwini Artis
Liga Super, Liga Super, Liga Super, Liga Super

Bekas Jurulatih Liga Super Kahwini Artis. Sesiapa sahaja yang berkecimpung dalam dunia bola sepak pastinya mempunyai aura tersendiri dan ada yang berjaya menarik minat wanita.

Ini terbukti apabila bekas jurulatih Liga Super berusia 50 tahun itu masih menjual selepas mengahwini isterinya yang berusia 29 tahun buat kali kedua.

Wanita yang dikahwininya bukan orang biasa kerana dikhabarkan dia seorang artis yang juga adik kepada pelakon dan penyanyi terkenal tanah air.

Menurut sumber lagi, pasangan itu baru sahaja berkahwin, namun mereka hanya dikenali orang dan ahli keluarga terdekat.

Bekas Jurulatih Liga Super Kahwini Artis

Jurulatih berkenaan pernah mengendalikan beberapa pasukan utama Liga Super dengan kali terakhir membabitkan kelab berpangkalan di utara tanah air.

Jurulatih berkenaan cukup terkenal kerana beliau adalah merupakan bekas pemain kebangsaan era 90-an dengan ketangkasannya di atas padang membantu Malaysia meraih pelbagai kejayaan.

Wanita berkenaan pula dikenali umum kerana pernah menyertai program realiti televisyen oleh syarikat swasta dan memenangi tempat ketiga,menurut Media Harian Metro.

Jika dilihat pada rekod, jurulatih berkenaan berkahwin kali pertama pada tahun 80-an dan dikurniakan tiga anak.

Sumber: harian metro

Baik Kahwin Daripada Tidak Berkahwin

Tular beberapa hari mengenai seorang jurulatih yang berkahwin dengan seorang artis. Hal ini tidaklah menjadi masalah besar kerana beliau juga merupakan adalah antara jurulatih yang terkemuka di dalam negara.

Tiada yang aneh mengenai berita perkahwinan ini. Kita patut meraikan kejayaan seseorang itu contohnya kerana berjaya untuk memilih berkahwin dan menyempurnakan sebahagian daripada agamanya.

Berita perkahwinan oleh seorang jurulatih bola sepak liga super adalah merupakan berita baik yang wajar dicontohi oleh orang ramai.

Ramai Yang Suka Namun Tidak Terjemahkan..

Lumrah manusia mempunyai perasaan cinta akan sesama manusia yang berlainan jantina. Heboh mengenai berita jurulatih berkahwin dengan artis ia sepatutnya hebohkan dan digembar-gemburkan sebagai sesuatu yang pelik. Ya mungkin kerana sebab beliau adalah merupakan antara orang yang tersohor dan lagi-lagi berkahwin dengan seorang artis. Isu ini timbul kerana tidak ada yang mengembang gemburkan ataupun menghebahkan perkahwinan dan menjadikan ia senyap.

Ia tidak merupakan satu masalah kepada peranti netizen kerana seseorang itu juga mempunyai hak dan privasi tersendiri. Kita patut berbangga dengan seorang itu apabila dia berjaya melangsungkan perkahwinannya senang cerita dia suka seseorang itu dan diterjemahkan dengan cara yang baik iaitu mengahwini seseorang itu.

Privasi Adalah Satu Hak Peribadi..

Berkaitan dengan kisah hidup seseorang atau perjalanan hidup tidak ramai yang suka untuk mengongsikan kepada umum, ada juga yang suka untuk saudara mara dan keluarga sahaja yang mengetahui tentang berita dirinya. Penghebahan mengenai cerita dan berita adalah pilihan seorang dan ianya merupakan hak tersendiri atau peribadi. Tidak salah jika seorang yang terkenal menyembunyikan perkahwinan daripada umum kerana risau dengan privasi tersendiri.

Berita Kahwin Bukan Satu Keaiban Bahkan Ia Adalah Sunnah

Kebiasaannya sebuah perkahwinan itu dilangsungkan secara umum dan menghebahkan kepada pengetahuan orang ramai. Menghebahkan status diri sudah berkahwin adalah satu tanda yang jelas untuk mengelakkan daripada timbulnya fitnah di kalangan para masyarakat. Masakan tidak jika kita tidak menghebahkan mengenai perkahwinan kita dengan seseorang ianya pasti akan menimbulkan pelbagai persepsi dan antara persepsi nya adalah persepsi yang buruk atau fitnah.

Oleh itu, sepatutnya seseorang itu yang berkahwin menghebahkan menghiburkan dirinya sudah berkahwin dan sudah berpunya ianya bukanlah kerana pilihan tetapi itu juga merupakan sunnah dalam agama Islam. Nabi sallallahu alaihi wasallam mengharapkan seseorang untuk diam ketika bertunang dan menghebohkan ketika berkahwin.

Amatlah indah jika kita mengikuti saranan daripada nabi sendiri itu dalam hal bab muamalat sesama manusia. Kita juga dituntut untuk berlaku baik dan adil Di Dalam komuniti masyarakat. Tiadalah untuk semua ini melainkan untuk kebaikan diri dan semua.

Fenomena Kahwin Artis Adalah Tidak Mengejutkan

Perkahwinan tidak merujuk kepada siapa-siapa bahkan semua orang berhak untuk menikmati hidup bersama dengan pesanan. Perkahwinan juga dilangsungkan mengikut adat dan budaya bukanlah mengikut trend semasa. Hidup bersama adalah lumrah dan fitrah manusia yang bermula daripada nabi Adam dan Hawa.

Demikian juga yang disebutkan di dalam al-quran diciptakan manusia itu untuk dilengkapi. Mengenai perkahwinan di antara artis memangnya dihebohkan kerana pangkat “artis”.

Netizen mengenali artis oleh itu setiap tingkah laku dan tidak terlalu oleh artis diperlihatkan dan disemak oleh para netizen. Apabila berita mengenai seorang artis bernikah pasti akan menimbulkan pelbagai persepsi antara suka dan sedih. Suka kerana artis kesayangan sudah bahagia yang sedih kerana hati sudah berpunya dan tiada lagi peluang untuk peminat Itu sebagai contohnya.

Hakikatnya ialah Kita adalah manusia yang sama artis atau orang biasa berhak untuk berkahwin dan merasa nikmat bahagia hidup bersama..

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati