Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Perodua Februari 2023 Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Perodua Februari

Jawatan Kosong Perodua Februari 2023 Mohon Sekarang. Terkini, Perodua Jawatan Kosong Februari 2023 telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan Perodua sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Perodua ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Perodua Februari 2023 Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di Perodua ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

telegram us

Jawatan Kosong Di Perodua Februari 2023 Mohon Sekarang

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Perodua Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, STPM, Diploma, dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan Yang Ditawarkan Perodua:

 1. Nama Majikan: Perodua
 2. Lokasi Kekosongan: Kota Kinabalu
 3. Status Jawatan: Full Time
 4. Gaji Yang Ditawarkan: RM2,000 – RM2,500

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • ADMIN EXECUTIVE

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan tarikh permohonan ditutup tidak dinyatakan mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan pada link diberikan).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.
 • Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Perodua:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain
Screenshot 2023 02 22 08 59 03 282 edit com.android.chrome

Pengambilan Jawatan Kosong Perodua Februari 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Perodua 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Perodua. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Iklan Jawatan Kosong Perodua Februari 2023

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Perodua, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online Mohon Kerja Di Perodua

 • Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Perodua di Laman Web Jobstreet
 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Perodua 

Perodua atau Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd adalah sebuah syarikat pembuatan kenderaan Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 1992. Syarikat ini ialah sebuah usaha sama antara Perusahaan Otomobil Nasional (PROTON) dan Daihatsu Motor Corporation dari Jepun.

Perodua memfokuskan kebanyakan model kenderaan mereka pada pasaran kereta kompak dan mempunyai beberapa model yang popular seperti Perodua Myvi, Perodua Axia, Perodua Bezza dan Perodua Alza. Kenderaan Perodua dikenali sebagai kenderaan yang agak murah dan mesra pengguna.

Syarikat ini mempunyai kilang pengeluaran di Rawang dan juga di Serendah di negeri Selangor, Malaysia. Kilang di Rawang mempunyai kapasiti pengeluaran sebanyak 240,000 unit kenderaan setahun manakala kilang di Serendah mempunyai kapasiti pengeluaran sebanyak 200,000 unit kenderaan setahun.

Perodua mempunyai lebih daripada 180 pusat servis di seluruh negara untuk memberikan perkhidmatan purna jual yang baik kepada pelanggan mereka. Syarikat ini juga menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan seperti pakej insurans, pakej pembiayaan, dan banyak lagi.

Perodua mempunyai satu misi untuk menjadi syarikat automotif yang paling disayangi dan dihormati di Malaysia dengan memberikan produk dan perkhidmatan yang berkualiti tinggi, selamat dan berdaya saing. Selain itu, syarikat ini juga mengutamakan kelestarian alam sekitar dengan menggunakan teknologi dan bahan yang mesra alam dalam pengeluaran kenderaan mereka.

Sejak ditubuhkan, Perodua telah mencapai pelbagai pencapaian dan pengiktirafan seperti pelbagai anugerah untuk kenderaan terbaik, penghargaan keselamatan jalan raya, pengiktirafan dalam aspek pengurusan alam sekitar dan banyak lagi. Perodua juga mengambil bahagian dalam aktiviti korporat tanggungjawab sosial (CSR) dengan menyumbang kepada masyarakat dan alam sekitar.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Perodua Februari 2023 Mohon Sekarang dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati