Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka

Jawatan Kosong AirAsia
Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka

Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka. Makluman terkini buat seluruh warganegara Malaysia, kini syarikat penerbangan yang terkenal di Malaysia dengan sebuah syarikat penerbangan tiket yang murah iaitu AirAsia Berhad telah membuka peluang seluas-luasnya buat seluruh rakyat Malaysia untuk membina kerjaya bersama syarikat ini.

Syarikat AirAsia Berhad adalah sebuah syarikat yang dikenali dengan slogan “Kini Sesiapapun Boleh Terbang” memberi ruang kepada seluruh rakyat Malaysia terutama mereka yang mempunyai SPM, atau lepasan Diploma, ataupun Ijazah amat-amatlah dipelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang disediakan.

Peluang untuk membina kerjaya bersama syarikat AirAsia Berhad ini adalah peluang keemasan yang perlu direbut dengan secepat yang mungkin sebelum tiba tarikh tutup permohonannya. Oleh demikian itu, sila ikuti rujukan maklumat iklan mengenai jawatan kosong yang disediakan dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka

Permohonan kerja kosong di AirAsia ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Maklumat Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh AirAsia Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 1. Nama Majikan: Jabatan Penjara Malaysia
 2. Lokasi Kekosongan: Penjara Penor, Kuantan Pahang Darul Makmur
 3. Status Jawatan: Kontrak sehingga 31 Disember 2023

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

Dan lain-lain lagi jawatan kosong yang ditawarkan. Anda boleh ke link ini dengan Klik Disini 

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan tarikh tutup permohonan tidak dinyatakan mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Jabatan Penjara Malaysia:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Jabatan Penjara Malaysia 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada AirAsia. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

https://www.jobstreet.com.my/en/job-search/air-asia-jobs/

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan AirAsia, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui Jobstreet
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai AirAsia 

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Mac 2023 Kini Dibuka dapat membantu para calon yang memohon jawatan kosong yang ditawarkan oleh AirAsia. Dengan segala maklumat perkongsian ini ia akan dapat memberi manfaat kepada para calon dan semoga dengan segala urusan para calon dalam memohon pelbagai jawatan menarik ditawarkan AirAsia di permudahkan oleh Allah dan diberikan kejayaan yang dikecapi.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati