Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong AirAsia Januari 2023 Minima SPM Layak Memohon

Jawatan Kosong AirAsia 2023
Jawatan Kosong AirAsia

Jawatan Kosong AirAsia 2023 Minima SPM Layak Memohon Makluman gembira buat seluruh warganegara Malaysia, kini syarikat penerbangan yang terkenal di Malaysia dengan sebuah syarikat penerbangan tiket yang murah iaitu AirAsia Berhad telah membuka peluang seluas-luasnya buat seluruh rakyat Malaysia untuk membina kerjaya bersama syarikat ini.

Syarikat AirAsia Berhad adalah sebuah syarikat yang dikenali dengan slogan “Kini Sesiapapun Boleh Terbang” memberi ruang kepada seluruh rakyat Malaysia terutama mereka yang mempunyai SPM, atau lepasan Diploma, ataupun Ijazah amat-amatlah dipelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang disediakan.

Peluang untuk membina kerjaya bersama syarikat AirAsia Berhad ini adalah peluang keemasan yang perlu direbut dengan secepat yang mungkin sebelum tiba tarikh tutup permohonannya. Oleh demikian itu, sila ikuti rujukan maklumat iklan mengenai jawatan kosong yang disediakan dibawah .

Bagi anda yang ingin mengetahui lebih banyak info dan maklumat peluang kerjaya yang lain, sila layari telegram Official Permohonan Kerja untuk dapatkan info dan maklumat kerja kosong terkini yang sentiasa diupdate dari semasa ke semasa.

Telegram Official Permohonan Kerja

Jawatan Kosong AirAsia 2023 Minima SPM Layak Memohon 

Slogan “Kini sesiapapun boleh terbang”, itulah slogan yang diperkenalkan AIRASIA BERHAD kepada penggunanya adalah bersesuaian dengan segment pasaran pihak AirAsia Berhad yang memfokuskan kepada kumpulan sasaran pengguna di mana mereka adalah golongan yang berpendapatan rendah. AirAsia Berhad diterajui oleh Yang Berbahagia Dato’ Pahamin A. Rajab sebagai pengerusi dan pengarah, Tony Fernandes sebagai Ketua Eksekutif (CEO) dan Pengarah, Encik Kamarudin Meranun dan Encik AzizBakar sebagai Pengarah serta Conor McCarthy sebagai Director.

Lokasi-lokasi yang menjadi singgahan utama antaranya ialah lokasi-lokasi utama di Malaysia, Bangkok, Thailand, Singapura, Filipina dan China (Macau dan Xiamen). Dari segi pengurusan dan kecekapannya mempamerkan identiti sebuah syarikat penerbangan yang menjalankan sistem pengankutan udara dan perkhidmatan penerbangan bagi masyarakat Malaysia dengan baik dan berkualiti. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk membina kerjaya bersama syarikat AirAsia Berhad yang ternama di Malaysia.

job interview 4010991 640 1
Jawatan Kosong AirAsia

Apakah Peluang Kerjaya Yang Disediakan AirAsia ?

Untuk makluman sedia ada, AirAsia Berhad menyediakan pelbagai peluang pekerjaan kepada seluruh rakyat Malaysia untuk anda lihat dan nilai dengan kelayakan yang anda miliki.

Bagi anda yang ingin mengetahui apakah maklumat bagi kekosongan jawatan yang disediakan oleh syarikat AirAsia, sila ikuti maklumat serta link yang kami telah sediakan:

1. Cabin Crew Walk-In Interview at AirAsia RedQ (17 Dec)

 • Lokasi: Selangor
 • Travel benefit (unlimited flights), free office munch, medical

2. Network Planning Head (JR0019489)

 • Lokasi: Selangor
 • MYR 7K – 9.8K monthly

3. AirAsia X Cabin Crew (Online Application) (JR0018323)

 • Lokasi: Selangor

4. AirAsia Berhad Cabin Crew Hiring for Local Malaysian, Filipino & Indonesian (JR0018059)

 • Lokasi: Selangor

5. Intern, Ride Engagement (airasia Ride) (JR0018756)

 • Lokasi: Puchong

6. AirAsia X Cabin Crew Walk-in Interview at Osaka, Japan (10th December 2022)

 • Lokasi: Selangor
 • Lokasi: Selangor

8. Lead Data Scientist (Operations Research) (JR0019256)

 • Lokasi: Selangor

9. Data Scientist II Revenue Management (JR0018315)

 • Lokasi: Selangor

10. Lead Data Scientist (Operations Research) (JR0019256)

 • Lokasi: Selangor

Untuk makluman anda yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai tawaran peluang kerjaya yang disediakan oleh AirAsia. Anda boleh lawati link yang kami ini

Senarai Peluang Kerjaya AirAsia Berhad

ataupun segala persoalan dan pertanyaan, anda boleh merujuk ke laman web rasmi syarikat AirAsia Berhad : https://www.airasia.com/ms/my

Peluang Kerjaya Bersama AirAsia 2023 Kini Dibuka

Apakah Syarat Kelayakan Serta Keperluan Dalam Memohon ?

Bagi calon yang berminat dan ingin mencuba buat permohonan, sila pastikan anda mempunyai kriteria kerja yang lengkap dan yang diinginkan oleh majikan. Dan sila pastikan segala syarat kelayakan yang diminta oleh majikan dipenuhi dengan baik tanpa kelonggaran dan silap semasa anda membuat permohonan.

Berikut adalah syarat kelayakan yang diminta oleh majikankan:

 1. Calon adalah merupakan warganegara Malaysia
 2. Calon perlu mempunyai Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf oleh kerajaan.
 3. Calon adalah seorang yang kuat  dan boleh bekerja di bawah tekanan serta mempunyai keupayaan dalam melakukan pelbagai tugas dengan memberi perhatian penuh teliti kepada butiran dan persekitaran sekeliling.
 4. Calon merupakan seorang yang mempunyai motivasi tinggi serta berorientasikan hasil cemerlang dengan memberikan fokus pada keselamatan dan kualiti.
 5. Calon adalah mempunyai prinsip serta amalan penyeliaan kerja, latihan dan pengurusan kakitangan
 6. Berkemahiran dalam komunikasi yang baik untuk membangunkan hubungan kerja yang baik di pelbagai peringkat dan bahagian.
 7. Calon adalah seorang yang berusaha dalam menyelesaikan sebarang masalah yang timbul di tempat kerja.
 8. Calon juga mempunyai kefahaman bacaan yang baik untuk menilai serta memahami prospek kerja di tempat kerja.
 9. Selain itu calon perlu mempunyai ciri-ciri berikut:

* seorang yang berintegriti

* seorang yang bertanggungjawab

*Seorang yang amanah

Sedikit info tambahan, bagi anda yang terlepas pandang mengenai maklumat jawatan kosong yang disediakan oleh kerajaan, di sini kami sertakan beberapa link untuk permohonan jawatan kosong di kerajaan. Semoga sedikit sebanyak ia dapat membantu anda.

 1. Terkini : Jawatan Kosong Di Badan Kebajikan Dan Sukan Jabatan Perdana Menteri (JPM) | Permohonan Kini Di Buka!
 2. Terkini : Jawatan Kosong Di Perbadanan Perwira Harta Malaysia Bulan Disember 2022 | Mohon Segera!
 3. Terkini : Kekosongan Jawatan di Tenaga Nasional Berhad Bulan Disember | Permohonan Dibuka Sekarang!
 4. Terkini : Jawatan Kosong Pegawai Penerangan dan Penolong Pegawai Penyelidik Sosial N29 Di Kementerian Kerajaan | Mohon Segera!
 5. Terkini : Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Disember Tahun 2022 Kini Dibuka | Mohon Sekarang!

Peluang Kerjaya Bersama AirAsia 2023 Kini Dibuka Minima SPM Layak Memohon

Bilakah Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan?

Untuk makluman anda yang ingin memohon mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh AirAsia, permohonan untuk jawatan kosong yang ditawarkan dibuka sekarang dan anda amatlah disarankan supaya mengisi secepat yang mungkin kekosongan jawatan yang ditawarkan sebelum tiba tarikh tutup permohonan seperti yang diiklankan iaitu 05 JANUARI 2023.

Sebarang kelewatan permohonan yang dihantar oleh calon, akan ditolak secara langsung. Dan hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Oleh itu, buat persediaan secukupnya untuk temuduga.

Disini kami sertakan link untuk membantu anda bagaimana untuk lulus temuduga, dimana ia dikongsikan oleh seorang lelaki bagaimana rahsia beliau lulus 2 temuduga jawatan SPA & SPP Tanpa Kabel, Lelaki Ini Kongsi Tips Rahsia Beliau Lulus 2 Temuduga Jawatan SPA & SPP

Bagaimanakah Cara Buat Permohonan?

Untuk calon yang kali pertama memohon hendaklah mendaftar terlebih dahulu sebelum mengisi maklumat yang diperlukan di dalam sistem. Permohonan yang dibuka adalah secara atas talian (online) dan calon dikehendaki mengisi kekosongan jawatan secara diatas talian. Pendaftaran yang dilakukan adalah percuma.

Bina Kerjaya Bersama AirAsia

Sila layari telegram rasmi Sistem Guru Online untuk dapatkan info yang bermanfaat dan maklumat terkini yang akan sentiasa diupdate dari semasa ke semasa

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati