Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023

Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023
Jawatan Di Kementerian Pendidikan

Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023.

Assalamualaikum wbt, hari ini admin ingin berkongsi berkaitan dengan satu kekosongan jawatan merupakan peluang keemasan yang anda perlu ambil dan Mohon. Anda boleh merujuk di bawah Cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan permohonan supaya memudahkan anda untuk memohon kekosongan jawatan yang akan kami kongsikan hari ini.

Pengambilan Pekerjaan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 Permohonan Dibuka  sekarang Sehingga Februari 2023. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di  Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 merupakan satu peluang keemasan yang wajib diambil oleh rakyat  Malaysia yang masih belum bekerja dan menggangur. Ini adalah kerana Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 adalah badan berkuasa independen di Malaysia yang bertanggungjawab untuk memastikan bahwa pendidikan Malaysia dibawah  Pendidikan dijalankan dengan profesional, adil, dan berkesan. Ini juga bertanggungjawab untuk mengatasi sebarang tindakan yang melanggar undang-undang dan tatacara dalam perkhidmatan pendidikan.

Di samping itu,fungsi pejabat pendidikan adalah badan yang menerajui keberkesanan pelaksanaan dasar dan program utama KPM, perancangan strategik pembangunan pendidikan daerah,menerajui keberkesanan pelaksanaan kurikulum, pedagogi dan pentaksiran,menerajui pengurusan dan pengoperasian sekolah-sekolah di bawah bidang kawalan PPD.

Menerajui pengupayaan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) dalam memberi bimbingan dan sokongan kepada sekolah,menerajui pembangunan pendidikan insaniah, adab dan nilai murid, menerajui pembangunan potensi murid bekeperluan khas,enerajui khidmat pengurusan dan pentadbiran daerah merangkumi pengurusan kewangan, pengurusan aset dan pembangunan sumber manusia,menerajui jaringan dan jalinan dengan pihak berkepentingan untuk pembangunan pendidikan  daerah dan menyemak dan menyokong proses permohonan murid bukan warganegara dan murid tanpa dokumen di sekolah bawah kawalan PPD.

Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Penyelia dan Guru Di Sekolah Dalam Hospital

Sektor: Kerajaan

Taraf : kontrak/tetap

Lokasi: Seluruh Negeri

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan  Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada iklan diberikan 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di  Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

Jenis Pekerjaan;Sepenuh Masa

Ikuti juga permohonan jawatan kosong bulan Februari:

 1. Jawatan Kosong Pejabat Pendidikan Kota Tinggi Ambilan Februari 2023
 2. Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam(SPA9) Bagi Tahun 2023

moe feb 2Syarat Permohonan Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 •  Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 •  Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

Kemudahan Lain:
 1. Cuti rehat
 2. Cuti Sakit
 3. Caruman KWSP dan perkeso

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iaitu pada iklan diberikan tahun 2023. Permohonan jawatan kosong juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah:

moe feb 5

Cara Mohon Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka jawatan kosong di  Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 • Resume yang terkini dan lengkap
 • Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 • Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 • Kepujian bahasa Malaysia/Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
Cara Permohonan Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 1. Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran pasport;
 2. Salinan Kad Pengenalan:
 3. Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 4. Semua permohonan pertukaran mesti melalui sistem e g tukar Kementerian Pendidikan Malaysia
 5. Permohonan yang berjaya akan dimaklumkan melalui sistem e g tukar Kementerian Pendidikan Malaysia
 6. Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Permohonan hanya boleh dibuat secara online melalui laman e-mail yang dikemukakan oleh majikan.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada unit pengurusan pendidikan moden khas dan orang asli di talian 03 8884 9443 atau 0 3 8 8 8 3 0 6 7 2

Sebelum tarikh tutup permohonan atau pada tarikh iklan diberikan

Maklumat Penting:

 • Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 • Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 1 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 • Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui e-mail rasmi yang telah dikemukakan dalam oklan jawatan.
 • Bagi pemohon yang tidak memenuhi syarat kelayakan atau terdapat unsur-unsur penipuan mahu ku mendatang kecurigaan akan di tolak permohonan nya.
 • Pihak jabatan berhak menolak permohonan yang lewat diterima dari tarikh permohonan ditutup
 • Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.
 • Hanya pegawai yang telah berjaya melalui eg-tukar sahaja akan dipanggil untuk proses temuduga
 • Keputusan adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan

Tarikh Tutup Permohonan Adalah Pada: Tarikh Iklan

Berikut kawasan yang dibuka untuk permohonan guru di sekolah hospital:

Jadual Penempatan Hospital

Semoga Permohonan Anda Lulus Dan Berjaya

Admin berharap semoga permohonan jawatan kosong Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 yang anda mohon ini dipermudahkan dan lulus berjaya diterima lalu di disenaraikan dalam senarai pendek untuk temuduga permohonan jawatan ini.

Dan juga,diharapkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dan membuat permohonan kerja adalah penting untuk membuat persiapan bagi menghadiri temuduga apabila dipanggil oleh majikan yang menawarkan kerajaan. Pemohon perlu membuat persiapan yang rapi serta kemas pagar permohonan kerja anda akan dinilai dan anda akan berjaya untuk diambil untuk bekerja. Mungkin anda akan menghadapi kesukaran bila menghadiri temuduga yang menentukan sama ada anda terpilih ataupun tidak.

Moga-moga Permohonan Jawatan  Di  Jawatan Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Bagi Ambilan Februari 2023 diharapkan peluang pekerjaan yang dibuka adalah merupakan peluang yang anda rebut dan anda dapat perolehi hasil usaha payah anda yang tidak mengenal penat lelah dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan yang terkadang yang memerlukan kecekalan dan ketabahan. Semoga berjaya!.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati