Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023

Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023

Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023.

Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023  telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 merupakan sebagai institusi pembangunan belia dan pusat penempatan pejabat bagi NGO belia. Idea penubuhan IYC telah tercetus pada tahun 1976.

Walaubagaimanapun, idea tersebut disedari 12 tahun kemudian. Mendiang Mr. Kampo Harada (Tan Sri Dato’) penulis kaligrafi terkenal dan juga merupakan pengasas dan Presiden Yayasan Pendidikan Kaligrafi Jepun di Fukuoka Jepun telah menyumbangkan 1 Billion Yen kepada Kerajaan Malaysia.  . Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Untuk anda yang berminat untuk mengetahui berkenaan jawatan kosong yang terbaru dan bantuan rasmi daripada kerajaan dan isu semasa terpantas ikuti telegram maklumat dibawah:

telegram us

Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 

IMG 20230206 162005 585

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 ?

Bagi mereka yang berminat dalam membuat permohonan jawatan kosong adalah dimaklumkan untuk anda bahawa permohonan kini telah dibuka dan boleh dibuat permohonan dengan kadar segera dengan mengikuti apa yang telah diiklankan dan diwar-warkan oleh pihak majikan.

Maklumat Jawatan Kosong

Jawatan:

 • Eksekutif Kanan(Penyelenggaraan dan Keselamatan Bangunan)

Majikan:

 • Pusat Belia Antarabangsa (IYC)

Lokasi:

 • Kuala Lumpur

Struktur Gaji:

 • RM2,353.58-RM9,546.00

Bidang Tugas:

 • Laksanakan projek-projek pembangunan pemuliharaan dan penyelenggaraan bangunan semua fasiliti dan bahagian yang berkaitan serta penyediaan kerja-kerja elektrikal dan mekanikal
 • Menghasilkan manual kerja-kerja senggaraan untuk rujukan dan panduan kakitangan seliaan.

Kepada para pohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 anda boleh meneliti terlebih dahulu maklumat yang telah dikeluarkan secara rasmi oleh pihak majikan yang telah menawarkan peluang pekerjaan kepada anda yang berminat membuat. Sehubungan Itu dimaklumkan juga bahawa mengenai iklan dan makluman mengenai jawatan kosong adalah berdasarkan maklumat rasmi dan iklan yang telah diwar-warkan oleh pihak majikan. Perubahan yang berlaku ianya adalah asal daripada pihak majikan sendiri.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Ditutup Bagi Permohonan Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 ?

Bagi pemohon yang berminat membuat permohonan anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera sebelum Tarikh tutup pada 22 Februari 2023 dimaklumkan oleh pihak majikan. Para pemohon boleh membuat permohonan dengan masa terkini Yang dibuka sehingga 22 Februari 2023.

Oleh itu diminta kepada pemohon untuk membuat permohonan jawatan kosong belum tarikh permohonan tutup.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Kerja?

Para pemohon yang berminat membuat permohonan jawatan kosong perlulah meneliti terlebih dahulu syarat kelayakan dalam permohonan jawatan kosong seperti berikut:

 1. Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia
 2. Pemohon juga Mestilah mereka yang berumur 18 tahun ke atas.
 3. Pemohon juga mestilah mempunyai kelayakan Akademik seperti yang telah ditetapkan oleh pihak majikan dalam urusan pemilihan jawatan yang telah dibuka.
 4. Mempunyai sekurang-kurangnya tiga tahun ke atas pengalaman dalam bidang kejuruteraan
 5. Berkebolehan bertutur dengan fasih dan menulis dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris

Pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti iklan yang telah ditawarkan dan dikeluarkan secara rasmi oleh pihak majikan dan anda juga boleh ikuti cara permohonan jawatan kosong seperti yang tertera di bawah.

Syarat Permohonan

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 •  Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 •  Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

Kemudahan Lain:

 1. Cuti Rehat
 2. Cuti Sakit
 3. Caruman KWSP dan perkeso

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iaitu pada 22 Februari 2023. Permohonan jawatan kosong juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah:

Iklan Jawatan & Borang Permohonan

Baca juga:

Jawatan Kosong Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Jawatan Kosong UiTM Bulan Februari 2023 Ikuti Cara Memohon

Cara Permohonan Jawatan 

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka jawatan kosong di  Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari   2023 tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 • Resume yang terkini dan lengkap
 • Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 • Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 • Kepujian bahasa Malaysia/Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
Cara Permohonan Jawatan Di  Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 1. Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran pasport;
 2. Salinan Kad Pengenalan:
 3. Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 4. Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Permohonan hendaklah dibuat melalui borang yang boleh didapati di kaunter hadapan aras dari Pusat Belia antarabangsa atau dimuat turun melalui laman sesawang IYC di www.iyckul.org.my:

Borang yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan ke:-

Bahagian Pentadbiran,Pusat Belia Antarabangsa, Jalan Yaacob Latif, Bandar Tun Razak Cheras,56000 Kuala Lumpur 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi encik Fauzi dan puan is mazira di talian 03-91719204,atau emel:[email protected] /[email protected],no faks : 03-91723599

Sebelum tarikh tutup permohonan atau pada 22 Februari 2023(Rabu)

Maklumat Penting:

 • Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 • Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 1 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 • Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui e-mail rasmi yang telah dikemukakan dalam oklan jawatan.
 • Bagi pemohon yang tidak memenuhi syarat kelayakan atau terdapat unsur-unsur penipuan mahu ku mendatang kecurigaan akan di tolak permohonan nya.
 • Pihak jabatan berhak menolak permohonan yang lewat diterima dari tarikh permohonan ditutup
 • Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.

Tarikh Tutup Permohonan Adalah Pada: 22 Februari 2023 (Rabu)

Kerjaya Di Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 

Kerjaya di Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023  adalah mempunyai pelbagai jenis kerjaya yang boleh diambil oleh individu yang berminat dalam sektor pentadbiran. Beberapa contoh kerjaya yang boleh diambil  adalah sebagai penjaga stesen, juruhebah, juruteknik, pentadbiran, penyelenggaraan, pemasaran dan lain-lain. Terdapat pelbagai keperluan yang berbeza bagi setiap jawatan dan syarat-syarat yang berbeza juga akan ditetapkan oleh IYC.

Bekerja di Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023  merupakan satu pengalaman yang baru bakal ditimbang oleh mereka yang berjaya dalam urusan permohonan kerja yang telah dibuka oleh pihak majikan. Seperti kita maklum bahawa kementerian perpaduan negara adalah kementerian menjaga keharmonian dan keamanan kaum dan  yang merupakan utama dalam menyediakan perkhidmatan sosial kepada orang awam di seluruh Malaysia. Adalah menjadi satu kebanggaan jika terpilih untuk menyemai bakti di kementerian tersebut yang merupakan jabatan milik kerajaan Malaysia.

Jawatan Kosong Permohonan Iklan Jawatan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) Bagi Bulan Februari 2023 merupakan satu peluang yang kemasan untuk rakyat Malaysia bagi mengisi kekosongan Yang dibuka oleh syarikat gergasi yang berfungsi besar dalam memacu dan merancang perjalanan tempat ke tempat di dalam negeri Malaysia.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati