Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) Ambilan Januari

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) Ambilan Januari
Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) Ambilan Januari.

Assalamualaikum wbt,salam sejahtera pada semua pembaca.Admin harap anda semua sihat selalu dan cergas bertenaga.

Makluman disini yang ingin kongsikan berkaitan Pengambilan Jawatan Kosong DiKumpulan Wang Persaraan (KWAP)Permohonan Dibuka  sekarang Sehingga Januari 2023. Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)merupakan  dana pencen sektor awam terbesar di Malaysia untuk penjawat awam. Mereka juga mengurus caruman dari pelbagai agensi tempatan berkaitan dan badan berkanun. Di KWAP mereka diberi mandat untuk melabur dan memperoleh pulangan yang mampan menerusi pelbagai strategi pengurusan risiko dan pelaburan yang kukuh.Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) Ambilan Januari 

ac0435d7 575a 4470 b69b f82ba94bcf6e 1
Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

1. Senior Associate, Credit Risk

2. Associate, Corporate Risk

3. Associate, Risk Reporting and Policy

5. Associate, Data Analyst, Enterprise Architecture

6. Senior Associate, Business Analyst, Enterprise Architecture

7. Assistant Vice President, Data Architecture, Enterprise Architecture

8. Associate, Legal

9. Assistant Vice President, Operations Audit

10. Assistant Vice President, Responsible Investment

11. Assistant Vice President, Secretarial

12. Associate, Secretarial

Sektor: Kerajaan

Taraf :Kontrak/Tetap

Lokasi: Tidak Diberitahu

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Syarikat Kumpulan Wang Persaraan (KWAP). Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

c63b7c54 a430 416d aa67 5987bf58e8e7 1
Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 20 Januari 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

Jenis Pekerjaan:Sepenuh Masa.

Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)ialah salah satu daripada tiga badan utama dalam sistem pencen Malaysia, yang lain ialah Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (untuk pekerja sektor swasta) dan Lembaga Tabung Angkatan Tentera (untuk anggota tentera). Ia juga dianggap sebagai salah satu syarikat pelaburan kerajaan Malaysia (GLIC).

Baca juga:

Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Jawatan Kosong Perkhidmatan Awam Malaysia SPA Januari 2023

Syarat Permohonan 

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 • Anda hendaklah Warganegara Malaysia;
 • Anda mestilah Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Cukup syarat  yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Calon-calon hendaklah komited dengan bidang tugas
Kelebihan bekerja  Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)
 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan dan tambahan menarik
 2. Cuti tahunan
 3. Cuti Sakit

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Cara Permohonan 

Permohonan jawatan di atas perlu dibuat secara manual melalui syarat Kumpulan Wang Persaraan (KWAP):

Mohon Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)

Calon yang ingin memohon jawatan kosong di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) ini adalah mengisi permohonan anda di laman web Rasmi KWAP kami akan kongsikan di bawah.Sebelum anda  dan Memohon jawatan kosong Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) ini anda dikehendaki untuk menyemak dahulu syarat kelayakan anda supaya permohonan Anda anda diterima dengan jayanya.

Borang Permohonan dan Syarat

Maklumat Penting:

 1. Permohonan hendaklah dihantar kepada pihak majikan pada tarikh yang ditetapkan dan sebelum tarikh tutup.
 2. Sebarang permohonan yang dibuat selepas tarikh tutup permohonan tersebut permohonan anda tidak akan dilayan dan diterima
 3. Semua pemohon dikehendaki mengisi borang yang telah ditetapkan oleh majikan dan isilah dengan selengkap-lengkapnya supaya permohonan anda mudah ditapis

Jika Mada ada sebarang masalah untuk memohon anda boleh rujuk nombor dibawah:

URUSAN & PERKHIDMATAN PERSARAAN

Aras 11, Skytech Tower 2

MKN Embassy Techzone

Jalan Teknokrat 2, Cyber 4

63000 Cyberjaya, Selangor

Telefon

+603 8887 8700 (Talian pejabat)

+603 8887 8777 (Pusat panggilan)

Faks

+603 8887 8770

Emel

[email protected]

URUSAN KORPORAT, PELABURAN, CARUMAN DAN SEBAGAINYA

Aras 36,

Menara Integra, The Intermark

348, Jalan Tun Razak

50400 Kuala Lumpur

Telefon

+603 2174 8000

Faks

+603 2174 8510

Emel

[email protected]

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta bersedia mental dan hati untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan pelbagai jawatan kosong  di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)2023 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya untuk Permohonan Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)

Info Tentang KWAP:

Sebelum penubuhan KWAP, dana pencen awam di Malaysia diuruskan oleh Kumpulan Wang Amanah Pencen, yang operasinya berada di bawah tanggungjawab Akauntan Negara. Kumpulan Wang Amanah Pencen meningkat daripada geran kerajaan awal sebanyak RM500 juta pada tahun 1991 kepada RM42 bilion pada tahun 2007. Pada Mac 2007, KWAP ditubuhkan di bawah Akta Dana Persaraan dan mengambil alih semua kuasa, fungsi, aktiviti, aset dan liabiliti Tabung Amanah Pencen.Pada November 2015, KWAP telah dilantik sebagai ejen kepada kerajaan untuk pengurusan keseluruhan dan operasi pembayaran, yang mengambil alih peranan ini daripada Bahagian Pencen Jabatan Perkhidmatan Awam.

Akta Kumpulan Wan​g Amanah Pencen 1991 (Akta 454) telah digubal untuk membantu pembiayaan liabiliti pencen Kerajaan Persekutuan. Dengan penggubalan Akta ini, Kumpulan Wang Amanah Pencen telah ditubuhkan pada 1 Jun 1991 dengan geran penubuhan sebanyak RM500 juta daripada Kerajaan Persekutuan. Kumpulan Wang ​Amanah Pencen ditadbir oleh Majlis Kumpulan Wang Amanah Pencen di bawah pengurusan Jabatan Akauntan Negara Malaysia yang bertanggungjawab dalam pentadbiran dan pengurusan harian.

Dengan penubuhan KWAP, semua kuasa, fungsi, aktiviti, aset dan liabiliti Kumpulan Wang Amanah Pencen diambil alih sepenuhnya oleh KWAP.

FUNGSI
 • Pengurusan caruman daripada Kerajaan Persekutuan,Badan Berkanun,Pihak Berkuasa Tempatan dan Agensi- Agensi lain;
 • Pentadbiran, pengurusan dan pelaburan dana dalam ekuiti, sekuriti pendapatan tetap, instrumen pasaran wang dan bentuk-bentuk pelaburan lain yang dibenarkan di bawah Akta Kumpulan Wang Persaraan 2007 (Akta 662); dan
 • Pengurusan dan pembayaran pencen.​
VISI

Untuk menjadi dana persaraan yang dipercayai yang menyokong pembangunan negara dengan memberikan faedah yang mampan secara inovatif.

MISI

Untuk mengoptimumkan pulangan pelaburan dan memberikan perkhidmatan cemerlang dengan menerima pakai amalan terbaik dalam memenuhi komitmen pihak berkepentingan utama

OBJEKTIF

Untuk mencapai pulangan optimum atas pelaburan untuk Dana bagi membantu Kerajaan Persekutuan dalam pembiayaan liabiliti pencennya.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati