Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji 2023

Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji.

Assalamualaikum wbt,

Pengambilan Jawatan Kosong Di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR)  Permohonan Dibuka  sekarang Sehingga Januari 2023. Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR)merupakan satu badan yang bertanggungjawab untuk membawa Malaysia ke Mekah untuk menunaikan haji. Oleh yang demikian tabung haji merupakan satu badan yang dipandang tinggi oleh kerajaan Saudi kerana pengurusan yang kemas dan teratur.Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji
Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

Sous Chef

Sektor: Swasta

Taraf : kontrak/tetap

Lokasi: Petaling Jaya

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada bila-bila masa 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

490c3288 73ad 42ce 8b43 d040d4c3b87e 2
Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Maklumat Pekerjaan: Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Jenis Pekerjaan;Sepenuh Masa

Pengkhususan Kerja:Hotel/Restoran, Makanan/Minuman/Restoran

 • Untuk Menyokong Sous Chef Dalam Melaksanakan Dan Mengekalkan Piawaian Pengeluaran Makanan,Kostt Berkesan dan Disesuaikan untuk Memenuhi Trend Makan Tetamu.

Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) ialah anak syarikat milik penuh Lembaga Tabung Haji Malaysia, yang diamanahkan untuk menerajui penglibatan perniagaan Kumpulan dalam kedua-dua industri hospitaliti dan perkhidmatan.

Pasukan di TH Hotels komited kepada prinsip

*3C kami

 1. KESELESAAN
 2. KEYAKINAN
 3.  KEYAKINAN

melalui rangkaian kemudahan dan penyampaian perkhidmatan mereka, dengan bilik yang luas, dewan bankuet, restoran, bilik mesyuarat dan perkhidmatan lain seperti pemindahan lapangan terbang, tempat letak kereta, perkhidmatan bilik , dobi, concierge, ulang-alik berjadual ke pusat bandar dan kemudahan untuk orang kurang upaya. Ia sememangnya satu keistimewaan untuk dikaitkan dengan organisasi anda dan kami bersedia untuk memanjangkan perkhidmatan kami kepada anda.

Baca juga:

Permohonan Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan Di UITM Kelantan

Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia Ambilan Januari 2023

Syarat Kelayakan

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR)oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 • Anda hendaklah Warganegara Malaysia;
 • Anda mestilah Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Cukup syarat  yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Calon-calon hendaklah komited dengan bidang tugas
Kelebihan bekerja  Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR)
 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan dan tambahan menarik
 2. Cuti tahunan
 3. Cuti Sakit

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Cara Permohonan Jawatan Di Hotel Tabung Haji

Permohonan jawatan di atas perlu dibuat secara manual melalui syarat Tabung Haji:

Mohon Jawatan Kosong Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR)

Calon yang ingin memohon jawatan kosong di jabatan Tabung Haji ini adalah mengisi permohonan anda di laman web JobStreet kami akan kongsikan di bawah.Sebelum panda gergasi dan Memohon jawatan kosong Tabung Haji ini anda dikehendaki untuk menyemak dahulu syarat kelayakan anda supaya permohonan Anda anda diterima dengan jayanya.

Mohon Disini

Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan pelbagai jawatan kosong  di Syarikat TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) 2023 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.Permohonan Jawatan Kosong Di Hotel Tabung Haji

Maklumat Tambahan Tabung Haji:

Tabung Haji (TH) ialah singkatan bagi “Lembaga Tabung Haji” atau LTH. Sebelum ini, TH dikenali sebagai “Lembaga Urusan dan Tabung Haji” atau LUTH di Malaysia yang berperanan untuk menguruskan perjalanan jemaah Haji dari Malaysia pergi ke Makkah pada setiap tahun. Bangunan ibu pejabat TH yang dikenali sebagai Menara TH Tun Razak, berlokasi di Jalan Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur, Malaysia. TH merupakan sebuah Institusi Kewangan yang sentiasa memastikan perjalanan operasi Haji berjalan lancar dan efisyen.

Latar belakang TH:

Bertepatan dengan konsep Islam sebagai “Addeen” agama untuk dunia dan akhirat, setiap ibadah yang difardhukan oleh Allah s.w.t. memberi manfaat dunia dan akhirat. Atas iktikad mengerjakan Haji, umat Islam terdorong mengumpulkan wang bagi membolehkan mereka berkemampuan memenuhi perbelanjaan ke Tanah Suci.

Bagi mengelakkan unsur riba’ yang haram di sisi Islam, berbagai kaedah tradisional menyimpan wang diamalkan. Ada juga yang menjual ternakan dan harta benda warisan bagi mencukupkan perbelanjaan ke Tanah Suci, yang mana akhirnya mengakibatkan tekanan ekonomi ke atas diri sendiri dan keluarga, semasa dan sekembalinya mereka dari menunaikan fardhu Haji. Amalan ini juga secara tidak langsung turut merosakkan struktur ekonomi luar bandar serta mengancam pertumbuhan ekonomi negara.

Atas kesedaran dan keinsafan ini, serta bagi membantu mereka menyimpan sedikit demi sedikit tanpa melibatkan perkara-perkara yang haram, Perbadanan Wang Simpanan Bakal-bakal Haji ditubuhkan pada bulan November tahun 1962, dan beroperasi pada 30 September tahun 1963. Perbadanan ini wujud hasil penerimaan kertas kerja Yang Mulia Profesor Di Raja Ungku Aziz bertajuk “Rancangan Membaiki Ekonomi Bakal-bakal Haji” pada tahun 1959.

Untuk mempertingkatkan lagi perkhidmatan dan kemudahan kepada bakal-bakal Haji, dalam tahun 1969 perbadanan tersebut dicantumkan dengan Pejabat Urusan Hal Ehwal Haji yang beroperasi di Pulau Pinang, dan dengan itu lahirlah Lembaga Urusan dan Tabung Haji atau ringkasnya Tabung Haji, yang ditubuhkan di bawah Akta 8, Akta Lembaga Urusan dan Tabung Haji 1969 dengan tujuan untuk :

Membolehkan orang-orang Islam menyimpan secara beransur-ansur bagi memenuhi perbelanjaan menunaikan fardhu Haji atau lain-lain perbelanjaan bermanfaat;

Membolehkan orang-orang Islam melalui wang simpanan mereka mengambil bahagian yang lebih berkesan di bidang penanaman modal melalui cara yang halal di sisi Islam; dan

Memberi perlindungan, pengawalan dan kebajikan kepada jemaah Haji yang menunaikan fardhu Haji dengan menadakan pelbagai kemudahan dan perkhidmatan.

Merasaskan kepada tujuan-tujuan itu Tabung Haji telah menetapkan matlamatnya iaitu memberi perkhidmatan yang baik, sempurna dan amat memuaskan kepada jemaah Haji Malaysia dalam urusan menunaikan fardhu Haji; memberi keuntungan yang maksimum kepada pendeposit-pendeposit atas wang simpanan mereka.

Kenyataan ini adalah jelas menunujukkan bahawa Tabung Haji ditubuhkan bukan sahaja untuk menguruskan pemergian jemaah Haji ke Tanah Suci, malah ia juga berfungsi sebagai suatu badan alternatif kepada umat Islam Malaysia untuk menyimpan wang sambil melabur secara halal dan mengikut lunas-lunas Islam.

Sebagai sebuah badan yang berunsurkan korporat Tabung Haji amat peka dengan perkembangan dan perubahan yang melanda dunia di era 90an. Demi menjamin kesinambungan daya saingnya dalam era globalisasi satu kajian telah dibuat dalam tahun 1995 bagi meluaskan lagi skop dan peranan Tabung Haji. Dari itu, pada 1 Jun 1995 akta baru Tabung Haji iaitu Akta 535, Akta Lembaga Tabung Haji 1995 dikuatkuasakan yang memansuhkan akta lama dan nama Lembaga Urusan dan Tabung Haji digantikan dengan Lembaga Tabung Haji pada 28 Ogos 1997, dan serentak dengan itu huruf TH diperkenalkan sebagai singkatan nama menggantikan perkataan Tabung Haji.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati