Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong TNB April 2024

JAWATAN KOSONG TNB APRIL 2024

Jawatan kosong TNB telah tiba! Para calon kini boleh mohon kerja jawatan kosong TNB April 2024 yang ditawarkan bagi permohonan umum. Permohonan dibawah syarikat GLC kerajaan Malaysia sememangnya ditunggu-tunggu oleh calon yang mempunyai pelbagai kelayakan bidang.

Cara mohon adalah secara atas talian dan memerlukan para calon bagi meneliti beberapa perkara dan membuat semakan secukupnya pada tawaran iklan jawatan kosong TNB April 2024. Anda boleh membuat semakan lebih lanjut dibahagian bawah.

Hebahan Jawatan Kosong TNB April 2024

TNB adalah singkatan bagi Tenaga Nasional Berhad Energy Services Sdn. Bhd yang merupakan syarikat yang memberi perkhidmatan dalam penyediaan tenaga elektrik ke seluruh rumah dalam Malaysia.

Ia juga merupakan syarikat korporat yang mempunyai tujuan serta matlamat yang jelas bagi membangunkan ekonomi serta keperluan rakyat Malaysia.

Pengumuman jawatan kosong TNB April 2024 ini akan memberi peluang dan sinar baharu kepada bakal calon yang berjaya dalam pengambilan bulan 4 ini. Sila rujuk maklumat berkenaan tawaran kerja lengkap pada jadual dibawah.

Senarai Jawatan TNB 2024

Tanpa membuang masa, calon boleh membuat semakan pada jadual senarai jawatan kosong TNB April 2024 yang disenaraikan dibawah. Jawatan ini ditawarkan oleh TNB bagi diisi oleh para calon yang berminat serta komited dalam kerja.

Jawatan KosongSkop Kerja
Engineer (Power Quality) (Contract)– Laksanakan perkhidmatan PQ: menyiasat, mengaudit, memantau, menguji, mensimulasikan, menganalisis dan mengesyorkan.
– Menyediakan laporan perkhidmatan yang dijalankan.
Memastikan analisis dan cadangan yang betul dibuat berdasarkan penemuan penyiasatan.
– Sediakan cadangan teknikal untuk peranti mitigasi yang boleh dipercayai dan mampu milik dari segi ekonomi kepada pelanggan
Executive (Fleet Services & Office Management) (Contract)– Untuk melaksanakan fungsi pengurusan armada untuk mengoptimumkan penggunaan dan pergerakan armada
– Pastikan stesen dan kenderaan berkongsi kereta yang ditetapkan dikekalkan dalam keadaan operasi puncak
– Mengkaji proses operasi armada dan memberikan cadangan untuk meningkatkan prestasi
– Mengurus penyedia perkhidmatan (bengkel dan lain-lain) dengan berkesan untuk memastikan tugasan dilakukan mengikut keperluan perkhidmatan yang dipersetujui
Executive (Recruitment & Staffing) (Contract)– Mengurus keperluan tenaga kerja untuk TNBES (struktur, kekosongan, gred/band, melihat di luar kotak)
– Kenal pasti jawatan kepimpinan utama dan bakat atau pengurusan penggantian
– Mengurus dan memantau latihan kenaikan pangkat
Juruteknik Tingkatan Biasa (Kontrak)– Tidak rabun warna.
– Berumur tidak melebihi 30 tahun pada tarikh tutup iklan.
– Boleh bekerja dalam satu pasukan.
– Sanggup untuk ditempatkan di mana-mana negeri di Semenanjung Malaysia.

Syarat-syarat Membuat Permohonan Kerja

Untuk calon membuat permohonan, para calon boleh membuat semakan berkenaan syarat kelayakan bagi permohonan. Penting bagi para calon mematuhi syarat kelayakan mohon kerja TNB dibawah:

  1. Calon adalah warganegara Malaysia.
  2. Mestilah berumur 18 tahun dan keatas.
  3. Mempunyai pengalaman dalam bidang kerja.
  4. Mempunyai kelayakan akademik minima diploma.
  5. Mempunyai kemahiran dalam menggunakan komputer dan sebagainya.

Para calon perlu melakukan permohonan berdasarkan siaran iklan jawatan kosong TNB April 2024 yang boleh dirujuk oleh calon sebelum membuat permohonan jawatan. Diingatkan juga bagi calon agar merujuk pihak TNB sekiranya mempunyai masalah.

Tarikh Tutup Permohonan

Permohonan kali ini adalah ditawarkan bermula bulan 4 dan akan ditutup permohonan pada 2 Mei 2024. Jawatan kosong TNB April 2024 ini perlulah dibuat permohonan segera.

Pastikan juga kepada para calon bagi mengikuti ketetapan yang telah ditetapkan oleh pihak TNB.

Cara Permohonan Bagi Jawatan Kosong TNB April 2024

Iklan Jawatan Kosong TNB Terkini

JAWATAN KOSONG TNB APRIL 2024

Rujuk iklan jawatan kosong TNB April 2024 melalui laman web rasmi TNB sendiri dan merupakan makluman yang dibuat dibahagian kerjaya.

Para calon boleh membuat semakan sendiri melalui pautan laman web rasmi dibawah:

Cara Mohon Kerjaq TNB April 2024

Bagi membuat permohonan, para calon boleh merujuk beberapa langkah dalam membuat urusan permohonan secara atas talian. Anda mestilah mengikuti cara permohonan yang betul seperti yang ditetapkan oleh TNB.

Berikut adalah merupakan beberapa langkah permohonan jawatan kosong TNB:

  • Calon boleh mengemukakan salinan ringkas resume atau CV dan salinan sijil berkaitan di: https://jobs.tnb.com.my/search/
  • Sila sertakan nama jawatan dalam subjek email.
  • Hanya calon yang disenarai pendek akan dihubungi.
  • Dengan mengemukakan permohonan, anda bersetuju dengan TNB Energy Services Sdn Bhd bagi memproses data peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA).
  • Sila sertakan salinan sijil, diploma dan ijazah yang telah disahkan benar bagi mengesahkan maklumat yang diberikan.

Pastikan juga kepada para calon bagi menghantar permohonan sesuai dengan arahan yang telah ditetapkan. Para calon mungkin akan dipanggil menghadiri temuduga TNBES sekiranya berjaya.

2 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati