Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Peluang Kerjaya di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) : Effective Sehingga 25 November 2022

Kementerian Pendidikan Malaysia
Kementerian Pendidikan Malaysia

Terkini : Peluang Kerjaya Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) | Permohonan Dibuka Sehingga 25 November 2022. Maklumat terbaru mengenai pengambilan jawatan kosong kini telah dibuka peluang Kerjaya di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia KPM bagi tahun 2022. Pemohon yang berminat boleh mengemukakan permohonan semasa tempoh permohonan dibuka.

Jawatan kosong Yang dibuka merupakan peluang keemasan kepada mereka yang berminat bekerja di bawah kementerian kerajaan Malaysia. Ini adalah kerana peluang Yang dibuka adalah jarang-jarang dan merupakan peluang emas untuk menjadi sebahagian daripada kakitangan awam. Bekerja di Kementerian tersebut yang juga memainkan peranan penting dalam hal pendidikan bukan memberi cabaran dan pengalaman baru kepada mereka yang berjaya dalam permohonan pekerjaan kali ini.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong ,anda boleh dengan kadar segera ikuti maklumat yang kami sediakan di bawah dan pastikan permohonan anda adalah mengikut butiran yang disediakan.

Terkini : Peluang Kerjaya Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) | Permohonan Dibuka Sehingga 25 November 2022

f4055b11 6a01 48cd 98a5 b6733dc22e3b
Kementerian Pendidikan Malaysia

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Tok makluman kepada para pemohon, jawatan yang telah dibuka adalah boleh dimohon melalui saranan yang telah diberitahukan di dalam iklan jawatan kosong yang telah dibuka sejak 9 November lalu. Permohonan jawatan kosong juga hendaklah dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan tersebut.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

  • Penolong Pengarah DG44 / DG48

Sektor : Kerajaan

Lokasi : Selangor

Taraf Jawatan: Kontrak/Tetap

Pengetahuan kepada semua para pemohon permohonan jawatan kosong ini dibuka adalah berdasarkan maklumat daripada pihak yang mengiklankan jawatan kosong tersebut. Segala maklumat yang tertera adalah berdasarkan fitnah rasmi daripada pihak majikan. Untuk sebarang perubahan ia adalah tertakluk kepada perubahan daripada pihak majikan itu sendiri.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Untuk pengetahuan kepada para calon permohonan jawatan kosong ini dibuka sejak 9 November 2022 dan permohonan akan ditutup pada 25 November 2022. Permohonan mestilah dibuat dengan berdasarkan butiran yang dimaksudkan di dalam iklan jawatan kosong.

Permohonan juga mestilah dilengkapkan dengan kuti rakyat diminta serta dokumen sokongan yang perlu dimuat naik dan dihantar.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Ini?

Kepada calon permohonan yang berminat untuk membuat permohonan anda boleh meneliti dua syarat umum permohonan jawatan kosong bagi melayakkan diri untuk membuat permohonan. Syarat kelayakan permohonan jawatan kosong adalah seperti berikut:

  1. Calon merupakan warganegara Malaysia
  2. Calon juga mestilah berumur 18 tahun dan keatas semasa tarikh permohonan dibuat.
  3. Permohonan telah dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan jawatan kosong oleh pihak majikan.

Kepada anda yang ingin membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti cara permohonan serta meneliti dahulu iklan rasmi jawatan kosong oleh pihak KPM di bawah.

Mohon Juga Jawatan Kosong :

Permohonan Jawatan Kosong Di KPM Tahun 2022

Bagi mereka yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di KPM, anda boleh membuat kau permohonan berdasarkan iklan yang telah war-warkan dengan mengikut maklumat iklan dan cara permohonan yang betul. Sila rujuk iklan,syarat permohonan dan cara permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Sila isi borang permohonan dan mohon dengan mengikuti iklan diatas.Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dikemukakan dan diterima sebelum atau pada 25 November 2022 (Jumaat) ke alamat berikut:

Pengarah
Bahagian Pendidikan Islam
Aras Bawah & 2, Bangunan Mustapha Kamal,
Kementerian Pendidikan Malaysia Blok 2251, Jalan Usahawan 1, Selangor Darul Ehsan
63000 Cyberjaya
(u.p.: Unit Perkhidmatan)

atau melalui e-mel ke alamat :

[email protected] atau [email protected]

Sekiranya pihak anda mempunyai sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, anda boleh menghubungi pegawai-pegawai berikut:

1. Puan Sharifah Intan Eriyatty Binti Syed Mansor (Emel: [email protected]), (Tel. Pejabat: 0383217239)

2. Encik Muhammad Wafiudin Bin Mohd Yusof (Emel: [email protected]), (Tel. Pejabat: 0383217240)

3. Puan Siti Sarah Binti Mohamed(Emel: [email protected]), (Tel. Pejabat: 0383217237)

Semoga dipermudahkan segala urusan dan diberi kejayaan mengiringi para calon yang bakal membuat permohonan jawatan kosong ditawarkan diatas. Sertai telegram jawatan dan peluang pekerjaan disini : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati