Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam (APM) Effective Tahun 2022

Angkatan Pertahanan Awam
Angkatan Pertahanan Awam

Terkini : Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam(APM) Tahun 2022 | Permohonan Kini Dibuka!. Peluang keemasan ini kerjaya di suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah menawarkan kepada anda rakyat Malaysia untuk menjawat jawatan kosong di angkatan pertahanan awam bagi tahun 2022. Permohonan boleh dibuat dan dilakukan dengan kadar segera.

Peluang keemasan telah dibuka kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan yang ada seperti yang diiklankan oleh pihak majikan. Bekerja dibawah sektor kerajaan merupakan impian rakyat Malaysia kerana mempunyai pelbagai kelebihan jika terpilih bagi menjawat jawatan penjawat awam.

Kini anda boleh membuat permohonan dengan mengikut syarat kelayakan dan merujuk iklan terlebih dahulu. Untuk lebih lanjut anda boleh rujuk maklumat secara lebih terperinci yang Kami sediakan di bawah.

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Angkatan Pertahanan Awam(APM) Tahun 2022 | Permohonan Kini Dibuka!

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Peluang terbuka jawatan kosong,Sekarang anda boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui secara Online bagi jawatan yang ditawarkan dibawah. Permohonan hendaklah dilakukan dengan kadar segera dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang ditawarkan dan disyaratkan sahaja.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • Penolong Pegawai Pertahanan Awam Gred KP29

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Makluman kepada calon yang berminat untuk memohon, bagi sebarang maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut ketetapan pihak SPA sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada data semasa yang rasmi.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Pemberitahuan penting mengenai permohonan, permohonan dibuka sekarang dan akan ditutup pada 10 November 2022.

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat segera, untuk membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Lantikan Bagi Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam?

Berikut merupakan syarat kelayakan bagi permohonan:

  1. warganegara Malaysia.
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan memiliki:

(i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setarafdengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00); atau

(ii) Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00); atau

(iii) Sijil Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia.(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00); atau

(iv) bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat Sarjan atau yang setaraf dengannya dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik.(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00); atau

(v) diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,770.95); dan

3.Mempunyai syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera seperti berikut:

(i) tinggi sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu;

(ii) berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita; (iii) mempunyai ukuran Indeks Jisim Badan (BMI) di antara julat 19 hingga 26;

(iv) mempunyai sekurang-kurangnya 79cm ukuran dada yang biasa dan 84cm semasa menarik nafas (lelaki sahaja);

(v) lulus ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V6/9 tanpa menggunakan cermin mata;

(vi) pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat, dan (vii) diperiksa dan diperakui sihat untuk berkhidmat oleh pengamal perubatan berdaftar.

Bagi mengetahui cara-cara permohonan jawatan, anda boleh merujuk dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Angkatan Pertahanan Awam (APM) Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi jawatan Penolong Pegawai Pertahanan Awam Gred KP29 boleh dimohon  segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dibuat sebelum tarikh 10 November tahun 2022.

Calon yang berminat untuk membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan tersebut, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di Angktan Pertahanan Awam

Setelah meneliti makluman rasmi daripada pihak SPA,anda boleh merujuk cara permohonan jawatan dibawah.

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di Angkatan Pertahanan Awam Tahun 2022

Makluman pemohon yang berminat serta memenuhi syarat yang telah ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9): https://spa9.spa.gov.my.

Hanya permohonan pemohon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah sebelum atau pada 10 November 2022 (Kahmis), jam 11.59 malam.

Sertai telegram jawatan kosong & Kerjaya semasa rakyat Malaysia yang kami akan update dari semasa ke semasa: https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati