Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Penjara Malaysia Effective Sehingga 11 September 2022

JAWATAN KOSONG JABATAN PENJARA MALAYSIA

Jawatan Kosong Di Jabatan Penjara Malaysia l Permohonan Dibuka Sehingga 11 September 2022. Untuk makluman kepada semua, Jabatan Penjara Malaysia telah membuka peluang kerjaya kepada semua rakyat Malaysia. Berita baik kepada mereka yang sedang mencari-cari pekerjaan.

Peluang kerjaya di Jabatan Penjara Malaysia merupakan peluang yang terbuka kepada rakyat Malaysia untuk menjadi sebahagiaan daripada penjawat awam yang berkhidmat kepada kerajaan Malaysia. Jabatan Penjara Malaysia ialah jabatan yang bertanggungjawab dalam menguruskan hal-hal berkaita  dengan sistem pengurusan penjara di Malaysia. Tugas jabatan ini adalah untuk memastikan keamanan dan kebajikan masyarakat Malaysia terjaga dengan menjaga dan mengawasi pesalah laku jenayah daripada terlepas. Kini, Jabatan Penjara Malaysia telah membuka peluang untuk menjadi sebahagian daripada jabatan yang berfungsi dalam kerajaan Malaysia.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan, anda  boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan permohonan kerja di Jabatan Penjara Malaysia dibawah.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Jawatan Kosong Di Jabatan Penjara Malaysia l Permohonan Dibuka Sehingga 11 September 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan Di Jabatan Penjara Malaysia?

Jawatan yang ditawarkan di JPM terdapat kekosongan jawatan yang perlu diisi segera. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda boleh buat permohonan yang berdasarkan kelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Tetap/Kontrak

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan JPM. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Penjara Malaysia Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, permohonan dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada  11 September 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jabatan Penjara Malaysia. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon Di JPM?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di JPM oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di JPM Tahun 2022

Khas kepada calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di JPM tahun 2022 , anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera sebelum tarikh 11 September 2022.

Untuk makluman calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak JPM.  Anda boleh merujuk makluman dari berkenaan iklan, syarat-syarat dan cara permohonan jawatan di Jabatan Penjara Malaysia mengikut makluman dibawah:

Pegawai Penjara Gred KA19

Permohonan jawatan kosong di Jabatan Penjara Malaysia tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak Jabatan Penjara Malaysia sahaja sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 11 September 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Memohon Jawatan Di Jabatan Penjara Malaysia tahun 2022

Makluman kepada calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Kerajaan, Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9):

https://spa9.spa.gov.my.

Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan. Walau bagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga terdekat dikemas kini sebelum atau pada tarikh tutup iklan.

Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 11 September 2022 (Ahad), jam 11.59 malam.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Saranan kepada calon yang berminat, diminta untuk persiapkan diri anda untuk menghadiri temuduga jika berjaya dipanggil. Permohonan jawatan kosong di Jabatan Penjara Malaysia merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati