Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) Effective Sehingga 19 Oktober 2022

jawatan kosong di JKR
JKR

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) l Permohonan Dibuka Sehingga 19 Oktober 2022. Makluman kerja kosong terbaru diterima, peluang kerjaya baharu sahaja dibuka khas kepada rakyat Malaysia sahaja. Peluang memulakan kerjaya dibawah sektor kerajaan merupakan peluang dan ruang untuk para pemohon memulakan dan mengorak langkah dalam perkhidmatan awam.

Sebuah jabatan milik kerajaan Malaysia telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia untuk menjadi sebahagian daripada jabatan. Bekerja di bawah jabatan milik kerajaan  merupakan peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia. Banyak kelebihan kepada pemohon yang berjaya.Dibawah sektor Kerajaan juga memperuntukkan elaun khas kepada para pekerja dibawah jabatan mereka.

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) l Permohonan Dibuka Sehingga 19 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan ?

Makluman kepada para pemohon, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui dan secara atas talian(Online). Permohonan juga boleh dilakukan secara segera dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik seperti PMR, SPM, Diploma dan Ijazah. Berikut merupakan maklumat jawatan kosong.

Maklumat Jawatan JKR

Jawatan:

  • Arkitek Gred J41
  • Juruukur Bangunan Gred J41

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

6fc54d09 2eeb 4e2b 96c4 8cc20274c492 4
JKR

Untuk makluman kepada mereka yang berminat, segala maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut ketetapan pihak majikan sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada data pihak majikan yang rasmi.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Makluman penting permohonan, permohonan mula dibuka pada 13 Oktober 2022 dan akan ditutup pada 19 Oktober 2022.

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat segera, bagi membuat permohonan anda disarankan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Membuat Permohonan?

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh membuat permohonan berdasarkan kelayakan yang disenaraikan terlebih dahulu. Berikut merupakan syarat kelayakan bagi permohonan jawatan kosong:

  1. Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia
  2. Mereka yang berumur 18 tahun keatas
  3. Mempunyai kelayakan akademik yang sepadan dengan jawatan yang ditawarkan.

Kepada anda yang ingin mengetahui lebih lanjut iklan dan cara permohonan, anda boleh merujuk dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) Bagi Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi jawatan Arkitek Gred J41 dan Juruukur Bangunan Gred J41 boleh dimohon  segera secara atas talian. Permohonan juga hendaklah selesai dimohon sebelum tarikh 19 Oktober tahun 2022.

Bagi anda yang berminat membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Arkitek

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Juruukur Bangunan

Calon yang berminat untuk memohon setelah meneliti iklan dan syarat-syarat, anda boleh terus membuat permohonan jawatan segera sebelum tarikh tutup. Bagi membuat permohonan jawatan, anda boleh merujuk kepada cara-cara permohonan dibawah.

Cara Membuat Permohonan Jawatan

Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9): https://spa9.spa.gov.my.

Calon yang telah mendaftarkan bagi permohonan jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan anda masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan. Walau bagaimanapun, calon juga perlu memastikan pusat temu duga dikemas kini pada atau sebelum tarikh tutup iklan.

Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah sebelum atau pada 19 Oktober 2022 (Rabu), jam 11.59 malam.

Kini, Anda boleh sertai telegram kerjaya semasa bagi mendapatkan maklumat terkini jawatan kosong:

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati