Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Effective Sehingga 22 September

Veterinar

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar l Permohonan Dibuka Sehingga 22 September. Makluman terbaru berkenaan jawatan kosong yang dibuka oleh jabatan kerajaan Malaysia. Jabatan ini baru sahaja membuka peluang kerjaya dibawah jabatan tersebut. Susulan itu, diminta rakyat Malaysia untuk bersedia dan membuat permohonan segera jawatan yang dibuka oleh jabatan kerajaan Malaysia.

Jabatan ini merupakan satu jabatan yang khusus ditubuhkan oleh kerjaaan Malaysia dalam memberi perkhidmatan dan caknaan kepada kesihatan berkaitan dengan haiwan. Dibawah jabatan ini juga kerajaan memperuntukan agar memastikan kebajikan kepada rakyat yang memelihara dan ada kepentingan dalam jagaan haiwan.

Sehubungan itu, kepada mereka yang berminat untuk memulakan kerjaya dibawah JPV, anda boleh membuat permohonan segera sebelum tarikh tutup.

Ikuti  maklumat lanjut jawatan kosong, iklan , syarat permohonan dan cara memohon dibawah.

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar l Permohonan Dibuka Sehingga 22 September

Jawatan Apakah Yang Ditawarkan Di JPV Bagi Tahun 2022?

Permohonan jawatan kosong yang dibuka di JPV boleh dibuat berdasarkan kelayakan dari SPM,STPM,Diploma, dan Ijazah jika berkelayakan berdasarkan jawatan.

Maklumat Jawatan:

Jawatan kosong penolong pegawai vet yang ditawarkan di Jabatan Perkhidmatan Veterinar adalah boleh dipohon oleh rakyat Malaysia sahaja. Segala maklumat kekosong adalah merujuk makluman rasmi dari kerajaan dan keperluan jawatan.

Bilakah Jawatan Kosong Mula Dibuka Dan Ditutup?

9a3a1de1 1c84 4101 a132 c50731f49f46 2

Untuk makluman semua, Jabatan Perkhidmatan Veterinar mula membuka jawatan kosong kepada rakyat Malaysia bermula sekarang dan bakal ditutup pada 22 Oktober 2022.

Permohonan boleh dilakukan dengan kadar segera, segala butiran permohonan dan lampiran dokumen penting hendaklah betul dan benar.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar?

5bd65b50 0c5a 4727 ac8a 1371c307cdc3 1

Bagi mereka yang berminat membuat permohonan, anda terlebih dahulu perlu merujuk kepada syarat kelayakan permohonan. Berikut merupakan syarat kelayakan umum bagi permohonan jawatan:

  1. Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia.
  2. Permohonan mestilah dibuat oleh mereka yang berumur 18 tahun keatas sahaja.

Bagi mengetahui makluman lanjut mengenai jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar, anda dialu-alukan untuk merujuk maklumat yang disediakan dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Tahun 2022

Khusus kepada bakal pemohon jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar, anda  boleh membuat permohonan jawatan kosong dengan kadar segara sebelum tarikh tutup iaitu pada 22 Oktober 2022.

Permohonan boleh dibuat dengan merujuk maklumat rasmi daripada pihak Jabatan Perkhidmatan Veterinar. Bagi mengetahui iklan jawatan, syarat kelayakan dan cara permohonan. Anda boleh merujuk maklumat rasmi dibawah:

Iklan , Syarat Kelayakan Dan Cara Permohonan Jawatan Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Kepada mereka yang berminat memohon jawatan penolong pegawai veterinar, ini adalah peluang anda untuk merebut peluang keemasan daripada jabatan kerajaan Malaysia. Untuk membuat permohonan, anda boleh merujuk maklumat dibawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Tahun 2022

  • Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9): https://spa9.spa.gov.my.
  • Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan.
  • Walau bagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga terdekat dikemas kini sebelum atau pada tarikh tutup iklan. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses.
  • Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 22 September 2022 (Khamis), jam 11.59 malam.
Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati