Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 dan DH29 Besar-besaran Effective Sehingga 24 Julai 2022

Pegawai Pendidikan

Terkini : Pengambilan Jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 DAN DH29 Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 24 Julai 2022. Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) telah membuka  jawatan kosong Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana SPP merupakan suruhanjaya yang menguruskan hal ehwal pendidikan masyarakat yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum. SPP yang merupakan jabatan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan dengan pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 DAN DH29 Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 24 Julai 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41
  • Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH29
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan SPP . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula awal Julai dan permohonan akan ditutup pada 24 Julai 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 Dan DH29 Di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 29 Julai 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP)Anda boleh merujuk makluman dari pihak SPP  dibawah berkenaan cara permohonan:

FB IMG 1657004204243 576x1024 1
FB IMG 1657004207019 576x1024 1

Iklan Jawatan Kosong Di SPP

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 & DH29  di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak SPP sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 24 Julai 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Permohonan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 & DH29 

Untuk membuat permohonan jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 & DH29 , anda boleh membuat permohonan secara atas talian dengan merujuk maklumat dibawah:

 1. Permohonan atau pengemaskinian hendaklah dikemukakan secara dalam talian melalui portal https://myspp.spp.gov.my/myspp/ dan mestilah dibuat sebelum tarikh tutup permohonan iaitu pada 24 Julai 2022 (Ahad).
 2. Pemohon yang belum berdaftar dengan SPP perlu mendaftar dan mengemaskini maklumat terlebih dahulu sebelum membuat permohonan.
 3. Pemohon adalah diingatkan untuk memastikan maklumat yang diisi/dikemaskini di dalam mySPP adalah tepat.spp

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41 & DH29  di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan(SPP)  merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati