Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Jabatan diRaja Johor Effective Jun 2022

jawatan kosong jabatan DiRaja Johor

Jawatan Kosong Jabatan DiRaja Johor telah dibuka untuk memberi peluang kepada yang berminat untuk berkhidmat dengan Jabatan DiRaja negeri Johor.

Permohonan adalah sah sehingga 7 Julai 2022.

Senarai Kekosongan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PEMBANTU PENYEDIA MAKANAN N19
 • PEMBANTU OPERASI (PELAYAN ISTANA) N11

Syarat Permohonan

Bagi melakukan permohonan ini, pastikan calon mengikuti langkah memohon kerja terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolah (SPM, STPM, “A” Level, Pra-U) atau Kelayakan Professional yang diiktraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Calon perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)
6e72aaa8 eaf7 4e47 a2b0 878b75e36712 9

Syarat Lantikan

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun dan kurang dari 35 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 3. Pentaksiran Tingkatan Tiga/ Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan, (Gaji Permulaan ialah pada Gred N11: RM1,216.00)
 4. Pergerakan Gaji Tahunan adalah tidak automatik dan akan ditetapkan oleh Ketua Jabatan/ Perkhidmatan berdasarkan prestasi perkhidmatan
 5. Pemilihan calon juga dipilih bagi yang mempunyai sifat amanah, bersikap jujur dan bertanggungjawab serta bersih dari kesalahan jenayah
 6. Calon juga boleh bekerja lebih masa dari waktu bekerja yang telah ditetapkan dan boleh bertolak ansur dari segi tugasan dan waktu bekerja
 7. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/ Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Kelebihan Bekerja di Jabatan DiRaja Johor

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Cara Membuat Permohonan

Klik pautan IKLAN PENUH JAWATAN di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

Atau anda boleh pergi ke laman web rasmi https://www.johor.gov.my

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Jawatan Kosong Jabatan DiRaja Johor ini dapat membantu orang ramai yang berminat dan memenuhi kriteria yang dinyatakan di atas untuk memohon jawatan ini.

Sebelum ini, kami juga berkongsi informasi seperti:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan bahan bantu belajar untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati