Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

JAWATAN PETRONAS : 40 KEKOSONGAN PERLU DIISI DI PETRONAS. GAJI BERMULA RM2100 BERSERTA ELAUN RM300

Jawatan Petronas
Jawatan Petronas

Jawatan Petronas: 40 Kekosongan Perlu Diisi Di Petronas,Gaji Bermula RM2100 Berserta Elaun RM300. Syarikat Minyak dan Gas multinasional Malaysia, Petronas mengumumkan jawatan kosong terbuka untuk diisi sebanyak 40 kekosongan. Syarikat Petronas merupakan syarikat glc milik kerajaan Malaysia. Petronas sudah lama bertapak di bumi Malaysia sejak tahun 1974. Kini Petronas mempunyai lebih rangkaian perniagaan di 31 negara dan dinilai sebagai syarikat terbesar dunia oleh Forbes Global 2000 . Syarikat “emas” milik Malaysia ini merupakan antara syarikat yang berjaya melakarkan kejayaan yang menjulang gah nama Malaysia di peringkat antarabangsa samada dalam bidang perniagaa dan sukan.

Ini adalah peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk berkhidmat bersama syarikat termasyur Malaysia ini. Permohonan boleh dilakukan sekarang dengan merujuk beberapa perkara dibawah.

Jawatan Petronas Tahun 2022

Syarikat Petronas telah membuka peluang pekerajaan kepada rakyat Malaysia dengan terdapat 40 kekosongan perlu diisi. Jawatan yang ditawarkan syarikat Petronas merupakan jawatan yang berkait rapat dengan organisasi syarikat Petronas.

Jawatan Yang Ditawarkan

Perkhidmatan Pelanggan Petronas (Petronas Customer Service)

 • Bekerja Shift
 • 5 hari bekerja (2 hari Cuti)
 • Gaji: RM1900 antara RM2100
 • Elaun KPI: RM300
 • Eksekutif/Junior
 • Kekosongan: 40

Lokasi Tempat Kerja

Menara PKNS Petaling Jaya , 17, Jalan Yong Shook Lin, Seksyen 7, 46050 Petaling Jaya, Selangor.

Tugasan Kerja

 1. Menjawab panggilan yang dibuat oleh pelanggan
 2. Mampu bekerja di bawah tekanan
 3. Menguruskan isu pelanggan dengan berkesan
 4. Mengendalikan maklum balas, kebimbangan dan soalan pelanggan secara profesional

Syarat Kelayakan

 1. Boleh bertutur dengan lancar dalam Bahasa Melayu/Bahasa Inggeris
 2. Minimum kelayakan Diploma sahaja.
 3. Mesti boleh bekerja mengikut giliran bergilir yang ditetapkan

Permohonan Jawatan Perkhidmatan Pelanggan Petronas (Petronas Customer Service)

Jawatan Petronas
Jawatan Petronas

Permohonan boleh dibuat bagi mereka yang berminat menjadi sebahagian syarikat Petronas untuk berkerja sebagai Perkhidmatan Pelanggan Petronas seperti mana jawatan yang ditawarkan. Bagi yang berminat, dengan merujuk iklan rasmi kekosongan jawatan boleh didapati di Jawatan Kosong Di Petronas.

Untuk calon yang benar-benar berminat, permohonan boleh dilakukan dengan mendaftar dan menghantar maklumat permohonan ke pautan berikut: Jawatan Kosong Di Petronas.

Atau untuk Pendaftaran Sila WhatsApp: Ms Anisyah 014-9688901 beserta maklumat berikut:

Nama penuh :
Umur :
Jawatan Kerja: Petronas Customer Service

Sepertimana yang dinyatakan diatas, itu adalah cara permohonan untuk jawatan kerja yang ditawarkan di Petronas.

Tip Menjadi Pekerja Yang Berjaya

Jawatan Petronas
Jawatan Petronas

Mencari pekerjaan merupakan suatu perkara yang wajib bagi mereka yang berumur dewasa. Namun, semakin kita bekerja semakin kita jumpa perkara-perkara yang perlu kita ambil berat untuk menjadikan diri kita sebagai pekerja yang berjaya kepada diri dan syarikat. Berikut merupakan ” Tip untuk menjadi pekerja yang berjaya” :

 1. Menerima apa pun pekerjaan yang anda dapat. Menerima dengan bersyukur kerana masih diberikan peluang pekerjaan merupakan cara yang mudah untuk menjadi pekerja yang dapat bekerja dengan baik dan bermotivasi kerana kerja yang dilakukan adalah ikhlas.
 2. Berani mengambil peluang untuk memudahkan kerja. Pekerja yang bijak adalah mereka yang memikirkan tentang bagaimana untuk bekerja dengan lebih efisien dari semasa ke semasa melalui pengaturan cara kerja, menyusun alur catatan atau file dan lain-lain bentuk yang memudahkan urusan kerja. Ini akan mewujudkan minda yang kreatif kepada anda.
 3. Jadikan pekerjaan anda sebagai kerjaya bukan sebagai kerja. Seseorang yang bekerja terkadang memikirkan kerjanya merupakan pekerjaan yang berat. Akan tetapi tak ramai yang akan berfikir untuk mencintai pekerjaannya. Cuba anda menjadikan sesuatu kerja itu bukan kerja yang memenatkan anda tetapi anggapnya sebagai kerjaya yang anda akan usahakan untuk memajukan diri dan membina lebih baik. Nanti anda akan ketahui kerja anda bukanlah kerja yang berat, kerana anda melakukan kerana anda suka.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Permohonan Kerja Anda”

Kepada mereka yang mengidamkan bekerja dibawah syarikat gergasi Malaysia, ini adalah peluang kecemasan anda. Peluang tidak menunggu kita, tetapi kita yang menunggu peluang. Selamat Maju Jaya!

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati