Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Trackingpos Live Notifications Tracker : Trace Pergerakan Parcel Secara LIVE dengan Notifications Melalui Email & Facebook Menggunakan TrackingPos

TrackingPos
Trackingpos Live Notifications Tracker

Trackingpos Live Notifications Tracker ialah 1 tracking platform yang bukan sahaja dapat tracking poslaju, tracking gdex, dan banyak lagi courier di Malaysia tetapi sebenarnya mereka juga turut menyediakan tracking platform untuk pelbagai lagi courier dari seluruh dunia. Ya, dari seluruh dunia sehingga lebih 40 courier!

Secara umumnya, apa yang kami akan kongsikan kepada anda semua sebentar sahaja lagi ialah :

  • Kelebihan TrackingPos
  • Sistem Auto Tracking
  • Sistem Notifications Update LIVE Melalui Email dan Facebook
  • Widget TrackingPos untuk Owner Perniagaan

Menarik bukan perkongsian kami? Jadi mari kami jelaskan satu persatu yang mungkin ada yang dapat memberikan kejutan buat anda nanti.

Trackingpos Live Notifications Tracker : Trace Pergerakan Parcel Secara LIVE dengan Notifications Melalui Email & Facebook Menggunakan TrackingPos

1. Info Tracking Parcel yang Lebih Details

TrackingPos ini sebenarnya sangat bagus pada pandangan admin sendiri. Selain mempunyai fungsi sama dengan setiap platform asal seperti poslaju dan couriers lain, tetapi TrackingPos ini sebenarnya memberikan info yang lebih lagi.

Trackingpos Live Notifications Tracker
Trackingpos Live Notifications Tracker

2. Support Lebih 40 Couriers Seluruh Dunia!

Ya, walaupun TrackingPos ini hasil ciptaan rakyat Malaysia tetapi ianya berfungsi untuk kegunaan seluruh dunia! Betul walaupun couriers itu syarikat berada di luar negara seperti Korea, China, Sepanyol, Mexico, Mesir dan pelbagai negara lagi. Memang hebat dan dasyat bukan! Berikut admin kongsikan senarai couriers yang mereka support.

Senarai Couriers

Bpost

Matkahuolto

Brazil Corrieos

Mexico Redpack

BRT Bartolini

Mondial Relay

Colissimo

MRW

Correo Argentino

NACEX
Spain

Correos Chile

OCA Argentina

Correos de Espana

Packlink

Correos de
Mexico

Paquetexpress

Correos Express

Parcel Force

Couriers Please

Poczta Polska

Delhivery

Pos Indonesia

DPD

Pos Laju

Estafeta

Poste Italiane

FirstFlight

Posten Norge

Gdex

Posti

India Post

PostNord Sweeden

InPost Paczkomaty

Purolator

Kiala

Saudi Post

KTMD Malaysia

SMSA
Express

La Poste

Spanish Seur

LBC Express

TCS
Express & Logistics

The
Professional Couriers

ViettelPost

Wahana

Yodel

3. Servis Percuma Tanpa Sebarang Bayaran

Untuk pengetahuan semua, dengan pelbagai servis yang diberikan oleh website TrackingPos ini tetapi pihak mereka tetap memberikan perkhidmatan yang percuma kepada semua. Ya, sama ada mereka yang berdaftar atau pengguna yang tidak berdaftar!

Satu-satunya sumber yang jelas (mungkin) yang digunakan oleh pihak mereka untuk menjana pendapatan hanyalah ruang iklan mereka sahaja. Selain itu, kami masih belum nampak lagi. Jadi, admin sangat kagum dengan pihak TrackingPos yang mampu menyediakan servis bertaraf dunia ini secara percuma!

4. Sistem Notification Update LIVE untuk Pergerakan Parcel Anda!

TrackingPos Notifications Update
Trackingpos Live Notifications Tracker

Ya kini setiap pergerakan parcel anda, anda akan tahu! Jika ada masalah pun anda akan tahu jika pergerakan parcel anda pelik. Jadi anda memang patut cuba! Penggunaan notifications ini sangat mudah.

  • Perlu daftar dan ianya percuma!
  • Boleh trace banyak parcel dalam satu masa.
  • Notication secara default di hantar ke email dan facebook anda. Memang terhebat!

Daftar Percuma & Guna Notifications Update LIVE!

a) Daftar sebagai pengguna

daftar & login trackingpos
Trackingpos Live Notifications Tracker

a. Pertamanya anda perlu pergi ke TrackingPos.

b. Sila login, jika belum daftar sila tekan register.

login 2 facebook or email. choose remember pass
Trackingpos Live Notifications Tracker

c. Lepas berjaya daftar & login, anda perlu tekan pada setting. Secara default tracking status notifications sudah di set kepada email & facebook. Tetapi jika anda belum pernah “connet to facebook” akaun anda ini, maka sila tekan “Click Here to Connect” bagi memastikan akaun anda sudah terhubungan dengan facebook. Jadi, anda akan dapat notifications di Facebook anda! Ya, memang hebat!

setting-tracking-status-notification-sama-ada-email-atau-facebook.-dua2-adalah-default
Trackingpos Live Notifications Tracker

d. Untuk pengetahuan, anda juga boleh lihat perkembangan parcel anda. Tekan pada tab “Your Tracking” dan masukkan nombor tracking parcel anda. Kemudian setiap perkembangan atau pergerakan parcel anda, anda akan dapat notifications. Lihat 2 gambar dibawah.

Track parcel anda. Boleh edit title dan boleh lihat action.
Trackingpos Live Notifications Tracker
Bila anda tekan butang view, anda boleh lihat pergerakan parcel anda.

e. Selain itu, anda boleh trace beberapa parcel lagi pada satu masa. Jadi ianya sangat bagus. Kepada owner perniagaan, anda boleh trace parcel customer anda dengan details dan cepat. Ianya sangat membantu.

Updated : Fungsi Live Notifications Melalui Facebook Sudah Berfungsi!

Ok serius sangat mengkagumkan apabila admin cuba dan memang akan dapat notifications dari mereka melalui facebook. Tidak tahu bagaimana ianya dibuat tetapi ianya satu sistem yang dasyat dan hebat!

live update dari trackingpost
live update dari trackingpost

5. Widget yang Ringan & Hebat

widget trackingpos 1

Jika anda mempunyai perniagaan melibatkan pengeposan, maka anda sangat digalakkan untuk meletakkan widget TrackingPos yang ringan dan hebat ini. Kini pelanggan anda boleh terus trace parcel mereka dari website anda! Hebat bukan!

Penutup

Secara umumnya, ini antara hasil tangan orang Malaysia yang sangat hebat. Kepada orang ramai, ianya sangat berguna kerana pada zaman semua orang membeli dalam talian sama ada Lazada, Lelong, Shopee, WowShop, GoShop dan sebagainya maka orang sangat memerlukan aplikasi notifications update LIVE ini!

Selain itu, kepada pemilik syarikat perniagaan  atau orang persendirian yang melakukan pengeposan anda boleh gunakan perkhidmatan tracking mereka yang mampu trace dan rekodkan dan menyimpan begitu banyak tracking pada satu-satu masa. Jadi ianya sangat menyenangkan anda bagi memantau pergerakan parcel anda sehingga ianya selamat sampai kepada pelanggan anda.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati