Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023. Dengan sukacitanya diberitahu bahawa Tesla akan segera memulakan operasi rasmi di Malaysia dengan menyediakan perkhidmatan jualan, servis, dan rangkaian pengecas supercharger yang tersendiri.

Pada bulan April yang lalu, Tesla Malaysia mengumumkan peluang pekerjaan yang tersedia dalam pelbagai bidang, termasuk IT, jualan, dan operasi tempahan.

Telegram Rasmi Permohonan Kerja

Maklumat Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Dalam perkembangan terkini, telah tersebar iklan di media sosial mengenai sesi temuduga terbuka di Tesla Malaysia untuk pengambilan jawatan seperti berikut:

Jawatan Yang Ditawarkan

 • CUSTOMER SUPPORT SPECIALIST
 • ORDER OPERATIONS MANAGER
 • REGIONAL BODY REPAIR BUSINESS SPECIALIST
 • SUPPLIER INDUSTRIALIZATION ENGINEER – PURCHASING
 • ENTERPRISE SALES ADVISOR
 • PARTS ADVISOR
 • SERVICE ADVISOR
 • VEHICLE TECHNICIAN
 • DELIVERY ADVISOR
 • STORE SUPERVISOR
 • SENIOR ACCOUNTANT
 • IT DESKTOP SUPPORT TECHNICIAN
 • DELIVERY OPERATIONS SPECIALIST
 • TESLA ADVISOR
photo 2023 08 30 11 45 31
Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Dibuka Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia

Kepada para fresh graduate atau yang tengah mencari pekerjaan anda kini boleh mengalihkan tumpuan kepada permohonan kerja yang telah dibuka secara rasmi untuk bulan September tahun 2023 di TESLA Malaysia. Sebaran iklan kerja di tesla Malaysia telah buka permohonan kerja untuk dimohon oleh para rakyat Malaysia yang telah mencukupi syarat kelayakan dan mempunyai minat untuk bekerja di bawah majikan tersebut.

Tarikh & Tempat Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia

Permohonan kerja ini telah mendapat sambutan yang hangat di Malaysia,ramai tertanya-tanya bilakah tarikh permohonan dibuka dan ditutup.

Setakai ini tarikh buka sudah dibuka sekarang dan tarik tutup juga tidak dijelaskan dalam iklan pekerjaan di website rasmi tesla Malaysia.

Calon yang berminat hanya perlu mengisi permohonan secara online. Pra-pendaftaran tidak diperlukan, mengikut maklumat dalam iklan yang disebarkan.

photo 2023 08 30 12 30 06
Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan TESLA

Para pemohon adalah perlu untuk mengikuti syarat kelayakan yang telah ditetapkan bagi memastikan permohonan anda adalah diterima dan mengikut ketetapan yang telah ditetapkan.

 1. Pemohon hendaklah merupakan warga negara Malaysia.
 2. Pemohon juga hendaklah berumur 18 tahun dan keatas semasa permohonan dibuat.
 3. Para pemohon juga perlulah mempunyai kelayakan Akademik yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia Berikut Syarat Penuh Bagi Kesemua Jawatan

Cara Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023

Untuk mengetahui info lanjut sila layari pautan IKLAN PENUH dibawah:

Urusan Permohonan

 1. Anda diminta untuk melayari portal career Tesla Malaysia dengan Buka pautan permohonan kerja.

2. Isi Maklumat Diri:Anda akan diminta untuk mengisi maklumat peribadi seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, dan butiran peribadi lain.

3. Masukkan butiran mengikut setiap medan yang diberikan dalam borang permohonan. Pastikan Anda memberikan maklumat yang tepat dan lengkap.

4. Lampirkan Dokumen: Jika diperlukan, Anda mungkin diminta untuk melampirkan dokumen seperti resume, sijil akademik, atau dokumen lain. Ikuti arahan yang diberikan untuk memuat naik dokumen-dokumen ini.

5. Semak Maklumat: Pastikan semula bahawa maklumat yang anda masukkan adalah tepat dan tidak ada ralat. Semak dengan teliti sebelum meneruskan.

6. Hantar Permohonan:Setelah anda pasti semua maklumat yang diperlukan telah diisi dengan betul, cari butang atau pautan yang mengatakan “Hantar”, “Submit” atau seumpamanya. Klik butang ini untuk menghantar permohonan anda.

7. Pengesahan Permohonan:Selepas anda menghantar permohonan, anda mungkin akan menerima pengesahan atau makluman bahawa permohonan anda telah berjaya dihantar. Pastikan anda menyimpan bukti penghantaran ini.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong TESLA Malaysia Pada Bulan September 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Latar Belakang Syarikat Tesla

Maklumat Ringkas

Tesla ialah majikan Peluang Sama / Afirmatif yang komited terhadap kepelbagaian di tempat kerja. Semua pemohon yang layak akan menerima pertimbangan untuk pekerjaan tanpa mengira bangsa, warna kulit, agama, jantina, orientasi seksual, umur, asal negara, hilang upaya, status veteran yang dilindungi, identiti jantina atau sebarang faktor lain yang dilindungi oleh undang-undang persekutuan, negeri atau tempatan yang berkenaan.

Tesla, Inc. ialah sebuah syarikat kereta elektrik dan tenaga yang beribu pejabat di Palo Alto, California, Amerika Syarikat. Ia diasaskan pada tahun 2003 oleh Elon Musk, JB Straubel, Martin Eberhard, Marc Tarpenning, dan Ian Wright. Tesla telah menjadi pemimpin dalam industri mobil elektrik dan telah mengubah cara kita melihat pengangkutan yang mampan.

Visi Tesla adalah mempercepatkan peralihan dunia ke mobiliti yang mampan dengan membawa kepada pasaran kereta elektrik yang inovatif dan menggabungkan teknologi tenaga terbarukan. Syarikat ini terkenal dengan model kereta elektriknya, termasuk Tesla Roadster, Model S, Model 3, Model X, dan Model Y.

Kelebihan Bekerja di Tesla

Tesla juga komited untuk bekerjasama dan menyediakan penginapan yang munasabah kepada individu kurang upaya. Sila maklumkan kepada perekrut anda jika anda memerlukan penginapan pada bila-bila masa semasa proses temu duga.

Untuk akses pantas kepada teknologi bacaan skrin yang serasi dengan tapak ini, klik di sini untuk memuat turun pembaca skrin serasi percuma (tutorial langkah demi langkah percuma boleh didapati di sini). Sila hubungi [email protected] untuk maklumat tambahan atau untuk meminta penginapan.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati