Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024 Dibuka Seluruh Malaysia

Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

Makluman jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024. Pengumuman dari JPN yang kini membuka peluang jawatan kosong di Kementerian Sumber Manusia mengikut keperluan semasa dan memerlukan pengambilan pekerja seramai 188 kekosongan seluruh negara. Melalui makluman terbaru jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024, calon boleh berkongsikan makluman permohonan segera ke dalam media sosial anda sebagai peringatan kepada orang ramai.

Suruhanajaya Penjawat Awam (SPA) kini mengumumkan kekosongan jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024. Permohonan adalah boleh merujuk permohonan secara atas talian dan mesti mengikuti syarat kelayakan dan beberapa maklumat lengkap yang lain.

Makluman SPA Berkenaan Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

Maklumat Berkenaan Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

jawatan kosong kementerian sumber manusia jun 2024

Berikut adalah merupakan beberapa maklumat berkenaan tawaran jawatan kosong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S41 dan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29 yang dibuka untuk permohonan orang ramai secara online. Ikuti jadual dibawah:

ButiranMaklumat
MajikanKementerian Sumber Manusia
LokasiSeluruh Malaysia
KelayakanIjazah dan Diploma
SektorAwam

Tempoh Permohonan Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

Bagi permohonan kali ini, dibuka melalui portal SPA untuk pendaftaran baharu atau pengemaskinian terkini berkenaan jawatan kosong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S41 dan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29. Permohonan boleh dipohon dengan tempoh sekarang dan hendaklah membuat permohonan sebelum tarikh tutup iaitu pada 26 Jun 2024 bersamaan hari Selasa.

Penerangan Skop Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S41:

  • Bertanggungjawab ke atas penggubalan dasar perburuhan, pentadbiran undang-undang dan standard perburuhan, keharmonian perusahaan dan hal ehwal kesatuan sekerja, memantau dan menguatkuasakan akta yang berkaitan, memberi khidmat nasihat dan pendidikan perburuhan, merancang dan menjalankan aktiviti perkhidmatan pekerjaan serta mempromosi bagi meningkatkan kebajikan dan kepentingan masyarakat industri.

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29:

  • Mengendalikan kes buruh serta memastikan para majikan mematuhi dan melaksanakan undang-undang yang berkaitan dengan perburuhan melalui lawatan serta pemeriksaan dari semasa ke semasa.

Untuk mengetahui maklumat lanjut jawatan anda boleh merujuk laman rasmi SPA berkenaan jawatan yang ingin diketahui lebih lanjut.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia

Berikut adalah merupakan syarat kelayakan mohon kerja Kementerian Sumber Manusia bagi jawatan Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S41 dan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun dan keatas
  • Mempunyai kelayakan akademik minima Diploma dan Ijazah.

Seterusnya, ketahui beberapa maklumat lanjut berkenaan tawaran kerja yang dibuka melalui pautan rasmi daripada SPA sendiri dibawah.

Rujuk Makluman Jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024

Untuk membuat semakan berkenaan jawatan Kementerian Sumber Manusia Jun 2024, calon boleh pergi ke pautan rasmi yang disediakan oleh pihak SPA. Maklumat berkenaan hebahan jawatan boleh dirujuk melalui klik pada perkongsian berikut:

Merujuk pada iklan jawatan kosong Kementerian Sumber Manusia, terdapat 180 kekosongan untuk diisi dibawah SPA seluruh negeri yang terlibat secara umumnya.

Selepas selesai membuat semakan lebih lanjut, para calon boleh membuat permohonan secara atas talian di laman SPA9. Boleh ikuti beberapa langkah permohonan yang kami sediakan untuk memudahkan urusan permohonan anda.

Cara Mohon Kerja Dibawah Kementerian Sumber Manusia

Bagi membuat permohonan, para calon boleh membuat permohonan dengan kadar segera di laman SPA. Berikut adalah merupakan langkah permohonan jawatan kosong di Kementerian Sumber Manusia:

  • Layari ke web rasmi SPA9
  • Log masuk atau daftar akaun baharu bagi mereka yang belum mempunyai akaun.
  • Lengkapkan beberapa butiran dan masukkan beberapa dokumen berkenaan maklumat diri dan akademik.
  • Pergi ke bahagian permohonan jawatan, pilih jawatan “Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S41 atau Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29”
  • Akhir sekali, tetapkan permohonan dan simpan.

Sejurus anda siap membuat permohonan, Anda perlu menunggu maklum balas daripada pihak SPA. Keputusan permohonan para pemohon akan dimaklumkan melalui emel dan mungkin perlu melepasi peperiksaan psikometrik terlebih dahulu.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati