Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Makluman Jawatan Kosong JKR Jun 2024 yang Dibuka Hingga 1 Julai 2024

JAWATAN KOSONG JKR JUN 2024

Makluman terbaru berkenaan dengan peluang kerja kosong dibawah sektor awam. Sekarang` sedang dibuka pengambilan dibawah jawatan kosong JKR Jun 2024 yang merupakan peluang keemasan bagi peluang pekerjaan dibawah Jabatan kerajaan Malaysia. Bagi para calon yang berminat untuk memohon, anda boleh dapatkan info penuh melalui perkongsian artikel kali ini.

Bagi para calon, admin telah sediakan pelbagai informasi yang bermanfaat dan dapat membantu anda membuat permohonan jawatan kosong JKR Jun 2024 dengan tepat dan mengikut ketetapan pihak Jabatan Kerja Raya (JKR), sila rujuk dibawah.

Maklumat Jawatan Kosong JKR Jun 2024

Bagi permohonan jawatan kosong JKR Jun 2024, adalah dibuka peluang kerjaya sebanyak 13 jenis jawatan JKR. Bermula daripada jawatan minima SPM dengan taraf jawatan kosong adalah kontrak/tetap dibawah JKR. Dibawah adalah merupakan senarai jawatan JKR Jun 2024 yang dibuka :

JawatanKelayakan
Pembantu Tadbir – Personel MystepSPM

Jawatan kosong ini dibuka oleh JKR Gombak. Pihak JKR Gombak menyeru rakyat Malaysia dikalangan mereka yang sedang mencari pekerjaan untuk membuat permohonan. Ini adalah merupakan peluang untuk bekerja dibawah JKR Gombak dengan kelayakan adalah minima SPM sahaja.

Permohonan adalah boleh dibuat segera dengan melalui penghantaran emel dan boleh dibuat berdasarkan format penghantaran emel mohon kerja yang betul.

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong JKR Jun 2024

Untuk permohonan jawatan kosong JKR Jun 2024 dibuka bermula bulan Jun 2024 dan akan ditutup pada tarikh tutup 1 Julai 2024 dengan permohonan boleh dilakukan secara atas talian melalui laman penghantaran emel rasmi JKR dan perlu menepati syarat yang ditetapkan oleh pihak Jabatan Kerja Raya (JKR).

Para calon boleh buat permohonan dengan kadar pantas sebelum tarikh permohonan ditutup. Sila rujuk maklumat iklan dengan segera.

Skop Kerja Untuk Jawatan Kosong JKR Jun 2024

Untuk jawatan kosong JKR bagi permohonan bulan Jun adalah dibuka bagi jawatan Pembantu Tadbir – Personel Mystep yang penempatannya adalah di JKR Gombak boleh dimohon segera. Berikut adalah merupakan skop tugasan kerja bagi jawatan pembantu tadbir – Personel Mystep :

 • Menguruskan rekod dan dokumentasi pejabat
 • Melaksanakan urusan perolehan dan stor utama alat tulis pejabat
 • Menguruskan permohonan keluar/masuk kuarters
 • Lain-lain tugas yang diarahkan

Syarat Kelayakan Mohon Kerja JKR Jun 2024

Untuk mereka yang berminat membuat permohonan bagi jawatan Pembantu Tadbir di JKR Gombak, anda boleh kemukakan permohonan dengan perlu melepasi beberapa syarat kelayakan permohonan kerja seperti dibawah:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Berumur 18 tahun dan keatas.
 3. Boleh menggunakan Microsoft Word dan Microsoft Excel dengan mahir serta beberapa pengetahuan berkenaan penggunaan komputer.

Anda boleh mengemukakan permohonan dengan merujuk iklan tawaran rasmi dan panduan permohonan dibawah. Sila rujuk kaedah permohonan kerja yang betul dan pastikan juga maklumat yang calon sertakan adalah benar.

Rujukan Iklan Jawatan Kosong JKR Jun 2024

jawatan kosong JKR Jun 2024

Untuk info lengkap, Calon boleh merujuk syarat kelayakan permohonan dan maklumat lengkap berkenaan tawaran jawatan kosong rasmi yang dibuka JKR ini melalui pautan rasmi, Jabatan Kerja Raya (JKR) di laman web berikut:

Cara Mohon Jawatan Kosong dibawah LKIM Jun 2024

Khas untuk warganegara Malaysia, anda dipelawa untuk mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti senarai diatas oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Dibawah adalah beberapa langkah untuk permohonan serta beberapa maklumat berkaitan:

 1. JKR Daerah Gombak mempelawa mereka yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan sebagai Pembantu Tadbir.
 2. Calon-calon yang memenuhi syarat kelayakan, sila emailkan resume anda ke alamat email berikut : [email protected]
 3. Tarikh tutup permohonan: 1 Julai 2024
 4. Untuk membuat permohonan yang betul, anda boleh rujuk perkongsian berkenaan cara mohon kerja formal melalui emel.

Bagi calon yang sudah membuat permohonan, anda perlu menunggu langkah seterusnya sekiranya terpilih iaitu urusan temuduga. Untuk temuduga di JKR adalah berlangsung di seluruh negara samaada di zon timur,tengah dan lain-lain. Calon yang terpilih perlu hadir serta diingatkan bahawa pihak JKR tidak menanggung kos perjalanan oleh para calon.

2 KOMEN

 1. Didikasi, bertanggungjawab, jujur dan amanah sebagai generasi masa hadapan yang lebih baik, menjaga kemakmuran jabatan,dan negara, dalam menjalankan kewajipan untuk masyarakat di bawah sebuah jabatan kerajaan (JKR).
  Belia pemaju, peneraju utk masa hadapan

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati