Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Makluman Pengambilan Jawatan KWAP Mac 2024

Makluman Pengambilan Jawatan KWAP Mac 2024

Salam kerjaya untuk semua. Makluman berkenaan pengambilan jawatan KWAP Mac 2024 dibuka untuk permohonan semua calon. Peluang kerjaya yang telah dibuka oleh kumpulan wang persaraan berfokuskan pengambilan jawatan merujuk para calon yang berkelayakan. Ini adalah merupakan pengambilan untuk bulan Mac tahun 2024.

Untuk pengetahuan semua para pemohon anda boleh membuat permohonan segera untuk pengambilan jawatan KWAP Mac 2024. Para calon perlu mengetahui beberapa maklumat seperti maklumat tawaran jawatan kosong, syarat kelayakan dan panduan permohonan berdasarkan prosedur KWAP.

Berkenaan Pengambilan Jawatan KWAP Mac 2024

KWAP adalah merupakan kumpulan wang persaraan dikelaskan sebagai berkanun dalam menguruskan skim pencen untuk pekerja awam Malaysia. Selaku badan berkanun yang bertanggungjawab dalam pengurusan pelaburan tabung persaraan dan bertanggungjawab dalam urusan pembayaran pencen kepada pesara sektor awam.

KWAP adalah merupakan salah satu daripada tiga badan utama dalam sistem pencen malaysia seperti KWSP, LTAT dan KWAP itu sendiri. Memandangkan kwap merupakan badan berkanun yang sentiasa berkembang mereka membuka peluang mengisi kekosongan jawatan untuk para pemohon melalui pengambilan jawatan KWAP Mac 2024.

Tawaran Pegambilan Jawatan KWAP Mac 2024

Berikut adalah merupakan beberapa maklumat mengenai tawaran jawatankuasa yang telah dibuka untuk pengambilan jawatan KWAP Mac 2024:

Pengambilan Jawatan KWAP Mac 2024Skop Kerja
ASSISTANT VICE PRESIDENT, FINANCE AND ACCOUNTS (KWEST)Menyelaras penyediaan penyata kewangan dan akaun pengurusan untuk memastikan ketepatan data kewangan dan semua pihak berkepentingan mematuhi garis masa penutupan akaun.
ASSOCIATE, PORTFOLIO MANAGEMENT (PRIVATE EQUITY)– Membangunkan strategi portfolio pelaburan Ekuiti Persendirian (PE) berdasarkan prestasi portfolio PE semasa dan masa lalu.
– Menilai pengurus aset dan syarikat untuk dikekalkan atau diganti/keluar dengan pemilihan pengurus aset dan syarikat yang lebih sesuai dalam menguruskan komitmen pelaburan baharu (termasuk dana budi bicara dan bukan budi bicara).
– Laksanakan pelaburan termasuk Perjanjian Perkongsian Terhad (LPA) untuk dana dan Perjanjian Jualan & Beli (SPA) untuk pelaburan langsung/bersama.

Tempoh Permohonan Pengambilan KWAP Mac 2024

Bagi tempoh permohonan jawatan kosong untuk pengambilan kwap kali ini adalah dibuka sehingga 29 mac 2024. para pemohon boleh membuat permohonan dengan kadar segera dan memastikan beberapa maklumat mendapati seperti yang telah ditetapkan oleh pihak majikan.

Anda boleh merujuk beberapa maklumat serta panduan cara permohonan yang kami lampirkan di bawah untuk memudahkan urusan permohonan anda berjalan dengan lancar.

Syarat Kelayakan Permohonan

Bagi membuat permohonanpara pemohon perlu meneliti terlebih dahulu beberapa syarat-syarat kelayakan untuk permohonan seperti di bawah:

 • Pemohon adalah merupakan warganegara malaysia.
 • Mestilah mereka yang berumur 18 tahun dan ke atas.
 • Mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf setaraf dengan tawaran jawatan kosong.
 • Mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang kerja untuk jawatan yang dipohon.

Panduan Mohon Jawatan Pegambilan KWAP Mac 2024

Semakan Maklumat Tawaran

image 7
Makluman Pengambilan Jawatan KWAP Mac 2024 3

Bagi memastikan permohonan anda berjalan dengan lancar perlulah untuk anda membuat semakan dan rujukan kepada tawaran iklan jawatan KWAP Mac 2024. Anda boleh meneliti maklumat tawaran jawatan iklan tersebut melalui pautan yang kami sediakan di bahagian bawah.

Sila klik butang pautan iklan berkenaan maklumat pengambilan KWAP Mac 2024 yang kami sediakan:

Cara Mohon Kerja Di KWAP

Bagi membuat permohonan jawatan kosong kwsp match 2024 permohon boleh membuat permohonan secara atas talian berdasarkan laman web rasmi kwap. Untuk itu para pemohon perlu mengikuti beberapa langkah mudah untuk permohonan serta perlu mengisi beberapa maklumat butiran diri untuk memastikan permohonan anda adalah menepati kriteria yang ditetapkan oleh pihak majikan.

 • Sila layari lama web rasmi kwap.
 • Senarai jawatankuasa yang telah dibuka dipaparkan.
 • Sila teliti terlebih dahulu beberapa maklumat lebih lanjut berkenaan dengan syarat kelayakan serta maklumat skop kerja.
 • Untuk membuat permohonan para pemohon boleh klik pada butang mohon sekarang.
 • Para pemohon akan diminta untuk mengisi beberapa maklumat seperti nama, e-mel dan nombor telefon.
 • Seterusnya para pemohon akan diminta untuk mengisi beberapa maklumat berkenaan kerja seperti maklumat pekerjaan terkini dan beberapa dokumen yang.
 • Kemudian akhir sekali anda boleh membuat penghantaran sebagai pengesahan permohonan anda.

Dengan beberapa maklumat yang kami kongsikan ini, akan dapat membantu para pemohon untuk membuat permohonan dengan lancar mendapati kriteria yang telah ditetapkan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati