Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong TNBES Mac 2024

Jawatan Kosong TNBES Mac 2024
Jawatan Kosong TNBES Mac 2024 3

Permohonan kerjaya TNBES telah tiba! Para pemohon kini boleh mohon kerja jawatan kosong TNBES Mac 2024 yang dibuka untuk permohonan umum. Permohonan dibawah syarikat GLC kerajaan Malaysia sememangnya ditunggu-tunggu oleh calon yang mempunyai pelbagai kelayakan bidang.

Permohonan kali ini adalah secara atas talian dan memerlukan para pemohon untuk meneliti beberapa perkara dan membuat semakan secukupnya pada tawaran iklan jawatan kosong TNBES Mac 2024. Anda boleh membuat semakan lebih lanjut dibahagian bawah.

Hebahan Jawatan Kosong TNBES Mac 2024

TNBES adalah singkatan untuk Tenaga Nasional Berhad Energy Services Sdn. Bhd yang merupakan syarikat yang memberi perkhidmatan dalam penyediaan tenaga elektrik ke seluruh rumah dalam Malaysia.

TNBES juga adalah merupakan syarikat korporat yang mempunyai tujuan serta matlamat yang jelas untuk membangunkan ekonomi serta keperluan rakyat Malaysia.

Menerusi jawatan kosong TNBES Mac 2024 ini akan memberi peluang dan sinar baharu kepada bakal pemohon yang berjaya dalam pengambilan bulan 3 ini. Sila rujuk maklumat berkenaan tawaran kerja lengkap pada jadual dibawah.

Senarai Jawatan TNBES 2024

Para pemohon boleh membuat semakan pada jadual senarai jawatan kosong TNBES Mac 2024 yang disenaraikan dibawah. Jawatan ini dibuka oleh TNBES untuk diisi oleh para pemohon yang berminat serta komited dalam kerja.

Jawatan KosongSkop Kerja
Site Safety Supervisor– Pemeriksaan lapangan –melaksanakan pemeriksaan Keselamatan untuk mengesahkan dan melaporkan pematuhan undang-undang dan peraturan (dalaman dan luaran), atau sebarang penyelewengan lain mengenai piawaian keselamatan dan alam sekitar
Engineer (Power Quality)– Rujuk pelanggan yang memerlukan perkhidmatan Kualiti Kuasa (PQ) dan sediakan cadangan mengenai Pengauditan PQ
– Laksanakan perkhidmatan PQ: menyiasat, mengaudit, memantau, menguji, mensimulasikan, menganalisis dan mengesyorkan.
– Menyediakan laporan untuk perkhidmatan yang dijalankan.
Technician (Power Quality)– Sediakan peralatan & alatan untuk Perkhidmatan PQ
– Lakukan pemeriksaan pada pendawaian mesin pelanggan & lakukan pendawaian semula untuk Ride Through Test (RTT) semasa Perkhidmatan PQ

Tarikh Tutup Permohonan

Permohonan kali ini adalah dibuka bermula bulan 3 dan akan ditutup permohonan pada 31 Mac 2024. Jawatan kosong TNBES Mac 2024 ini perlulah dibuat permohonan segera.

Pastikan juga kepada para pemohon untuk mengikuti ketetapan yang telah ditetapkan oleh pihak TNBES.

Syarat-syarat Membuat Permohonan Kerja

Dalam membuat permohonan, para pemohon boleh membuat semakan berkenaan syarat kelayakan untuk permohonan. Penting untuk para pemohon mematuhi syarat kelayakan mohon kerja TNBES dibawah:

  1. Pemohon adalah warganegara Malaysia.
  2. Mestilah berumur 18 tahun dan keatas.
  3. Mempunyai pengalaman dalam bidang kerja.
  4. Mempunyai kelayakan akademik minima diploma.
  5. Mempunyai kemahiran dalam menggunakan komputer dan sebagainya.

Para pemohon perlu melakukan permohonan berdasarkan siaran iklan jawatan kosong TNBES Mac 2024 yang boleh dirujuk oleh pemohon sebelum membuat permohonan jawatan. Diingatkan juga untuk pemohon untuk merujuk pihak TNBES sekiranya mempunyai masalah.

Caara Permohonan untuk Jawatan Kosong TNBES Mac 2024

Iklan Jawatan Kosong TNBES Terkini

image 33
Jawatan Kosong TNBES Mac 2024 4

Siaran iklan jawatan kosong TNBES Mac 2024 ini adalah melalui laman web rasmi TNBES sendiri dan merupakan makluman yang dibuat dibahagian kerjaya.

Para pemohon boleh membuat semakan sendiri melalui pautan laman web rasmi dibawah:

Cara Mohon Kerjaq TNBES Mac 2024

Bagi membuat permohonan, para pemohon boleh merujuk beberapa langkah dalam membuat urusan permohonan secara atas talian. Anda mestilah mengikuti cara permohonan yang betul seperti yang ditetapkan oleh TNBES.

Berikut adalah merupakan beberapa langkah permohonan jawatan kosong TNBES:

  • Pemohon boleh mengemukakan salinan ringkas resume atau CV dan salinan sijil berkaitan di: [email protected]
  • Sila sertakan nama jawatan dalam subjek email.
  • Hanya calon yang disenarai pendek akan dihubungi.
  • Dengan mengemukakan permohonan, anda bersetuju dengan TNB Energy Services Sdn Bhd untuk memproses data peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA).
  • Sila sertakan salinan sijil, diploma dan ijazah yang telah disahkan benar untuk mengesahkan maklumat yang diberikan.

Pastikan juga kepada para pemohon untuk menghantar permohonan sesuai dengan arahan yang telah ditetapkan. Para pemohon mungkin akan dipanggil untuk menghadiri temuduga TNBES sekiranya berjaya.

4 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati