Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Permohonan jawatan kosong Imigresen Bulan Mac 2024 kerja sedang dibuka untuk orang ramai. Ini adalah merupakan peluang yang terbaik untuk membuat permohonan sementara kekosongan masih terbuka untuk diisi. Bagi para calon perlu mengetahui beberapa maklumat sebelum membuat pengisian permohonan jawatan kosong perlu dibuat secara atas talian.

Bagi calon juga hendaklah membuat permohonan berdasarkan syarat kelayakan serta kebolehan kerja yang telah disenaraikan oleh pihak majikan. Permohonan kerja ini perlu melalui proses secara formal. Ikuti maklumat berkenaan peluang kerjaya yang kami sediakan di bawah.

Tawaran Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Jabatan Imigresen Malaysia adalah merupakan sebuah jabatan yang mempunyai komitednya yang sendiri dalam memainkan peranan penting untuk menjaga kestabilan dan keamanan negara. Imigresen bertindak selaku badan yang membuat pemeriksaan serta memastikan laluan keluar masuk negara malaysia terus terjaga.

Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Kemasukan warga asing juga di bawah pemantauan pihak Imigresen Malaysia. Sememangnya Jabatan Imigresen Malaysia adalah merupakan sebuah jabatan yang memainkan pengurusan yang penting dalam negara.

Berkenaan Maklumat Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Untuk para calon yang ingin membuat permohonan anda perlu mengetahui beberapa maklumat seperti tawaran jawatankuasa yang telah dibuka dan skop kerja serta lokasi. Anda boleh mengetuai maklumat mendengar merujuk kepada maklumat jadual di bawah.

PerkaraMaklumat
Jawatan KosongPEMBANTU TADBIR (P/O) N19
Skop KerjaMENJALANKAN TUGAS PERKERANIAN DAN OPERASI
Lokasi PenempatanPutrajaya, Malaysia
Tawaran GajiRM1500-RM1999

Ketahu maklumat lebih lanjut berkenaan tempoh permohonan, syarat kelayakan dan cara permohonan. Anda juga dinasihatkan untuk membuat rujukan iklan yang penting untuk memastikan anda memahami apa yang perlu dalam urusan permohonan.

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Seterusnya para calon selau mengetahui serta mengambil berat berkenaan tempoh permohonan jawatan kosong yang telah dibuka untuk permohonan. Bagi permohonan jawatan kosong imigresen 2024 ini adalah dibuka bermula pada 29 februari dan permohonan akan ditutup pada 4 Mac 2024.

Para calon boleh merujuk kepada syarat-syarat kelayakan dan panduan permohonan lengkap yang kami sediakan di bawah sebagai panduan yang betul.

Syarat Kelayakan Permohonan Kerja Imigresen

Bagi syarat-syarat kelayakan adalah disenaraikan seperti di bawah. Para calon mestilah memenuhi kriteria syarat kelayakan:

 1. Calon adalah merupakan seorang warganegara malaysia.
 2. Calon adalah mereka yang berumur daripada 18 tahun dan ke atas semasa permohonan.
 3. Calon mempunyai kelayakan minima spm untuk membuat permohonan jawatan kosong.
 4. Calon hendaklah mempunyai minat dalam bekerja serta boleh bekerja dalam kumpulan.

Panduan Permohonan Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Semakan Iklan Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024

Bagi memastikan anda membuat permohonan di atas landasan yang betul para calon perlulah mengikuti maklumat sahih daripada pihak majikan berkenaan dengan maklumat jawatan kosong iaitu iklan tawaran kerja bulan mac 2024.

image 2
Jawatan Kosong Imigresen Bulan Mac 2024 4

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan tawaran tersebut ada boleh merujuk kepada butang pautan di bawah;

Cara Mohon Kerja Imigresen

Bagi membuat permohonan para calon perlu membuat permohonan secara atas talian melalui laman web rasmi permohonan kerja oleh kerajaan malaysia iaitu myfuturejob.

Melalui laman myfuturejob ini anda boleh membuak isian permohonan jawatan kosong serta mengisi beberapa maklumat butiran diri dan juga memuat naik beberapa dokumen yang diperlukan untuk permohonan.

Berikut adalah merupakan cara mohon kerja melalui myfuturejob:

 • Layari ke laman Myfuturejob.
 • Semak iklan jawatan yang disediakan oleh pelbagai majikan.
 • Calon boleh semak kelayakan dan skop kerja yang ditetapkan.
 • Untuk membuat permohonan boleh klik “Apply”.
 • Login akaun myfuturejob.
 • Isi beberapa butiran diri dan dokumen yang berkaitan.
 • Sahkan pengesahan permohonan dan calon selesai membuat permohonan.

Selepas sesama buat permohonan jawatan kosong, cara-calon boleh membuat semakan secara berkala daripada e-mel yang telah digunakan dalam urusan permohonan jawatan kosong.

Urusan seterusnya adalah para calon mungkin akan dipanggil untuk hadir ke urusan temuduga. Semasa proses semua duga dijalankan para calon boleh melakukan apa-apa persediaan istilah i bertindak sebagai urusan formal. Kami dari sistem guru online mengharapkan yang terbaik untuk anda.

2 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati