26 Contoh Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu

Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu

Idea Binaan Pagar dan Tembok ini sebenarnya banyak di ambil dari luar negara. Konsep binaan tembok yang bakal dikongsikan ini asasnya seperti menggunakan pagar anti-climbing dan batu-batu besar yang diletakkan di dalam binaan pagar atau tembok. Mari kita lihat pelbagai bentuk rekaan yang anda berkonsepkan batu ini.

Pelbagai Binaan Pagar dan Tembok

26 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 1 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 2 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 3 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 4 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 5 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 6 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 7 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 8 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 9 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 10 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 11 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 12 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 13 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 14 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 15 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 16 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 17 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 18 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 19 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 20 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 21 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 22 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 23 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 24 Binaan Pagar dan Tembok Ini Dapat Cantikkan Rumah Cikgu 25

Sedikit Info Untuk di Bincangkan

Binaan seperti ini sebenarnya memang sudah banyak dibuat di negara kita. Oleh kerana binaan seperti ini diambil konsepnya dari luar negara jadi seperti banyak cabaran dan persoalan yang mungkin ada di dalam kepala semua cikgu-cikgu betul tak?

Antara soalan-soalan yang mungkin cikgu semua nak tahu ialah :

  1. Berapa kos binaan?
  2. Adakah harga pagar anti-climbing ini mahal?
  3. Binaan batu seperti ini boleh jadi sarang serangga merbahaya seperti lipan atau lipas?
  4. Adakah ular boleh masuk?
  5. Adakah tahan karat?
  6. Kalau lumut tumbuh pada batu macam mana?
  7. Apa cara elak lumut tumbuh pada batu?

Dan pasti banyak lagi soalan-soalan yang ada, betul tak?

Bagi admin, setiap perkara ada flaws atau masalah tersendiri. Dan tiada masalah yang tidak boleh diselesaikan. Jadi, apa yang nak anda semua faham ialah setiap perkara yang kita buat ada risiko tersendiri dan kesediaan kita hadapi risiko tersebut serta memikirkan cara penyelesaian terbaik masalah itu. Rajin-rajin buat kajian untuk jadikan rumah anda cantik ya cikgu!