Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan LHDN Februari 2024

Pengambilan Jawatan lhdn Februari 2024

Makluman pengambilan jawatan LHDN Februari 2024 kini dibuka kepada umum untuk permohonan dengan kadar pantas dan menepati beberapa syarat kelayakan dan cara permohonan yang telah ditetapkan. Pengumuman pengambilan telah dibuka oleh LHDN pada 23 Februari 2024.

Calon boleh merujuk maklumat segera dengan lengkap berkenaan pengambilan jawatan LHDN Februari 2024 dengan mengikuti beberapa perkara yang kami sediakan seperti dibawah.

Makluman Pengambilan Jawatan LHDN Februari 2024

LHDN adalah merupakan Lembaga Hasil Dalam Negeri yang bertanggungjawab dalam memungut hasil cukai dan menguruskan urusan-urusan yang berkaitan dalam negara dan negeri. Umum mengetahui LHDN adalah memainkan peranan penting dalam memastikan sistem percukaian terus beroperasi dengan baik.

Untuk bulan Februari, pihak LHDN menyeru orang ramai untuk membuat permohonan dengan segera dan pastikan permohonan tersebut adalah mengikuti dengan piawaian yang telah ditetapkan serta permohonan hanyalah melalui portal yang sediakan secara khusus untuk para calon. 

Senarai Jawatan Kosong Dibuka LHDN

Berdasarkan maklumat mengenai jawatan kosong yang dibuka. Untuk bulan Februari 2024 adalah dibuka sebanyak 1 jawatan kosong untuk dimohon oleh calon. Calon boleh merujuk pada maklumat dalam jadual dibawah:

Maklumat DBBPenerangan
Jawatan KosongEksekutif Hasil (Penaksitan)
Lokasi PenempatanLHDN Seluruh Malaysia
Kelayakan AkademikIjazah
Taraf JawatanTetap dan Kontrak
Cara PermohonanPermohonan Online

Tempoh Permohonan Dibuka Oleh LHDN

Untuk pemberitahuan kepada semua calon,Bagi permohonan adalah dibuka bermula 235 Februari 2024 sehingga dimaklumkan tutup oleh pihak LHDN. Para calon boleh membuat semakan beberapa perkara sebelum permohonan. Perlu merujuk syarat permohonan dahulu dan pastikan permohonan online adalah mengikuti ketetapan LHDN.

Rujukan Syarat Kelayakan Permohonan

Calon boleh merujuk syarat kelayakan yang ditetapkan dalam pengambilan jawatan LHDN Februari 2024 yang menawarkan kekosongan jawatan dan mestilah mengikuti syarat-syarat yang seperti berikut:

  • Calon adalah merupakan warganegara malaysia
  • Calon berumur 18 tahun dari tempoh permohonan dibuka 
  • Calon mempunyai kelayakan akademik seperti PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Prosedur Permohonan Pengambilan Jawatan LHDN Februari 2024

Rujukan Iklan Rasmi LHDN

image 137

Para calon perlu merujuk maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri. Para calon boleh membuat semakan segera dan memastikan bahawa permohonan dapat diikuti dengan tepat dan cara yang betul. Ianya perlu untuk para calon memastikan bahawa maklumat yang diterima adalah benar.

Dalam membuat semakan dan rujukan secara segera, para calon boleh membuat semakan melalui klik pada pautan yang kami sediakan di bawah:

Cara Mohon Kerja di LHDN

Calon yang berminat boleh melayari laman web rasmi LHDN melalui pautan rasmi LHDN untuk maklumat jawatan dan syarat lantikan. Bagi calon yang memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah mendaftar dan memohon secara dalam talian melalui pautan. Boleh rujuk cara dibawah:

  • Calon boleh melayari laman permohonan kerja LHDN.
  • Sekiranya belum mendaftar masuk terlebih dahulu sekiranya sudah mempunyai akaun dan seandainya belum mempunyai akaun anda boleh mendaftar baharu.
  • Selepas berjaya mendaftar masuk anda akan dipaparkan maklumat mengenai tawaran kerja kosong yang telah dikeluarkan.
  • Anda boleh membuat permohonan dengan keadaan segera dengan klik mohon jawatan kosong.
  • Terdapat beberapa maklumat butiran diri yang perlu anda sesuaikan dan masukkan dengan maklumat yang betul serta memuat naik resume dan juga dokumen sokongan yang diperlukan.
  • Akhir sekali, sahkan permohonan anda dan permohonan para calon adalah berjaya dibuat permohonan.

Dinasihatkan kepada anda untuk membuat persiapan dalam permohonan kali ini untuk memastikan urusan seterusnya berjalan lancar dan anda berada di tahap terbaik untuk ditemuduga oleh pihak LHDN.

Bagi sebarang pertanyaan berkenaan beberapa perkara kepada pihak LHDN anda boleh hubungi:

Waktu Operasi
9:00 pagi - 5:00 petang
Hari Operasi
Isnin – Jumaat
(kecuali cuti umum)
Talian Dalam Negara
03-8911 1000
Talian Luar Negara
603-8911 1000
Talian Bantuan Khas Kerajaan
1800-88-2747
Sebagai alternatif panggilan, mohon hubungi meja bantuan

Dengan mengikuti makluamt yang tersedia,diharapkan dapat membantu para calon dalam membuat permohonan serta urusan lebih lanjut. Semoga berjaya dalam permohonan.

3 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati