Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong UTM Januari 2024

Jawatan Kosong UTM Januari 2024

Tawaran jawatan kosong UTM Januari 2024 telah dibuka kepada umum bagi membuak permohonan dengan kadar segera dan menepati syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan yang telah ditetapkan.Iklan pengambilan telah dibuka pada 22 disember 2023.

Anda boleh merujuk segera berkenaan maklumat lengkap jawatan kosong UTM Januari 2024 yang akan membuatkan beberapa maklumat seperti tawaran kerja lokasi pendapatan tawaran gaji serta cara permohonan secara atas talian melalui portal rasmi.

Makluman Jawatan Kosong UTM Januari 2024

UTM ialah Universiti Teknologi Malaysia yang bertempat di Kuala lumpur merupakan universiti awam yang terkenal dengan keberjayaannya mengeluarkan pelajar-pelajar yang berkaliber serta mempunyai bakat yang tersendiri. Dikenali sebagai universiti teknologi yang berperanan penting untuk membangunkan teknologi negara malaysia.

image 467

UTM menyeru orang ramai untuk membuat permohonan dengan segera dan pastikan permohonan tersebut adalah mengikuti dengan piawaian yang telah ditetapkan serta permohonan hanyalah melalui portal yang sediakan secara khusus untuk para calon. 

Senarai Jawatan Kosong Dibuka UTM

Beberapa maklumat telah disediakan di bawah untuk dijadikan rujukan oleh mereka yang berminat dalam membuat permohonan. Maklumat di bawah disediakan dengan merujuk kepada kekosongan penempatan lokasi tawaran gaji dan lain-lain seperti di bawah:

Maklumat UTMPenerangan
Jawatan Kosong– Penolong pegawai latihan vokasional (Gred DV29) Tetap
-Penolong pegawai seni bina (Gred JA29) Tetap
– Penolong pegawai teknologi maklumat (Gred FA29) Kontrak
Lokasi PenempatanUTM Kuala Lumpur
Kelayakan AkademikDiploma
Taraf JawatanTetap dan Kontrak
Cara PermohonanPermohonan Online

Tempoh Permohonan Dibuka Oleh UTM

Iklan ini dibuka bermula 22 disember 20-23 melalui portal rasmi UTM yang memberi khabaran bahawa mereka akan menutup permohonan pada 4 januari 2024. Jadi, Diminta kepada para calon yang berminat sila kemukakan permohonan dengan keadaan segera dan perlulah merujuk kepada iklan yang telah dikeluarkan secara rasmi.

Rujukan Syarat Kelayakan Permohonan

Terdapat syarat kelayakan yang mesti para calon ikuti untuk jawatan kosong UTM Januari 2024 yang menawarkan 3 kekosongan jawatan dan mestilah mengikuti syarat-syarat yang telah dikeluarkan seperti berikut:

  • Permohon adalah merupakan warganegara malaysia
  • Pemohon berumur 18 tahun dari tempoh permohonan dibuka 
  • Pemohon akademik seperti yang diminta bermula daripada Diploma,
  • Pemohon perlu mengetahui beberapa maklumat umum berkenaan uthm 

Prosedur Permohonan Jawatan Kosong UTM Januari 2024

Pengumuman dan Sebaran Iklan Rasmi UTM

image 468

Dengan merujuk maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak Universiti Teknologi Malaysia para calon boleh membuat semakan secara terus dan memastikan bahawa permohonan dapat diikuti dengan tepat dan cara yang betul. Penting bagi para calon memastikan bahawa maklumat yang diterima adalah benar.

Bagi membuat semakan dan rujukan secara segera para calon boleh membuat semakan melalui pautan yang kami sediakan di bawah:

Cara Membuat Permohonan UTM

Untuk pengetahuan para calon permohonan boleh dibuat secara tersalian melalui portal rasmi permohonan kerjaya UTM. Melalui porta tersebut para calon pula mengikuti langkah-langkah yang betul dalam urusan permohonan kali ini.

Berikut adalah cara membuat permohonan jawatan kosong UTM Januari 2024 seperti di bawah:

  • Pemohon perlu melayari laman permohonan kerja UTM.
  • Pemohon belum mendaftar masuk terlebih dahulu sekiranya sudah mempunyai akaun dan seandainya belum mempunyai akaun anda boleh mendaftar baharu.
  • Setelah berjaya mendaftar masuk anda akan dipaparkan maklumat mengenai tawaran kerja kosong yang telah dikeluarkan.
  • Anda boleh membuat permohonan dengan keadaan segera dengan klik mohon jawatan kosong.
  • Terdapat beberapa maklumat butiran diri yang perlu anda sesuaikan dan masukkan dengan maklumat yang betul serta memuat naik resume dan juga dokumen sokongan yang diperlukan.
  • Sila sahkan permohonan anda dan permohonan para calon adalah berjaya dibuat permohonan.

Bagi langkah seterusnya para calon perlu menunggu jawapan daripada pihak Universiti Teknologi Malaysia yang akan menghubungi anda kebiasaannya melalui makluman e-mel untuk memberitahu mengenai permohonan anda berjaya ataupun tidak. 

Walaubagaimanapun, anda perlu membuat persiapan yang rapi untuk menghadapi sesi temuduga yang bakal diadakan sekiranya anda di panggil. 

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi:

Unit Perjawatan dan Kenaikan Pangkat,
Seksyen Sumber Manusia, Bahagian Pendaftar, 
UTM Kuala Lumpur 
Talian  011 6404 3585/ 011 6404 9185.

1 komen

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati