Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Maklumat Pengambilan Kerja Personal Mystep Pusat Sains Negara Bulan 10

Mystep Pusat Sains Negara

Dimaklumkan bahawasanya pengambilan kerja personal mystep pusat sains negara kini telah dibuka, suka admin sharekan satu info kerjaya yang sepatutnya anda perlu cuba memohon kerana pekerjaan ini merupakan adalah pekerjaan di bawah sektor awam atau dibawah kawalan kerajaan.

Oleh yang demikian, para graduan yang baru habis belajar dan berminat untuk mencuba memohon pengambilan jawatan mystep pusat sains negara anda boleh ikuti artikel ini secara penuh supaya anda tidak terlepas walaupun satu maklumat.

Sertai telegram kami yang menyalurkan info kerja kosong Malaysia kerajaan dan swasta. Untuk itu anda boleh tekan pautan dibawah:

Maklumat Pengambilan Mystep Pusat Sains Negara

Maklumat Lengkap Jawatan

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang dibuka oleh mystep pusat sains negara beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONGGREDLOKASI
Personal Mystep 29Kuala Lumpur
psn bkt kiara
Mystep Pusat Sains Negara

Syarat Lantikan Jawatan Personal Mystep

Untuk permohonan jawatan kali ini merupakan jawatan penting, mestilah para calon mengikut kepada kriteria kelayakan yang telah ditetapkan. Perlu untuk pemohon cakna akan syarat permohonan seperti dibawah:

Personal Mystep

 • Warganegara Malaysia, tidak melebihi umur 30 tahun & berkelulusan Ijazah Sarjana Muda atau Diploma.
 • Mampu bertutur dengan baik dalam Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris.
 • Berperwatakan menarik, ceria & mampu berinteraksi dengan semua lapisan masyarakat. Seorang yang energetik, pantas dalam mengambil tindakan, berkebolehan untuk multitugas, bersemangat untuk memajukan diri dan organisasi. Boleh bekerja di bawah pengawasan yang minimum.
 • Boleh bekerja pada hari minggu & cuti umum.

Tarikh Akhir Pengambilan Jawatan di Pusat Sains Negara

Untuk makluman kepada semua calon yang berminat untuk memohon, tarikh permohonan iklan kerjaya ini ditutup pada 3 November 2023 pada hari Jumaat 11:59 malam.

Deskripsi Tugas Mystep Pusat Sains Negara

 • Melaksanakan pengurusan operasi galeri pameran.
 • Tugasan-tugasan lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.
photo 2023 10 31 05 29 23
Mystep Pusat Sains Negara

Langkah Permohonan Pengambilan Jawatan Mystep Pusat Sains Negara

Iklan Penuh Jawatan

Sebelum memulakan urusan permohonan kerja adalah lebih baik untuk anda melihat terlebih dahulu keseluruhan iklan yang dikeluarkan secara rasminya oleh pihak majikan. Penting untuk anda ketahui iklan yang dibuka dan akan ditutup untuk mengelakkan anda terlepas pandang. Berikut adalah iklan yang disiarkan:

photo 2023 10 31 05 20 01
Iklan Mystep Pusat Sains Negara

Langkah Cepat Permohonan untuk Para Calon

Bagi para pemohon yang bersedia dan berminat membuat permohonan anda boleh ikuti langkah dan tatacara yang kami sediakan.

 • Calon yang berminat hendaklah mengemukakan resume beserta gambar berwarna yang terkini.
Hantarkan permohonan atau hubungi:
[email protected] & 03-2089 3464
 • Sila pastikan bahawa permohonan anda sampai kepada pihak berkenaan sebelum atau pada tarikh tutup permohonan. Permohonan yang diterima selepas tarikh tersebut tidak akan dipertimbangkan.

Maklumat Tambahan Perlu Calon Take Noted

 1. Mulai tarikh lapor diri sehingga 31 Disember 2023. Kontrak akan diperbaharui setiap setahun. Hanya calon yang berjaya sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 2. Borang Permohonan secara online yang tidak lengkap akan ditolak.
 3. Hanya calon-calon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil ke peringkat seterusnya.
 4. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas ENAM (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan tuan/puan tidak berjaya.

Tips Temuduga Bagi Jawatan Mystep

 1. Kenali Mystep Dengan Mendalam: Sebelum menjalani sesi temuduga, adalah penting untuk memahami organisasi Mystep secara menyeluruh. Anda perlu memahami sepenuhnya apa yang Mystep perjuangkan, matlamat yang ingin dicapai, dan nilai-nilai yang mereka galtikan daripada calon yang mereka pilih. Pemahaman ini akan membolehkan anda memberikan jawapan yang selaras dengan visi dan misi organisasi tersebut.
 2. Kembangkan Diri Dan Kemahiran Hubungan Interpersonal: Biasanya, Mystep mencari individu yang mempunyai kemahiran komunikasi yang kukuh dan mampu bekerjasama dalam pasukan. Semasa menjawab soalan dalam sesi temuduga, tunjukkan bagaimana anda telah meningkatkan kemahiran komunikasi anda dan bagaimana anda berinteraksi dalam persekitaran sosial. Ini memastikan bahawa anda sesuai dengan peranan yang memerlukan kerjasama dan interaksi dalam komuniti.
 3. Kemahiran Pengurusan Masa Yang Efisien: Dalam peranan sebagai personal Mystep, pengurusan masa adalah kunci kejayaan. Berikan contoh konkrit mengenai bagaimana anda menguruskan tugas dan tanggungjawab dengan cekap dalam jawatan terdahulu anda. Ini membuktikan bahawa anda mempunyai kebolehan untuk mengendalikan tugasan yang pelbagai dengan efisien.

Selain itu, berikan jawapan dengan penuh keyakinan dan secara profesional. Berikan contoh konkret yang memperkuat pernyataan anda. Ingatlah bahawa sesi temuduga adalah peluang untuk membuktikan bahawa anda adalah calon yang sesuai untuk jawatan ini, oleh itu, sedia dengan baik dan tunjukkan minat serta komitmen anda kepada Mystep.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati