Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kerja Part Time Teacher Ambilan September 2023

photo 2023 09 24 10 48 32
Kerja Part Time Teacher

Kerja Part Time Teacher adalah jawatan yang sangat diminati oleh ramai individu yang ingin menyumbang kepada bidang pendidikan sambil mengejar peluang lain. Ambilan teacher bagi bulan September 2023 adalah peluang baru bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada tenaga pengajar bagi setiap sekolah. Perkongsian kami pada kali ini adalah proses permohonan kerja Part Time Teacher untuk kemasukan September 2023, langkah-langkah yang perlu diambil, dan perkara-perkara penting yang perlu diperhatikan.

Sehubungan itu, kami mengharapkan kepada anda semua yang mempunyai minat mengajar untuk cuba memohon dan jangan lepas peluang keemasan ini terhampar didepan anda.

Kepada anda yang sedang giat mencari pekerjaan dan inginkan informasi kerja, anda disarankan untuk sertai telegram rasmi kami yang menghubungkan info semasa kerja kosong:

Deskripsi Kerja Part Time Teacher Ambilan September 2023

Maklumat Ringkas Kerja Part Time Teacher

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang dibuka oleh beberapa sekolah swasta dan pusat tuisyen beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONGSTATUSPUSAT TUISYEN/SEKOLAH
Teacher MatematikPart TimePUSAT TUISYEN KONSEP MINDA
Teachers Pelbagai SubjekPart Time / Full TimePusat Tuisyen Elit Pintar
Teacher Matematik dan EnglishPart TimeKumon Centre
TutorPart TimeCompany Confidential
Kerja Part Time Teacher

Bayaran Gaji & Kelayakan

home office 5114128 640 3

Iklan jawatan teacher di Malaysia membuka pelbagai jenis tawaran pekerjaan part-time.

Teacher Matematik

 • Gaji bermula dari RM 700 – RM 1,400
 • Kelayakan :Peringkat Menengah/STPM/’A’/Pra-U, Diploma, Diploma Lanjutan/Tinggi/Ijazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Lepasan Ijazah, Ijazah Profesional.

Teachers Pelbagai Subjek

 • Gaji bermula dari RM 3,000 – RM 5,000
 • Kelayakan : Diploma, Diploma Lanjutan/Tinggi/Ijazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Lepasan Ijazah, Ijazah Profesional, Ijazah Sarjana,
 • Pengalaman sekurang-kurangnya 1 tahun

Teacher Matematik dan English

 • Gaji dibayar antara RM6 – RM10 sejam
 • Kelayakan : Peringkat Sekolah Rendah/Menengah/O, Menengah Tinggi/STPM/Peringkat ‘A’/Pra-U

Tutor

 • Pembayaran elaun gaji rujuk majikan
 • Kelayakan : Sijil Profesional, Diploma, Diploma Lanjutan/Tinggi/Ijazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Lepasan Ijazah, Ijazah Profesional
Kerja Part Time Teacher

Patuhi Tarikh Tutup Permohonan

Adalah penting untuk menghantar permohonan anda sebelum tarikh tutup yang telah ditetapkan. Permohonan lewat mungkin tidak akan dipertimbangkan dan tidak akan dilayan.

Prosedur Permohonan Kerja Teacher di Lokasi Berhampiran Anda

Cara Memohon Kerja Part Time Teacher

Untuk memohon kerja teacher, anda boleh mengisi borang permohonan secara dalam talian melalui pautan berikut dfibawah. Anda hanya perlu menjawab dan mengisi butiran yang diperlukan sahaja. anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

1. Rujuk Laman Web Rasmi

 • Langkah pertama anda haruslah melawati laman web rasmi permohonan kerja atau agensi yang bertanggungjawab untuk ambilan Part Time Teacher. Anda boleh mencari maklumat lanjut mengenai permohonan di laman web dibawah

Nota : Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

2. Penuhkan Borang Permohonan

 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

3. Hantar Permohonan

 1. Mengikut arahan yang diberikan, hantar borang permohonan dan dokumen sokongan melalui saluran yang telah ditetapkan. Pastikan tempoh permohonan tidak lewat.
 2. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 3. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati