Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

Permohonan Kerja Kosong Universiti Pahang Kemasukan September 2023. Maklumat terkini, UMP telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan atau syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh UMP ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Ikuti telegram jawatan kosong kami dengan klik pautan dibawah:

Penerangan Details Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UMP Tahun 2023

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Ringkas Jawatan

JAWATANPENEMPATAN
Felo Perunding ( Bahasa Jerman)Pekan Pahang
Visiting Senior Lecturer VSLPekan Pahang
Pensyarah UniversitiPekan Pahang

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup

Permohonan dibuka pada 20 September 2023 dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 6 Oktober 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara sa h mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon Kerja Kosong Universiti Pahang 2023 ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

Felo Perunding ( Bahasa Jerman)

Calon hendaklah memiliki kelayakan asas seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak lebih dari 35 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysiaatau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
 • Memiliki kelayakan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengajaran bahasa atau bidangberkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan ataukelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Memiliki kelayakan Sijil Bahasa Jerman – B2 ke atas.
 • Memiliki lesen dan kenderaan sendiri untuk pengajaran di satu atau kedua-dua kampus
ump lec sept 2
Kerja Kosong Universiti Pahang 2023
ump lec sept 1
Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

Pensyarah Universiti

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
 • Memiliki ijazah doktor falsafah (PhD) dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada
  institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan
  ialah pada Gred DS51: RM5,855.00).

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UMP

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Cara Permohonan Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di UMP

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada UMP. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum tarikh permohonan tutup

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan UMP, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Flow Mohon Kerja Kosong Universiti Pahang 2023

photo 2023 06 11 09 32 51
Kerja Kosong Universiti Pahang 2023
 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UMP di laman seperti yang tertera di atas.
 2. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 3. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 5. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Kerja Kosong Universiti Pahang 2023 dapat membantu para calon yang memohon.Dan diharapkan juga Kerja Kosong Universiti Pahang 2023 menjadi tempat rezeki anda In Sha Allah.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati