Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Mardi Buka Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Bulan 7

Mardi

Mardi Buka Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Bulan 7. Terkini, Mardi telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Mardi ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Mardi Buka Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Bulan 7

Permohonan kerja kosong di Mardi ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 1. Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 2. Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 3. Langkah Buat Permohonan Jawatan
 4. Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia.

Maklumat Mardi Buka Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Bulan 7

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Mardi Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 1. Nama Majikan: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)
 2. Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
 3. Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • SETIAUSAHA PEJABAT N29
 • PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19
 • PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19
 • PEMANDU KENDERAAN H11

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 16 Julai 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Mardi:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Mardi, Adalah Seperti Berikut

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di Mardi

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 27 FEBRUARI 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

https://ecareer.mardi.gov.my/

Mardi

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Mardi, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Mardi di Laman Web Mardi
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Mardi

MARDI (Malaysian Agricultural Research and Development Institute) adalah sebuah institut penyelidikan dan pembangunan pertanian di Malaysia. Ia berfungsi sebagai badan kerajaan yang bertanggungjawab untuk melaksanakan penyelidikan, pembangunan, dan inovasi dalam sektor pertanian negara.

MARDI ditubuhkan pada tahun 1929 dan mempunyai misi untuk meningkatkan keberlanjutan, produktiviti, dan keberdayaan sektor pertanian Malaysia. Mereka terlibat dalam penyelidikan dalam pelbagai bidang pertanian termasuk tanaman makanan, tanaman perindustrian, ternakan, akuakultur, dan kelestarian alam sekitar.

Institut ini bekerjasama dengan pihak kerajaan, universiti, sektor swasta, dan pihak berkepentingan lain untuk menyediakan teknologi, pengetahuan, dan pemindahan teknologi kepada para petani dan pemilik ladang. MARDI juga bertujuan untuk meningkatkan kualiti produk pertanian, meningkatkan keselamatan makanan, dan membantu petani meningkatkan pendapatan mereka.

MARDI memiliki pusat penyelidikan dan stesen eksperimen di seluruh negara, di mana mereka menjalankan penyelidikan dan ujian ke atas pelbagai inisiatif pertanian. Hasil penyelidikan mereka digunakan untuk mengembangkan amalan pertanian yang lebih baik, teknologi pertanian, varieti tanaman yang lebih unggul, dan pengurusan sumber alam yang lestari.

Melalui usaha-usaha penyelidikan dan pembangunan mereka, MARDI berperanan penting dalam meningkatkan daya saing sektor pertanian Malaysia dan menyumbang kepada pembangunan negara dalam bidang pertanian, keselamatan makanan, dan kelestarian alam sekitar.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Mardi Buka Pengambilan Besar-besaran Jawatan Kosong Bulan 7 dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati