Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 2023, Mohon Sekarang

Jawatan Kosong di USIM

Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 2023, Mohon Sekarang. Terkini, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 2023, Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di USIM ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 2023, Mohon Sekarang

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh USIM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
 • Lokasi Kekosongan: sila rujuk iklan
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Pegawai Tadbir

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 12 Mei 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi USIM:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 2023, Adalah Seperti Berikut 

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di USIM 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada USIM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 12 Mei 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

[email protected]

[email protected]

usim pegawai tadbir

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan USIM, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja USIM di emel seperti yang tertera di atas.
 2. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 3. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 5. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai USIM

Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) adalah sebuah universiti awam di Malaysia yang menumpukan kepada pengajian dalam bidang sains dan teknologi, serta juga pengajian Islam dan bahasa Arab. USIM didirikan pada tahun 1998 dan kini mempunyai kampus utama di Nilai, Negeri Sembilan.

USIM menawarkan pelbagai program pengajian dalam bidang sains dan teknologi seperti teknologi maklumat, kejuruteraan, sains forensik, sains perubatan, bioteknologi, sains komputer dan matematik, serta program pengajian Islam seperti usuluddin, syariah, dan bahasa Arab. Selain itu, USIM juga menawarkan program pasca siswazah dalam bidang sains dan teknologi, serta pengajian Islam.

Sebagai sebuah universiti yang menumpukan kepada pengajian Islam, USIM memberikan penekanan pada pengajaran dan pembelajaran dalam bidang agama dan kebudayaan Islam, serta mempromosikan pemikiran moden dan bersepadu yang memadukan ilmu sains dan teknologi dengan nilai-nilai Islam. USIM juga mempunyai pusat-pusat penyelidikan dalam bidang sains dan teknologi, pengajian Islam, dan kemasyarakatan.

USIM mempunyai fokus yang kuat pada pendidikan Islam dan keislaman serta mengutamakan nilai-nilai keagamaan dalam aktiviti akademik dan pentadbirannya. Ia juga menawarkan program-program bahasa Arab, kecuali program undang-undang dan perniagaan yang dijalankan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

USIM mempunyai beberapa fakulti, termasuk Fakulti Sains dan Teknologi, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, Fakulti Undang-undang dan Fakulti Perniagaan dan Ekonomi. Selain itu, ia juga mempunyai Pusat Pengajian Bahasa Arab dan Tamadun Islam, Pusat Pengajian Prauniversiti, dan Pusat Pengajian Islam dan Pembangunan Insan.

USIM menawarkan program Ijazah Sarjana Muda (Bachelor’s degree), Ijazah Sarjana (Master’s degree) dan Ijazah Kedoktoran Falsafah (Doctor of Philosophy) di pelbagai bidang. USIM juga terkenal dengan program-program pengajian Islam dan bahasa Arab yang berkualiti tinggi, serta menjadi pilihan utama bagi pelajar-pelajar Muslim tempatan dan antarabangsa yang ingin menimba ilmu di bawah perspektif Islam.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Pengambilan Segera Jawatan Kosong di USIM Tahun 202, Mohon Sekarang dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati