Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Pantun Raya 2023

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023.Setiap tahun, umat Islam di seluruh dunia menyambut Hari Raya Aidilfitri dengan penuh kegembiraan dan kebahagiaan. Hari yang istimewa ini melambangkan akhir dari bulan Ramadan dan merupakan simbol kejayaan dalam melaksanakan kewajipan berpuasa selama sebulan penuh.

Bagi umat Islam di Malaysia, Hari Raya juga dikenali sebagai Hari Raya Puasa. Ia dijadikan sebagai perayaan yang amat ditunggu-tunggu oleh seluruh rakyat Malaysia. Pelbagai persiapan dijalankan sebelum Hari Raya, seperti memperbaiki rumah, membeli baju raya dan makanan khas untuk disajikan semasa raya.

Namun, Hari Raya bukan hanya sekadar membeli baju raya dan menghias rumah. Ia sebenarnya bermakna lebih dari itu. Hari Raya adalah satu waktu yang sesuai bagi kita untuk bermaaf-maafan, saling menghormati dan mempereratkan hubungan silaturrahim.

Ucapan Selamat Hari Raya Dan Pantun Raya 2023

Himpunan Ucapan Hari Raya Aidilfitri!

Tentunya setiap tahun apabila tiba musim perayaan Hari Raya kita pasti akan meluahkan ucapan yang penuh kasih sayang dan kegembiraan kepada keluarga, sahabat dan juga kenalan. Berikut adalah beberapa contoh ucapan Hari Raya yang boleh digunakan untuk menghargai dan menghormati orang terdekat:

 1. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin! Semoga rahmat dan keberkatan Allah sentiasa bersama kita semua.
 2. Kepada keluarga tersayang, Selamat Hari Raya! Semoga kita semua diberikan kebahagiaan dan kesejahteraan.
 3. Di Hari Raya ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Semoga kita terus bersatu dan berkongsi kasih sayang.
 4. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan dan kenalan! Semoga kita semua dikurniakan kesihatan, kebahagiaan dan kejayaan dalam hidup.
 5. Pada Hari Raya yang mulia ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Semoga kita terus menjadi insan yang berbudi pekerti dan berakhlak mulia.
 6. Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam di seluruh dunia! Semoga kita sentiasa berada di bawah lindungan Allah dan mendapat rahmat-Nya sepanjang masa.
 7. Di Hari Raya Aidilfitri ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua warga Malaysia! Mari kita bersama-sama meraikan kemenangan dan kejayaan di hari yang mulia ini.
 8. Kepada semua keluarga dan sahabat, Selamat Hari Raya Aidilfitri! Maaf Zahir dan Batin jika ada tersalah kata atau perbuatan. Semoga kita terus mendapat berkat dan keberkatan di dalam hidup.
 9. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin! Mari kita saling memaafkan dan bermaaf-maafan dalam suasana kegembiraan dan persaudaraan.
 10. Pada Hari Raya Aidilfitri yang suci ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang menyambutnya. Semoga kita sentiasa di bawah perlindungan dan rahmat-Nya.
 11. “Maaf zahir dan batin, semoga kita terus berjalin silaturahim dan bahagia di hari raya ini.”
 12. “Selamat Hari Raya Aidilfitri, semoga raya tahun ini lebih bermakna dan penuh kebahagiaan dari sebelumnya.”
 13. “Sama-sama kita syukuri kemenangan kita setelah menjalankan ibadah puasa selama sebulan penuh. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 14. “Di hari yang suci ini, mari kita berdoa untuk kebahagiaan dan kedamaian bagi seluruh umat manusia. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 15. “Tidak ada yang lebih indah dari melihat senyuman di wajah orang yang kita sayangi di Hari Raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 16. “Semoga raya kali ini membawa banyak berkah dan kebahagiaan, dan selalu diberkati Allah SWT. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 17. “Di Hari Raya yang penuh dengan kebahagiaan dan suka cita ini, mari kita bersama-sama berdoa untuk kesejahteraan dan kebahagiaan umat manusia. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 18. “Semoga Allah SWT memberikan keberkahan dan kebahagiaan pada keluarga kita di hari yang suci ini. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 19. “Di hari yang suci ini, mari kita menebarkan kebahagiaan dan kasih sayang kepada orang-orang yang kita cintai. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”
 20. “Teriring doa dan harapan dari kami untuk keluarga dan sahabat, semoga Hari Raya ini membawa kebahagiaan dan keberkahan dalam hidup kita. Selamat Hari Raya Aidilfitri.”

Jadi demikianlah di atas adalah merupakan ucapan selamat hari raya aidilfitri pada insan yang tersayang. Anda juga boleh mendapatkan pantun raya untuk tahun 2023 untuk memeriahkan raya anda dan mengeratkan silaturahim anda anda boleh rujuk pantun raya di bawah.

Koleksi Pantun Raya 2023

Berikut adalah beberapa pantun Raya Aidilfitri untuk anda nikmati:

 1. Sampaikan salam aidilfitri, di pagi raya yang mulia, maaf zahir dan batin, semoga bahagia selalu.
 2. Riang ria menyambut raya, bergembira rasa di jiwa, semoga kasih dan sayang, sentiasa ada di hati kita.
 3. Hari raya kini tiba, berseri-seri wajah gembira, segala dosa diampuni, setiap hati penuh kasih.
 4. Kuih-muih raya sudah siap, ketupat dan rendang berapi, salam takziah dan maaf zahir, semoga hidup sentiasa berjaya.
 5. Baju raya yang baru, warnanya terang bagai pelangi, semoga kita berbahagia, selamanya tanpa berduri.
 6. Menghargai tradisi warisan, menjunjung nilai kekeluargaan, salam raya di hari bahagia, jalinan kasih selalu kekal di hati.
 7. Sungguh gembira dan bersemangat, kini tibalah hari raya, selamat hari yang mulia, maaf zahir dan batin kita sampaikan.
 8. Lemang dan ketupat dihidangkan, sambutan raya yang meriah, mari kita bermaafan, lupakan segala kesalahan.

Semoga pantun-pantun ini dapat menambah semangat dan keceriaan anda dalam menyambut Hari Raya Aidilfitri! Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Tambahan pantun raya Aidilfitri:

Hati riang dalam berseri Kuih raya bertalu-talu Hari ini jangan ditangisi Mari kita semua gembira bersama-sama

Hamparan baju raya terhampar Masjid berseri dalam hiasan Raya kali ini kita bersyukur Doa kita sentiasa dipanjangkan

Lengang kampung sunyi tanpa suara Bunga raya bermekaran indah Semoga syawal ini diberkati Berpanjangan kasih sayang di hati

Ketupat dan lemang terhidang Sambutan raya di dalam rumah Bersyukur atas nikmat yang ada Semoga raya ini penuh barakah

Limpah kasih dan limpah rahmat Buka pintu hati kita dengan ikhlas Selamat hari raya, selamat bermaafan Janganlah kita lupa akan janji yang diucapkan.

Kad Ucapan Yang Anda Boleh Edit Ikut Minat Dan Kreativiti Anda!

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Pantun Raya 2023
Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati