Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Tawaran Pelbagai Jawatan 2023

Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia

Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Tawaran Pelbagai Jawatan 2023. Terkini, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Tawaran Pelbagai Jawatan 2023

Permohonan kerja kosong di UKM ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Maklumat Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UKM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
 • Lokasi Kekosongan: sila rujuk iklan
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PERSONEL MYSTEP PEGAWAI KEWANGAN SKIM W
 • PERSONEL MYSTEP JURUUKUR BAHAN SKIM J
 • PERSONEL MYSTEP PEGAWAI UNDANG-UNDANG SKIM L
 • PERSONEL MYSTEP PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT SKIM F
 • PERSONEL MYSTEP PENOLONG AKAUNTAN SKIM W

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 17 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UKM:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong UKM

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada UKM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 17 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Screenshot 2023 04 04 at 9.46.58 AM

Screenshot 2023 04 04 at 9.47.08 AM

Screenshot 2023 04 04 at 9.47.19 AM

Screenshot 2023 04 04 at 9.47.26 AM

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan UKM, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Daftar

 1. Permohonan adalah secara offline seperti mana yang diiklankan di atas.
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) adalah sebuah universiti awam yang terletak di Bangi, Selangor, Malaysia. Ia diasaskan pada tahun 1970 dan kini menjadi salah satu universiti terkemuka di Malaysia.

UKM mempunyai beberapa fakulti seperti Fakulti Sains Kesihatan, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Fakulti Sains dan Teknologi, Fakulti Pendidikan, dan Fakulti Ekonomi dan Pengurusan. Selain itu, UKM juga mempunyai Pusat Pengajian Bahasa, Pusat Pengajian Islam, dan Pusat Pengajian Seni dan Warisan.

UKM menawarkan program ijazah sarjana muda, ijazah sarjana, dan ijazah doktor dalam pelbagai bidang seperti sains kesihatan, sains sosial, sains dan teknologi, sains ekonomi, dan seni dan warisan. UKM juga menawarkan program pascasiswazah dan penyelidikan dalam pelbagai bidang.

Selain daripada program akademik, UKM juga terkenal dengan aktiviti penyelidikan yang luas. UKM mempunyai beberapa pusat penyelidikan yang diiktiraf seperti Pusat Pengajian Islam Kontemporari, Pusat Sains Dan Teknologi, Pusat Pengajian Asia Timur, Pusat Pengajian Islam Dan Pembangunan Insan, dan banyak lagi.

UKM juga aktif dalam program sukarelawan dan aktiviti sosial yang memperkayakan pengalaman pelajar. Pelbagai kelab dan persatuan pelajar juga tersedia untuk memupuk bakat dan minat pelajar.

Secara keseluruhan, UKM merupakan universiti yang berprestasi tinggi di Malaysia dan terkenal dengan program akademik yang berkualiti serta penyelidikan yang inovatif.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Tawaran Pelbagai Jawatan 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati