Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong UIA Pengambilan Besar-besaran April 2023

Jawatan Kosong UIA

Jawatan Kosong UIA Pengambilan Besar-besaran April 2023. Terkini, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA)ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong UIA Pengambilan Besar-besaran April 2023

Permohonan kerja kosong di UIA ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong UIA Pengambilan Besar-besaran April 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UIA Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA)
 • Lokasi Kekosongan: Kuantan/Gombak Campus
 • Status Jawatan: sila rujuk iklan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PENOLONG AKAUNTAN (GRED W29) Gaji: RM1,498 – RM5,678
 • PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT (GRED F41) Gaji: RM2,315 – RM9,618
 • JURUTERA (GRED J41) Gaji: RM2,529 – RM9,643
 • PEGAWAI TADBIR (GRED N41)Gaji: RM2,080 – RM9,546
 • JURURAWAT (GRED U29)Gaji: RM1,797 – RM5,753
 • PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) (GRED N19) Gaji: RM1,352 – RM4,003

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 26 Mac 2023 hingga 31 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UIA:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong UIA Adalah Seperti Berikut

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong UIA

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada UIA. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 31 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

https://huris.iium.edu.my/recruitment/

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan UIA, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UIA di Laman Web UIA.
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai UIA

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) adalah sebuah universitas swasta di Malaysia yang didirikan pada tahun 1983. UIA berlokasi di kota Gombak, Selangor dan memiliki kampus kedua di kota Nilai, Negeri Sembilan. Universitas ini merupakan salah satu universitas Islam terkemuka di Asia Tenggara dan berupaya untuk memadukan nilai-nilai Islam dengan ilmu pengetahuan dan teknologi modern.

UIA menawarkan berbagai program akademik di tingkat sarjana dan pascasarjana dalam bidang-bidang seperti Sains dan Teknologi, Perakaunan, Bisnis, Ilmu Kemanusiaan, dan Kajian Islam. Selain itu, UIA juga menawarkan program-program yang berkaitan dengan Bahasa Arab dan Bahasa Inggris.

Universitas ini memiliki sistem pengajaran yang unik, yaitu Program Pengajian Integrasi (PPI) yang dirancang untuk memberikan pelajar kesempatan untuk mempelajari Islam dan bahasa Arab secara mendalam, sementara juga memperoleh pendidikan dalam bidang-bidang lain seperti sains dan teknologi. Selain itu, UIA juga menekankan pada pengembangan kepribadian dan karakter yang bertanggung jawab, etis, dan memiliki rasa sosial.

UIA juga memiliki berbagai pusat penelitian dan pusat pengembangan yang bertujuan untuk memajukan pengetahuan dalam bidang-bidang tertentu dan untuk memberikan solusi yang berguna bagi masyarakat. Beberapa pusat penelitian yang dijalankan oleh UIA adalah Pusat Kajian Hadis, Pusat Penelitian Islam Kontemporari, dan Pusat Teknologi Hijau dan Energi.

Sebagai universitas Islam, UIA juga menawarkan berbagai kegiatan dan program yang berhubungan dengan kegiatan keagamaan, seperti kajian Al-Quran, peribadatan, dan dakwah. Hal ini membuat UIA menjadi salah satu pilihan bagi pelajar Muslim yang ingin memperoleh pendidikan yang tidak hanya fokus pada aspek akademik, tetapi juga nilai-nilai keagamaan dan kemanusiaan.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong UIA Pengambilan Besar-besaran April 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati