Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023

Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023

Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023 .

Terkini, Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023  telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan Kosong MSNK yang telah ditawarkan oleh MSNK Ambilan Mac 2023  ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023

Permohonan kerja kosong di Majlis Sukan Negeri Kelantan ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh MSNK Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

Nama Majikan: Majlis Sukan Negeri Kelantan(MSNK)

Lokasi Kekosongan: Kelantan

Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Pemandu Kenderaan

Untuk makluman kepada semua, permohonan Jawatan Kosong MSNK ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

IMG 20230315 111447 599

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan tarikh tutup permohonan adalah mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Iklan Jawatan

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan

Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UTP:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023  Adalah Seperti Berikut

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong MSNK

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada MSNK. Anda boleh membuat permohonan Jawatan Kosong MSNK dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera.

Permohonan Jawatan Kosong MSNK boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Cara Mohon & Iklan

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan MSNK, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Jawatan Kosong Bulan Mac:

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

Kekosongan Banyak Jawatan Kosong UiTM Bagi Mac 2023

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja MSNK dengan menghantar emel ke

Pengarah,Majlis Sukan Negeri Kelantan, Wisma Sukan, Jalan Telipot,15150,Kota Bharu, Kelantan

 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Majlis Sukan Negeri Kelantan(MSNK)

Majlis Sukan Negeri Kelantan adalah badan yang bertanggungjawab atas pembangunan sukan di Negeri Kelantan, Malaysia. Majlis ini ditubuhkan untuk mempromosikan dan membangunkan kegiatan sukan di kalangan rakyat Kelantan, serta untuk melahirkan atlet-atlet sukan yang berkualiti untuk mewakili negeri dalam kejohanan sukan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Majlis Sukan Negeri Kelantan bertanggungjawab untuk melaksanakan pelbagai program sukan termasuk sukan masa sekolah, sukan komuniti, sukan prestasi, sukan mahasiswa dan sukan korporat. Antara program sukan yang dilaksanakan oleh majlis ini termasuklah Kejohanan Sukan Sekolah-Sekolah Negeri Kelantan, Kejohanan Sukan Antara Daerah, Kejohanan Sukan Mahasiswa Negeri Kelantan, dan Kejohanan Sukan Kebangsaan.

Selain itu, Majlis Sukan Negeri Kelantan juga berperanan untuk memastikan kelancaran dan keselamatan dalam pelaksanaan acara sukan di negeri Kelantan. Majlis ini juga menyediakan kemudahan-kemudahan sukan kepada orang ramai dan atlet-atlet sukan seperti pusat latihan sukan, lapangan sukan, dan peralatan sukan.

Majlis Sukan Negeri Kelantan juga mempunyai tanggungjawab untuk menguruskan penyertaan atlet-atlet sukan Kelantan dalam kejohanan sukan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Majlis ini akan memastikan atlet-atlet yang berpotensi akan diberikan sokongan dan bimbingan yang diperlukan untuk memastikan kejayaan mereka di pentas sukan.

Selain itu, Majlis Sukan Negeri Kelantan juga bertanggungjawab untuk mempromosikan gaya hidup sihat dan aktif di kalangan penduduk negeri Kelantan. Majlis ini akan mengadakan pelbagai program dan kempen untuk menggalakkan orang ramai untuk menjalankan gaya hidup sihat dan aktif seperti program senaman pagi, aktiviti sukan dan rekreasi, dan pelbagai program lain yang dapat membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan fizikal.

Semoga Dipermudahkan Permohonan Anda Dan Berjaya 

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong MSNK Ambilan Mac 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati