Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023. Terkini, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) Jawatan Kosong Februari 2023 telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

images
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas

Permohonan kerja kosong di Universiti Teknologi Petronas (UTP) ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Maklumat Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UTP Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

BANTUAN PENJAGAAN OKU TERLANTAR ATAU PESAKIT KRONIK
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Teknologi Petronas (UTP)
 • Lokasi Kekosongan: Perak
 • Status Jawatan: Full Time

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Manager (Financial Accounting, Treasury and Tax)
 • Barista (UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS (UTP) PERAK)
 • Executive, User Education & Training (Librarian)
 • Senior Technologist (Teach. & Learning)

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan tarikh tutup permohonan adalah mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UTP:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong UTP

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada UTP. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong UTP 

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan UTP, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UTP di Laman Web Jobstreet
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Universiti Teknologi Petronas (UTP)

UTP merujuk kepada Universiti Teknologi PETRONAS, yang terletak di Bandar Seri Iskandar, Perak, Malaysia. Ia merupakan universiti swasta yang diasaskan pada tahun 1997 oleh syarikat minyak dan gas PETRONAS.

UTP menawarkan program pengajian dalam pelbagai bidang termasuk kejuruteraan, sains, teknologi maklumat dan pengurusan perniagaan. Antara program-program yang ditawarkan adalah kejuruteraan kimia, kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan petroleum, kejuruteraan elektrik dan elektronik, kejuruteraan siber, sains komputer, pengurusan perniagaan dan banyak lagi.

UTP juga menawarkan program sarjana muda, sarjana, sarjana muda kejuruteraan bergelar dan program pengajian pasca siswazah seperti sarjana muda kejuruteraan bergelar, sarjana muda sains, sarjana muda teknologi maklumat dan banyak lagi.

Selain daripada program pengajian, UTP juga terkenal dengan penyelidikan dan pembangunan dalam pelbagai bidang seperti teknologi hijau, pengurusan sumber tenaga, keselamatan dan kesihatan pekerjaan, teknologi petroleum dan banyak lagi. UTP mempunyai pusat penyelidikan yang moden dan dilengkapi dengan kemudahan yang baik untuk menyokong aktiviti penyelidikan.

UTP juga dikenali dengan pelbagai aktiviti ko-kurikulum yang menarik dan bermanfaat untuk pelajar seperti sukan, permainan minda, perkhidmatan masyarakat dan banyak lagi. Pelajar UTP juga mendapat peluang untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran pelajar dengan universiti-universiti di seluruh dunia.

Secara keseluruhannya, UTP adalah sebuah universiti yang terkenal di Malaysia dan diiktiraf secara antarabangsa. Ia menawarkan pelbagai program pengajian dan peluang untuk pelajar mengembangkan diri dalam pelbagai bidang. Selain daripada itu, UTP juga menempatkan kepentingan penyelidikan dan pembangunan sebagai keutamaan, dan memberikan peluang untuk pelajar untuk berpartisipasi dalam aktiviti ko-kurikulum yang pelbagai..pelbagai..

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) Mac 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati