Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Guru Ganti MRSM Bulan 3 Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Guru Ganti

Jawatan Kosong Guru Ganti MRSM Bulan 3 Mohon Sekarang. Terkini, Maktab Rendah Sains Mara telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Maktab Rendah Sains Mara ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Guru Ganti MRSM Taraf Bulan 3 Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Maklumat Jawatan Kosong Guru Ganti MRSM Bulan 3 Mohon Sekarang

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh MARA Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)
 • Lokasi Kekosongan: Johor Bahru
 • Status Jawatan: Sambilan
 • Tawaran Gaji: RM100 sehari

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH DC 41 (SAMBILAN)
 • Taraf Jawatan: Guru Ganti (Sambilan)

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 9 Mac Khamis 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi MRSM:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Guru Ganti MRSM 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong MRSM

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 27 Februari 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Screenshot 2023 03 06 10 01 52 909 edit com.android.chrome
Jawatan Kosong Guru Ganti
Jawatan Kosong Guru Ganti

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan MRSM, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara offline dengan membuat surat permohonan seperti mana yang diminta.
 2. Untuk memohon sila pastikan segala syarat dalam surat mohon dilengkapi Nama Jawatan yang dipohon, Butir-butir peribadi, No. Telefon dan alamat e-mail (untuk urusan panggilan temuduga) dan lain-lain.
 3. Sila lengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 2 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai MRSM Johor Bahru 

Maktab Rendah Sains MARA (MRSM), yang merupakan sebuah sekolah berasrama penuh yang di bawah pengurusan Majlis Amanah Rakyat (MARA). MRSM ini terletak di Bandar Seri Alam, Masai, Johor.

MRSM adalah salah satu daripada sekolah-sekolah berprestij yang diiktiraf di Malaysia, dan dikenali dengan kecemerlangan akademik dan ko-kurikulum. Sebagai sebuah sekolah berasrama penuh, MRSM menawarkan kemudahan penginapan dan pembelajaran yang lengkap, yang membolehkan pelajar untuk memperoleh pendidikan yang berkualiti dan menyeluruh.

MRSM menumpukan kepada pengajaran sains dan matematik, serta bidang-bidang akademik lain seperti bahasa Inggeris, bahasa Melayu, sejarah dan geografi. Selain itu, MRSM juga mempunyai pelbagai program ko-kurikulum, termasuk aktiviti sukan, seni dan budaya, kemasyarakatan, dan keagamaan, yang membantu pelajar dalam membangunkan kemahiran sosial, kreativiti dan kepimpinan.

Sebagai sebuah institusi yang diuruskan oleh MARA, MRSM mempunyai fokus yang jelas pada pembangunan dan pembinaan modal insan dalam kalangan pelajar berprestasi tinggi yang berasal dari keluarga kurang berkemampuan. Dengan menyediakan pengajaran yang berkualiti dan menyeluruh, MRSM membantu memperkukuhkan daya saing negara dan membangunkan sumber daya manusia yang berkualiti tinggi bagi masa depan Malaysia.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati