Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Pelbagai Jawatan Menarik Dibuka

Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023

Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Pelbagai Jawatan Menarik Dibuka. Terkini, Perodua telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Perodua ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Pelbagai Jawatan Menarik Dibuka

Permohonan kerja kosong di Perodua ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Pelbagai Jawatan Menarik Dibuka 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Perodua Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Perodua
 • Lokasi Kekosongan: Rawang Selangor, Perak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • 1. IT Auditor
 • 2. Executive – Internal Audit
 • 3. Account Executive
 • 4. Executive – Spare Parts/Warehouse Section
 • 5. Administration Assistant
 • 6. System Engineer
 • 7. Executive, Service Ops
 • 8. Executive, Body & Paint
 • 9. Parts Assistant
 • 10. Engineer, Procurement and Vendor Development
 • 11. Product Marketing Executive
 • 12. Team Member (Production Operator)
 • 13. Technician
 • 14. Tester
 • 15. Administrative Assistant
 • 16. Engineer
 • 17. Styling Designer
 • 18. Polis Bantuan

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Perodua:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Perodua 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Perodua. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong Perodua

Telah dinyatakan maklumat di atas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Perodua, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Perodua di Laman Web http://careers.perodua.com.my/auth
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Perodua

Perodua adalah sebuah syarikat pembuatan kereta Malaysia yang didirikan pada tahun 1992. Nama Perodua adalah singkatan daripada Perusahaan Otomobil Kedua Sendirian Berhad. Ia merupakan anak syarikat dari syarikat pembuatan kereta Jepun, Daihatsu, dan juga mempunyai hubungan rapat dengan syarikat Toyota.

Perodua menghasilkan kereta-kereta yang popular dan berpatutan harga di Malaysia, seperti model Axia, Bezza, Myvi, dan Alza. Kereta-kereta ini sangat diminati oleh pengguna kereta di Malaysia kerana ia menawarkan prestasi yang baik, reka bentuk yang menarik, serta harga yang berpatutan.

Selain daripada menghasilkan kereta, Perodua juga memberikan perkhidmatan penjualan dan servis selepas jualan untuk memastikan pelanggan mendapat pengalaman yang terbaik dengan kereta mereka. Perodua juga terlibat dalam projek sosial dan menyumbang kepada masyarakat melalui program-program seperti Program Peduli Kesihatan, Program Peduli Pendidikan, dan Program Peduli Komuniti.

Perodua telah menjadi salah satu jenama kereta yang paling popular di Malaysia dengan jualan yang tinggi setiap tahun. Syarikat ini terus memperkenalkan model-model baru dan inovasi dalam kereta mereka untuk memenuhi keperluan pengguna dan mengimbangi persaingan di pasaran.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023 Pelbagai Jawatan Menarik Dibuka dapat membantu para calon yang memohon. Semoga Allah permudahkan segala urusan

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati