Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Iklan Jawatan Kosong USIM Februari Tahun 2023 Pelbagai Jawatan Menarik

Jawatan Kosong USIM

Iklan Jawatan Kosong USIM Februari Tahun 2023 Pelbagai Jawatan Menarik. USIM telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Sains Islam Malaysia(USIM) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Sains Islam Malaysia(USIM) merupakan Universiti Awam yang menjadi tempat pusat ilmu di negeri Negeri Sembilan yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi maklumat dan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada pelbagai bangsa yang menjadi penuntut. Universiti Sains Islam Malaysia(USIM) yang merupakan Universiti Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana merupakan antara Universiti yang berteraskan islam menekankan dan mementingkan kepentingan pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Iklan Jawatan Kosong USIM Februari Tahun 2023 Pelbagai Jawatan Menarik

ermohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong di USIM sebagaimana berikut:-

 • Maklumat Jawatan Kosong
 • Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan
 • Langkah Buat Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi syarikat sendiri. Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Info Jawatan Kosong USIM Pelbagai Jawatan Yang Ditawarkan 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh USIM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan

 • Nama Majikan: Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
 2. PENOLONG JURUTERA (ELEKTRIK) JA29
 3. PENOLONG JURUUKUR BAHAN JA29
 4. PENOLONG PEGAWAI TADBIR (PENERBIT RANCANGAN) N29
 5. PENGAWAL KESELAMATAN KP11
 6. PEGAWAI SAINS C41

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 16 Februari 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Screenshot 2023 02 05 10 43 54 241 edit com.android.chrome

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Kosong USIM Tahun 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada USIM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 16 Februari 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Rujuk Iklan Jawatan Kosong USIM Di Sini

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di PERKESO,anda boleh ikuti cara-cara seperti dibawah.

Mengenai USIM 

Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) adalah sebuah universitas Islam swasta di Malaysia yang didirikan pada tahun 2007. USIM memiliki misi untuk menjadi universitas Islam terkemuka di Asia dengan menawarkan pendidikan yang inovatif dan berkualitas tinggi yang memadukan ilmu pengetahuan dan teknologi dengan nilai-nilai Islam.

USIM memiliki fakultas dan program studi yang luas, termasuk Fakultas Syariah dan Ekonomi, Fakultas Teknologi dan Sains, Fakultas Kedokteran dan Kesehatan, dan Fakultas Humaniora dan Kebudayaan. Universitas juga menawarkan program-program pascasarjana dan program-program pendidikan tinggi profesional.

USIM memiliki kampus yang luas dan modern di Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia, dan memiliki fasilitas-fasilitas yang berkualitas seperti perpustakaan, laboratorium, aula, dan fasilitas olahraga. Universitas juga memiliki program-program kerjasama dengan universitas dan institusi luar negeri untuk memastikan bahwa para mahasiswa memperoleh pengalaman internasional yang baik.

USIM menekankan pada pendidikan berkualitas tinggi dan inovatif, dan memiliki komitmen yang kuat untuk menyediakan lingkungan akademis yang memotivasi dan memotivasi para mahasiswa untuk mencapai potensi mereka. Universitas memiliki dosen dan staf yang berkualitas dan berpengalaman yang memastikan bahwa para mahasiswa menerima bimbingan dan dukungan yang dibutuhkan untuk mencapai tujuan akademis dan profesional mereka.

Secara keseluruhan, USIM adalah universitas Islam yang luar biasa yang menawarkan pendidikan yang berkualitas tinggi dan inovatif yang memadukan ilmu pengetahuan dan teknologi dengan nilai-nilai Islam. Universitas memiliki kampus yang luas dan fasilitas yang berkualitas dan memiliki komitmen untuk membantu para mahasiswa mencapai potensi mereka.

Dengan segala perkongsian maklumat mengenai Iklan Jawatan Kosong USIM Bulan Februari Tahun 2023 Pelbagai Jawatan Menarik yang telah dikongsikan sedikit sebanyak dapat membantu para calon ataupun pemohon untuk memohon jawatan yang telah ditawarkan oleh USIM.

Diharapkan juga kepada calon-calon yang membuat permohonan jawatan kosong semoga dipermudahkan segala urusan permohonan dan diberi kejayaan oleh Allah SWT.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati