Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di Perkeso February 2023 Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Di Perkeso February 2023 Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Di Perkeso February 2023 Mohon Sekarang. Makluman Perkeso, berita terkini tentang kerja kosong khas kepada rakyat Malaysia. Permohonan pekerjaan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri yang baharu dibuka kepada orang ramai.

Iklan peluang pekerjaan baru sahaja diwar-warkan khas peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dibawah Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) . Peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia khususnya mereka yang baru sahaja tamat belajar di universiti.,

PERKESO merupakan pertubuhan kerajaan yang dipercayai dalam perkara hal pengurusan keselamatan dan sosial pekerja kerana berfungsi sebagai pusat rujukan dalam hal berkenaan pekerjaan dikalangan rakyat Malaysia.

Jawatan Kosong Di Perkeso February 2023 Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di Perkeso ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong
 • Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan
 • Langkah Buat Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi syarikat sendiri

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Perkeso

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh PERKESO Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan

Nama Majikan: Pusat Rehabilitasi PERKESO

Lokasi Kekosongan: Melaka & Selangor

Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PENOLONG JURUPULIH
 • JURURAWAT JUNIOR
 • PENYELIA SAJIAN
 • PEMBANTU AM SAJIAN

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 19 Februari 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

 1. Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:
 2. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 3. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 4. Berpengetahuan
 5. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Kosong Perkeso Tahun 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada PERKESO. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 19 Februari 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Rujuk Iklan Jawatan Kosong Perkeso Di Sini

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di PERKESO,anda boleh ikuti cara-cara seperti dibawah.

Cara Mohon Jawatan Kosong Di PERKESO Tahun 2023

Kepada para pemohon,anda boleh segera membuat permohonan secara atas talian di pautan rasmi permohonan jawatan kosong:

https://mycareer.perkeso.gov.my/Account/Login

Info tambahan kepada calon, semasa membuat permohonan anda sila pastikan:

 1. Sila isi butiran maklumat diri semasa dan betul
 2. Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
 3.  Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan mestilah dimohon secara atas talian mengikut pautan diberikan, bagi mengetahui. Permohonan adalah melalui laman portal rasmi pekerjaan, MyCareer PERKESO. Untuk permohonan pertama, anda diminta untuk membuat isian baharu dan daftar akaun baharu.Anda perlu membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Soalan Lazim Mengenai Perkeso

Pusat Pemulihan PERKESO (Pusat Rehabilitasi PERKESO) ialah anak syarikat milik penuh Pertubuhan Keselamatan Sosial Malaysia, ditubuhkan untuk membantu orang yang diinsuranskan atau pekerja yang mengalami kecederaan atau penyakit untuk kembali bekerja dan berdikari.

Dengan visi untuk menjadi pusat kecemerlangan bertaraf dunia yang berwibawa dalam pemulihan, kami komited untuk menyediakan perkhidmatan pemulihan perubatan dan vokasional komprehensif yang berkualiti untuk pengekalan pekerjaan dan integrasi semula sosial.

DENGAN SIAPA ANDA AKAN BEKERJASAMA

Anda akan berpangkalan di Pusat Rehabilitasi PERKESO Ara Damansara, Selangor bekerja rapat dengan pasukan Kejururawatan dan Pengurusan Kes kami.

APA YANG ANDA LAKUKAN

Anda akan bekerja sebagai Pembantu Pemulihan di Jabatan Kejururawatan jadi waktu bekerja anda bergantung pada syif anda yang ditetapkan iaitu dari Pagi (7am-2pm), Petang (2pm-9pm), Malam (9pm-7am) dan Waktu Pejabat (8am- 5 petang).

Peralihan bermula dari Isnin hingga Ahad dan akan diumumkan melalui Jadual Tugas.

Anda akan diberi kuasa dalam perkara yang berkaitan dengan mengangkut pelanggan atau mengendalikan penghantaran tepat pada masanya dan juga memberikan sokongan kepada pasukan jururawat dalam apa jua cara yang mungkin.

Gaji yang ditawarkan adalah RM1,500 – RM1,999

Akhir Kata

Dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Di Perkeso February 2023 Mohon Sekarang yang telah dikongsikan sedikit sebanyak dapat membantu para calon ataupun pemohon untuk memohon jawatan yang telah ditawarkan oleh Perkeso.

Diharapkan juga kepada calon-calon yang membuat permohonan jawatan kosong semoga dipermudahkan segala urusan permohonan dan diberi kejayaan oleh Allah SWT.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati