Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023

UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023
UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023

UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa pihak UITM mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, bagi individu yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan, anda dijemput untuk memohon jawatan-jawatan ini secepat mungkin.

Jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai pasukan kami dan menyumbangkan bakat serta kemahiran anda dalam bidang landskap. Segera berikan permohonan anda dengan lengkap, dan sertakan dokumen-dokumen yang relevan seperti resume, salinan sijil-sijil akademik, dan sebarang pengalaman kerja yang berkaitan. Tarikh tutup permohonan adalah pada 14 Ogos 2023 jadi pastikan anda mengemukakan permohonan sebelum tarikh tersebut.

Calon diwajibkan membuat permohonan berdasarkan maklumat yang disenaraikan dengan teliti dan lengkap.

UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023

Pihak kami juga ingin menegaskan bahawa calon yang berminat perlu mengisi borang permohonan yang disediakan dengan jujur dan tepat. Pastikan semua bahagian dalam borang tersebut diisi dengan betul dan lengkap tanpa sebarang kecacatan. Sebarang maklumat palsu atau tidak sah dalam permohonan boleh menyebabkan penolakan permohonan tersebut.

Kami menghargai ketekunan dan dedikasi calon dalam menyediakan maklumat yang lengkap, kerana maklumat ini akan menjadi asas bagi kami untuk menilai potensi dan kesesuaian calon terhadap jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, kami mengalu-alukan calon yang memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan untuk mengemukakan permohonan secepat mungkin.

Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan-jawatan yang ditawarkan.

Jadual Maklumat Jawatan

JawatanGredGaji (RM)
1. Pensyarah UiTM
2. Pegawai Tadbir Kewangan 
3. Pegawai Keselamatan 
VK7,DM53,DM51,DM45
W19
KP11
RM1,205.00 – RM 20,592.00

Tarikh Tutup permohonan

Tarikh Tutup permohonan adalah pada 14 Ogos 2023. Ini bermakna anda mempunyai masa sehingga akhir hari pada tarikh tersebut untuk menghantar permohonan anda bagi jawatan “Akademik dan pentadbiran”. Pastikan untuk menyediakan semua dokumen yang diperlukan dan mengisi borang permohonan dengan lengkap sebelum tarikh tutup ini.

Permohonan yang diterima selepas tarikh tersebut mungkin tidak akan dipertimbangkan. Oleh itu, jangan lepaskan peluang ini dan berusahalah untuk mengemukakan permohonan anda tepat pada waktunya.

UiTM PP Julai 2023 1
UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023
UiTM PP Julai 2023 2
UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023

Syarat Kelayakan

Untuk syarat kelayakan keseluruhan bagi jawatan diatas anda boleh rujuk dibawah:

Syarat Kelayakan dan Iklan Permohonan

PERHATIAN KEPADA PEMOHON

1. Permohonan daripada mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan- Badan Berkanun MESTILAH MELALUI KETUA JABATAN dan hendaklah disertakan dengan SALINAN KENYATAAN PERKHIDMATAN YANG DIKEMAS KINI.
2. Setiap permohonan MESTILAH disertakan dengan SALINAN dokumen berikut yang telah DISAHKAN:

  • Kad Pengenalan
  •  Sijil SPM/MCE, HSC/STPM atau setaraf
  •  Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, PhD (Skrol dan Transkrip Akademik Terperinci)
  • Salinan Sijil Pengiktirafan kelayakan bagi Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, PhD daripada Agensi Kelayakan Malaysia (MQA)
  • Surat Pengesahan Perkhidmatan dari majikan sedia ada / terdahulu untuk mengambil kira pengalaman kerja / penetapan gaji
  •  Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemas kini (bagi kakitangan kerajaan/ Badan Berkanun/ separa kerajaan yang sedang berkhidmat)
  • Salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan (LNPT) bagi tiga (3) tahun berturut-turut (penjawat awam)3. Borang yang tidak lengkap dan permohonan calon dari jabatan kerajaan / badan berkanun / separa kerajaan yang tidak memohon melalui majikan tidak akan diproses.4. Hanya pemohon-pemohon yang layak dan disenarai pendek akan dipanggil untuk temu duga.

    5. Pemohon yang tidak menerima jawapan daripada pihak universiti selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup adalah dianggap tidak berjaya.6. Pemohon–pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang.

Cara Memohon Jawatan

Bagi mereka yang berminat, iklan rasmi kekosongan jawatan boleh didapati di laman web syarikat atau agensi yang mengiklankan jawatan tersebut. Sila klik pada pautan Iklan Penuh Jawatan Kosong dibawah untuk mengakses iklan rasmi dan mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan, gaji yang ditawarkan, dan tarikh tutup permohonan.

IKLAN PENUH JAWATAN KOSONG

Untuk calon yang berminat, permohonan boleh dilakukan secara atas talian dengan mendaftar di laman web syarikat atau agensi yang bertanggungjawab untuk memproses permohonan tersebut. Klik pada pautan berikut (KLIK SINI) untuk mengakses borang permohonan dan isikan maklumat yang diperlukan. Pastikan semua butiran diisi dengan betul dan lengkap sebelum menghantar permohonan.

Selepas mendaftar dan menghantar permohonan, calon yang layak akan dipertimbangkan untuk proses temuduga. Jika berjaya, calon akan diberitahu mengenai status permohonan dan langkah seterusnya dalam proses perekrutan.

Sekiranya anda memiliki kecemerlangan dalam kelayakan dan pengalaman yang relevan, tidak ada alasan untuk tidak mencuba. Jangan ragu untuk menunjukkan bakat dan dedikasi anda dalam permohonan ini. Semoga kesungguhan dan usaha yang anda persembahkan akan membawa kepada kejayaan dan peluang pekerjaan yang anda idamkan.

Selamat berjaya dalam usaha anda untuk memohon jawatan UITM Buka Pengambilan Jawatan Akademik Dan Pentadbiran Bagi Bulan Ogos 2023 dan semoga keputusan yang terbaik menanti anda dalam perjalanan profesional anda yang mendatang. Terima kasih kerana memberi perhatian kepada peluang ini dan saya berharap anda akan berjaya mencapai matlamat karier anda.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati